دیپلماسی علمی راهکاری برای دور زدن تحریم‌ها

مسعود ناصری‌پور در نشست خبری در ارتباط با برنامه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی جهت مقابله با تحریم‌ها و موضوع تعرفه‌های پزشکان اظهارداشت: مسئولیت تعرفه گذاری و نظارت بر آن بر عهده دولت بوده که علیرغم افزایش تورم به ویژه در ۶ ماهه اخیر شاهد افزایش اندک تعرفه‌ها بوده‌آیم.

وی با بیان اینکه نظارت بر مسئله تعرفه‌ها حائز اهمیت است، گفت: از ابتدای دولت دوازدهم وزیر بهداشت این موضوع را به صورت جدی به دانشگاه علوم پزشکی محول کرد و بنده نیز مسئول ستاد تعرفه در تهران هستم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: سامانه ۱۶۹۰ و ۱۹۰ نیز جهت رسیدگی به شکایات مردمی در نظر گرفته شده و علاوه بر نظارت‌های مداوم، بازدید مکرر از مراکز دولتی، خصوصی و خیریه‌ای انجام می‌گیرد همچنین کمیته تعزیرات در این راستا بسیار کمک کننده بوده و به صورت جدی پیگیر تخلفات هستیم تا کمترین مشکل را در این زمینه شاهد باشیم.

ناصری‌پور گفت: تخلفات در حوزه تعرفه‌ها طی سال‌های اخیر روند رشد چندانی نداشته ولی طی دو ماه اخیر اندکی با افزایش روبرو بود که بر همان اساس نسبت به فعالیت کارشناسان اهتمام شد و این مسئله و نظارت‌های بیشتر مد نظر قرار گرفت.

بیشتر بخوانید:

داستان نابسامانی صندلی‌های کم و انبوه داوطلبان تجربی

دعوت بسیج دانشجویی از وزیر علوم برای اردوی جهادی

 

وی با بیان اینکه سعی می‌کنیم با وجود تحریم‌های پیش‌آمده مشکل خاصی در حوزه بهداشت، درمان و دارو نداشته باشیم، گفت: ۲۰ درصد هزینه پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت در بخش دندانپزشکی است که برای هر درصد پرداخت از جیب مردم میلیاردها تومان هزینه شده است و تلاش شده که مردم با کمترین مشکل در زمینه بهداشت و درمان و همچنین دارو مواجه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه در طول سال تنها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران ۵ تا ۶ میلیون خدمت ارائه می‌کند، گفت: ۵ هزار و ۲۰۰ بیمار خاص تحت پوشش بیمه سلامت داریم که ۱۶۰ میلیارد تومان هزینه سالانه آنهاست. بنابراین خدمات به آنها کار کمی نیست و ما آماده هستیم خدمات سلامت را با وجود شرایط تحریم در کمترین تنش داشته باشیم.

وی در مورد مشکلات رفت و آمد پزشکان با وجود تحریم‌های پیش آمده به خارج از کشور گفت: ما در ایران محدودیتی برای مراودات علمی نداریم و اگر رفتن اعضای هیأت علمی برای انجام کارهای تحقیقاتی و پزشکی سخت باشد ما تلاش می‌کنیم که ورود اساتید و صاحبنظران مختلف از سراسر جهان را با تسهیلات همراه سازیم.

ناصری‌پور با بیان اینکه دیپلماسی علمی می‌تواند بسیاری از تحریم‌ها را حداقل در حوزه سلامت دور بزند، گفت: با رفت و آمد و مراودات علمی اساتید و پزشکان جهان می‌توانیم جامعه سلامت را به روز نگه داریم.

وی گفت: بسیاری از پزشکان در دنیا وقتی پیشرفت‌های ما را می‌بینند تمایل داشته که برای مراودات و تبادل علمی به ایران سفر کنند.

وی با اشاره به اینکه جامعه پزشکی ما پیشرو در مباحث علمی کشور است و اقدامات آنها در جهت بی نیاز کردن کشور به خارج به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: ما امروز میزبان برای ارائه خدمات در حوزه سلامت برای کشورهای جهان نیز به شمار می‌رویم و در حوزه توریسم درمانی فعالیت‌های مناسبی داشته که انشاالله تلاش می‌کنیم این مسئله به بهترین نحو ممکن انجام شود.