هفته نامه آتلانتیک در یادداشتی به قلم ولی نصر نوشت: با توجه به خروج ترامپ از توافق هستهای، ایران انگیزهای برای از سرگیری مذاکره با واشنگتن ندارد و اینکه قبول مذاکره هستهای جدید با واشنگتن به منزله پذیرش مرگ برجام است.
ترامپ درصدد است فشار بیشتری بر ایران وارد کند تا تهران برنامه هستهای خودرا کنار گذاشته و نفوذ منطقهایاش را کاهش دهد. بسیاری از ناظران، آن رابه تلاشی برای «تغییر حکومت» تلقی میکنند.
ترامپ میخواهد توافق دلخواه خود را به ایران تحمیل کند. این روش دقیقاً شبیه آنچه میباشد که ترامپ با کره شمالی انجام داده است؛ نوعی شاخ و شانه کشیدن. البته این رویکرد او با آنچه که اوباما انجام داد تفاوت چندانی ندارد. او با اعمال تحریم به ایران فشار آورد تا به میز مذاکره بیاید. منتقدین باور ندارند راهبرد ترامپ در مورد کره شمالی درباره ایران کارآیی داشته باشد به این دلیل که روحانی گفته است او نمیتواند به رئیس جمهوری آمریکا که قرارداد بینالمللی را نقض کرده اعتماد کند و اینکه ترامپ به جای اعتمادسازی با مخالفان بینالمللی خود، سیاست قلدری در پیش گرفته است. نصر ادامه داد: باید دید که آیا میتوان به توافق جدید با آمریکا اعتماد کرد. وقتی ایران در مورد مسایل هستهای با آمریکا به مذاکره جدید بپردازد، گویی قبول کرده است که توافق برجام دیگر وجود خارجی ندارد.
در صورتی که در حال حاضر با وجود اینکه برجام دارای منافع اندکی بوده، ولی سیاست ترامپ آمریکا را منزوی کرده است و اگر روحانی با ترامپ مذاکره کند دیگر ایران امتیاز منزوی کردن آمریکا را از دست خواهد داد.
در ابعاد وسیعتر، برای ورود به مذاکره هستهای، ایران دیگر مثل سابق اهرم فشار در دست ندارد. ایران پس از امضای برجام، برنامه هستهای خود را کاهش داده و مقامات ایران از مذاکره هستهای جدید بیزار هستند. ایران نمیخواهد هزینهای برای مذاکره جدید بدهد.
ایران شکی ندارد که اروپا و همچنین هند، چین و روسیه راهی برای مقاومت در برابر تحریمهای آمریکا پیدا خواهند کرد.