گروه سیاسی- محمد رشیدی در گفت و گو با افکارنیوز پیرامون مشکلات اقتصادی کشور و نقش مدیران کارآمد و کاربلد گفت: قطعا ما این مسئله را در دورههای قبل هم دیدیم که هرجا مدیران کارآمد و جهادی در هر بخشی فعال بودند، نتیجه بخش بوده است و رییس جمهور هم به عنوان مدیر کلان و ارشد در سطح ملی محسوب میشود. الان هنوز تحریمی رخ نداده و تحریمهای مطرح شده امریکا هم قرار است از مهر و آبان عملی شود. ولی چه اتفاقی افتاده است که علیرغم عدم اعمال تحریمها و در شرایطی که ما هنوز نفت میفروشیم و سرمایه و درآمد داریم وضعیت دلار و ارز و سکه دچار با نابسمانی مواجه شده است؟ متأسفانه این وضعیت نتایج ناکارآمدی و تعمدهایی است که در بخشهایی رخ داده و باعث این بحران شده است. بازار کاذب سکه را چه کسی ایجاد کرده و خریداران سکه چه کسانی بودند؟
رشیدی گفت: الان ما شرایطی را میبینیم که مردم احساس میکنند هرچه دارند باید تبدیل به سکه و ارز کنند و اگر نکنند از زندگی ساقط شدند و سرمایه آنها از بین رفته است. این ارامش عمومی را خود دولت برهم زده است و باید دوباره ان را به جامعه بازگرداند. تحریمها فقط بخشی از مشکل ماست. اما ما منابع مختلفی مانند نفت و نیروی کار و سرمایه و امکانات دیگر داریم. اما چرا از آن بهدرستی استفاده نمیشود و مدیران ما به حال مردم رسیدگی نمیکنند و وضعیت معیشت و آموزش و امداد در برخی جاها مشکل دارد. این موارد ربطی به تحریم ندارد. البته تحریم در بخشی تاثیرگذار است که باید با مردم صحبت کرد و آنها را آماده نمود ولی نه اینکه کشور به یک ورشکسته اقتصادی تبدیل شود و علت آن را هم تحریم بدانیم.
این فعال سیاسی در ادامه به برخی از اظهارنظرها پیرامون عدم نقش مدیران سیاسی در ایجاد مشکلات کنونی و تأثیر ساختارها بر این فضا نیز پرداخت و گفت: اینکه ما در ساختار اقتصاد ایرادات جدی داریم، شکی درآن نیست و اشکال بزرگ این است که اقتصاد ما دولتی است. اصل44 چند سال پیش در دستورکار بوده است ولی چقدر از آن اجرا شده است و اگر اجرا شده است تا چه حد درست اجرا شده است؟ اصل 44 خود در ساختار غلط اقتصادی درگیر شده است. ما با مشکلات ساختاری در اقتصاد مواجه هستیم و نمیتوانیم منکر آن باشیم؛ اما چه کسی مسئول این مسئله و ساختار است. مسلما مسئول آن دولت و مجلس هستند و درجاهایی هم کمک قوه قضاییه را میطلبد. چه کسی باید در میدان بیاید و این ساختار را اصلاح کند؟ مسلماً خود رییس جمهور باید دنبال اصلاح این ساختار باشد. اما تاحالا چقدر اصلاح صورت گرفته است؟ پس ساختار مهم است، اما اگر این ساختار غلط است، باید اصلاح شود و تولیت و مدیریت اصلاح ساختار برعهده دولت است.
رشیدی با پیشنهاد مدیریت جهادی، این سبک مدیریتی را یکی از راهکارهای مناسب در مواجهه با مشکلات دانست و گفت: اگر یک مدیر قوی و با روحیه جهادی که عقلانیت بران حاکم باشد و از رانتخواری فاصله گرفته، اعتقاد به کار انقلابی دارد گر روی کار بیاید، ساختار را هم اصلاح میکند. حلال اصلی مشکل ما مدیریت جهادی است. الان متأسفانه فقط در جاهایی شعارهای پوپولیستی داده میشود و سخن از فقرزدایی و حمایت از محرومین درحد شعار داده میشود. اما چقدر به آن عمل شده و کار جهادی رخ داده است که باتمام نیرو و یا حتی نیمی از توانمندی و استعدادمان در عرصه عمل تلاش کردیم؟ اگر فقط نیمی از توان بهکارگرفته شود، جهادی هستیم. این کشور الان فقط با 10درصد از توانش پیش میرود. زیرا مدیری که روحیه جهادی ندارد و دنبال اشرافیگری و راهانداختن اقتصاد شخصی و خانوادگی خودش است، چه توقعی از او میرود که برای مردم کار کند؟
مگر نه اینکه اوایل انقلاب و در دوران جنگ تحمیلی آن همه سختی و جنگ و تحریم مطلق را نداشتیم و نفت هم با مشکلات جدی فروش مواجه نبود؟ آیا در مردم اینقدر سختی کشیدند؟ الان که منابع ما به منصه ظهور رسیده است و میادین نفتی و گازی بسیاری اضافه شده است و یا معادن کشف شده است، اما هنوز مزردم باید اینهمه سختی بکشند.
رشیدی همچنین گفت: روحیه جهادی به دنبال اصلاح ساختار است و اگر روحیه جهادی نباشد کاری به ساختار ندارد و اگر ساختار غلط باشد، راحتتر است زیرا کمتر کار میکند و فشار کمتری روی اوست. اصل سخن روی داشتن روحیه جهادی است که این دولت ندارد. 5سال پیش هم معلوم بود که عزمی برای حل مشکلات نیست و فقط دولت شعار است. اقای روحانی در سال اول انتخاباتی خود گفتند که مشکلات زیادی داریم ولی اگر این مشکلات قابل حل نبود، من نمیآمدم. دراینصورت یا ایشان مطالعه غلط داشته و کفایت این کار را نداشته و نمیدانسته که مشکلات قابل حل نیست و یا اینکه مشکلات قابلحل است و ایشان توان حلش را ندارد. درهر دو صورت ایشان کفایت گرداندن این دولت را ندارند. مردم ایران مردمی نجیب هستند و درهیچ جای دنیا این اتفاق نمیافتد که سرمایه مردم ثلث شود و همچنان زندگی و سکوت کنند. این نشان از حجب و حیا و معرفت و انسانیت این مردم دارد. همه دنیا و جریانات داخلی و خارجی تاثیرگذار روی ارز و سکه هستند اما دولت تاثیری ندارد؟ یا اینکه تعمدا تاثیر نمیگذارد؟
رشیدی در پایان گفت: اتفاقاتی که رخ داده ایناست که عملاً سرمایه مردم ثلث شده و افراد مرتبط با رانت و 4درصدیها شرایط خوبی دارند و سودهای تصاعدی حاصل میکنند. این شرایط قابل قبول ملت نیست و الان کمکارترین و مقصرترین نهاد ما مجلس شورای اسلامی است؛ زیرا آنها نمایندگان مردم هستند و هنوز نتوانستند یک سوال از مسببان این مسئله کنند. مردم امروز فقط شنونده خبرهای تلخ اقتصادی هستند و کسی پاسخگو نیست.