روزنامه "دویچه ویرتشافتز ناخریشتن" آلمان در آستانه اجرایی شدن تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران در مطلبی به مناقشات اتمی بین ایران و آمریکا پرداخته و در مطلبی نوشت: ایران به دلیل تنگه مهم و استراتژیک هرمز نمیتواند توسط آمریکا مانند دیگر کشورها تحت فشار قرار داده شود.
نویسنده در ادامه به برخی ناآرامیهای اخیر در ایران به دلیل وضعیت بد اقتصادی در کشورمان پرداخته و نوشت: یکی از دلایل این اعتراضات بحران اقتصادی است که از طریق تحریمهای اعلام شده آمریکا علیه ایران تقویت شده است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: نخست وزیر اسرائیل هم چند روز پیش از ملت ایران درخواست کرده بود که علیه دولت خود دست به شورش بزنند. در این اوضاع البته دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است که ایران میتواند به زودی مذاکراتی را با آمریکا آغاز کند که شرایط آرام شود.
ترامپ در ماه می به صورت یکجانبه خروج خود از توافق هستهای با ایران را اعلام کرده و تحریمهای جدیدی را علیه این کشور تصویب کرد. البته شرکای اروپایی آمریکا خود را قاطع و منسجم نسبت به حفظ برجام نشان دادند. شرکتهایی مانند توتال، پژو و رنو که بعد از توافق هستهای به تجارت با ایران روی آورده بودند بعد از اعلام تحریمهای آمریکا|، مجددا از این عرصه کناره گیری کردند. بانکهای بینالمللی هم از وارد شدن به کسب و کار با ایران گریزانند. با این حال برخی شرکتهای کوچک همچنان به مناسبات تجاری خود با ایران پایبند ماندهاند. اما آن وعده رئیس جمهور ایران مبنی بر باز شدن درهای ایران به روی دنیا در این شرایط محقق نمیشود.
نویسنده در ادامه تصریح کرد که البته نه تنها برای ایران و اروپا در این مناقشات تجاری خیلی چیزها در معرض خطر قرار گرفته است، دولت آمریکا نیز در برابر ایران نسبت به سایر کشورها در یک موضع خیلی ضعیف تری قرار دارد. این مسئله به تنگه مهم و استراتژیک هرمز برای تامین انرژی بینالمللی مربوط میشود.
ایران به دلیل تنگه هرمز نقش مهم و مرکزی را برای آمریکا و صنعت نفت جهانی بازی میکند. ایران این گذرگاه مهم را تحت کنترل داشته و میتواند با مسدود کردن آن دولت آمریکا را تحت فشار قرار دهد.
حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ایران اخیرا اعلام کرده است که نیروی دریایی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای امنیت تنگه هرمز مسئول هستند. امنیت تنگه هرمز آنهایی را تحت تاثیر قرار خواهد داد که ایران را با دلارهای نفتی خود تهدید میکنند.
وی همچنین تاکید کرده است که عملکرد تنگه هرمز بستگی به اقدامات جامعه بینالمللی درباره تعهدات خود نسبت به توافق با ایران و تحقق منافع ملی کشورمان دارد. ما اقدامات ایالات متحده را مورد ارزیابی قرار میدهیم، اما این اقدامات تصمیمات ما را تحت تاثیر قرار نمیدهند و تصمیمات ما مبتنی بر دستورات فرمانده کل قوا و رهبر ما است.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اینکه ایران در گذشته بارها تهدید کرده است که اگر این کشور در معرض تهاجم قرار گیرد تنگه هرمز را میبندد نوشت: این مسئله صادرات نفت در خاورمیانه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اینکه تنگه هرمز تنها راه برای انتقال نفت عربستان سعودی نیست، آمده است: مسدود شدن این تنگه منجر به صعود قابل توجه قیمت نفت خواهد شد.