سعید جلیلی در چهارمین دوره اردوی معرفتی تشکیلاتی «اسلام ناب» در آبعلی حاضر، اظهار کرد: اگر میگوییم امروز یک جنگ واقعی شکل گرفته است، هر فرد، هر تشکل، هر دانشجو، هر طلبه باید وظیفه خودش را در این جنگ پیدا کند. باید مشخص بشود که قرار است در این جنگ چه نقشی ایفاء کند؟ نمیشود گفت: جنگ است، اما این جنگ مسئول دارد و مسئولین به تنهایی بروند جنگ را پیش ببرند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در زمان دفاع مقدس کسی نمیگفت: نیروهای مسلح وظیفه دارند به تنهایی بروند و جنگ را اداره کنند بلکه هر فردی متناسب با استعداد، توانمندیها و امکاناتی که داشت برای خودش وظیفهای تعریف میکرد. مثلاً یک پیرزنی در یک روستا برای خودش وظیفه میدانست که برای رزمندگان نان بپزد و دیگری وظیفه خود میدانست که به عنوان رزمنده به جبههها برود و در خط مقدم آر پی جی زن بشود، هر دوی آنها هم مأجور بودند. از آن پیرزن روستایی تا فرمانده لشکر و آر پی جی زن تا راننده و بیسیمچی و امدادگر، همه با هم یک عملیات موفق را رقم میزدند و جنگ را به پیش میبردند.
اهم اظهارات جلیلی به شرح زیر است:
* گاهی اوقات افراد مختلف سوال میکنند که در شرایط فعلی و در این جنگ اقتصادی و روانی دشمن، چه کاری از ما برمی آید و ما چه کمکی میتوانیم انجام دهیم؟ اما وقتی در جواب گفته میشود مثلا در حوزه تخصصی و استعداد و تواناییهایی که دارید میتوانید این کارها را انجام بدهید، میگویند مگر با این کار ما مشکلات مملکت حل میشود؟ حالا این کار ما چه فایدهای دارد؟ این یکی از خطاهایی است که بر مبنای آن افراد را دچار بیعملی و ناامیدی میکنند. در جنگ هم قرار نبود که مثلاً با یک آر پی جی که یک رزمنده شلیک میکرد، تمام مشکلات جبهه حل بشود.
* امروز ۳۰ سال از پایان جنگ میگذرد. نسل آن زمان وظیفهشان را به گونهای ایفا کردند که بعد از ۳۰ سال دیگر کسی جرأت نمیکند صحبت از اقدام نظامی بکند. همین رئیس رژیم آمریکا دیگر بحث از گزینه نظامی نمیکند و اگر هم بحث کند خودش میداند که موفقیتی نصیبش نمیشود. آیا امریکا از شورای امنیت میترسد؟ از این که چند نفر او را محکوم بکنند میترسد؟ یا این که مثلاً تجهیزات نظامی ندارد؟ چرا اینها صحبت از اقدام نظامی نمیکنند؟ چون نسل انقلاب در جبههها مقاومتی نشان داد که آنها را برای همیشه از اقدام نظامی پشیمان کرد.
* وظیفه نسل امروز این است به گونهای اقدام کند که دشمن را برای همیشه از گزینه اقتصادی و فشار اقتصادی ناامید کند، این به معنی عملیات موثر علیه دشمن در جنگ اقتصادی است. این عملیات تعریف، نقشه و طراحی میخواهد. هر کس باید سهم خودش را در این جنگ تعریف کند. اگر میبینید دشمن ۳۰ سال است به سراغ گزینه نظامی نمیآید، به دلیل این است که در دفاع مقدس جانفشانیها شد تا دشمن در عمل به این نتیجه رسید که گزینهی نظامی جواب نمیدهد. *دشمن در تحلیلها به این نتیجه رسیده است که نقطهی قوت جمهوری اسلامی ایران حمایت مردم از نظام است. از همین رو مهمترین هدفش را این قرار داده که بین مردم و نظام فاصله بیندازد. به همین خاطر است که به موازات زرادخانه جنگ اقتصادی، زرادخانههای جنگ رسانهای و روانی او هم کار میکنند.
*دولت سایه ترجمان وظیفه دینی و انقلابی یک فرد است و منحصر به هیچ کس نیست. وقتی ما از امر به معروف و نهی از منکر و اصل ۸ قانون اساسی صحبت میکنیم و میگوییم امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه دینی است، یعنی هر فردی در یک جامعه دینی نمیتواند نسبت به روند امور بیتفاوت باشد و نسبت به تمامی مسائل جامعه وظیفه دارد. دولت سایه یعنی هر فرد و مجموعه ضمن رصد دقیق مسائل کشور اگر میبیند یک کار خوب و درستی انجام میگیرد و حتی این کار درست را رقیبش انجام میدهد؛ باید آن کار و عمل درست را تقویت کند. در سطح ملی و محلی اگر کسی کار خوبی انجام میدهد، وظیفه ما این است که به او کمک بکنیم. هم چنان که وظیفه داریم اگر کسی کار خطایی انجام میدهد، آن خطا را متذکر بشویم و برای تصحیح کار غلط به شکل قانونی، اخلاقی و مبتنی بر تقوا اقدام کنیم.
* اگر هنر نسل انقلاب و دوران دفاع مقدس این بود که ما را از مشکلات اول انقلاب و جنگ عبور دهد، هنر نسل فعلی این است که ما را از مشکلات اقتصادی عبور بدهد. نسل انقلابی امروز باید بتواند با نقشآفرینی صحیح و به موقع موانعی را که دشمنان در این مقطع بر سر راه انقلاب قرار میدهند، از سر راه بردارد و به بهترین شکل ممکن نقش خودش را ایفا کند.
حمایت محسن رضایی از رئیس جمهور
محسن رضایی، عصر روز یکشنبه ۳۱ تیرماه در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: ترامپ به نماد نفرت بین المللی ازچین تا اروپا و کانادا ومکزیک تبدیل شده است. راه مهار ترامپ، برخورد انقلابی وقاطعانه بااوست. مواضع اخیر آقای روحانی در این باره قابل تقدیر است.