حجتالاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات در جلسه علنی امروز (یکشنبه 31 تیر) قوه مقننه و در جریان بررسی سوال جمعی از نمایندگان از وی درباره بازداشت برخی از فعالان رسانهای و ادمین کانالهای تلگرامی، گفت: این وزاتخانه به مسائل امنیتی نگاه حرفهای دارد و هیچگاه دیدی قبیلهگرایانه و سیاسی به این گونه مسائل نداشته است.
وی با بیان اینکه دخالت دادن مسائل سیاسی و قومی و قبیلهای، طبیعت کار اطلاعاتی را دچار اشکال میکند و از مسیر منحرف میکند، ادامه داد: در برخورد با رسانهها نیز رویکردی که عرض کردم حاکم است. وزارت اطلاعات رصد و پالایش رسانههای مجازی را وظیفه خود میداند، اطلاعرسانی به موقع و مدیریت هوشمندانه این فضا را در دستورکار دارد و پیشگیری را در برخورد مقدم کردیم.
وزیر اطلاعات با تاکید بر اینکه باید با مسائل به صورت ریشهای برخورد کرد، افزود: هیچ کشوری عرصه فضای مجازی را تحت عنوان آزادی، یله و رها نمیگذارد، بلکه در چارچوبهای قانونی اجازه میدهد افراد در این فضا فعالیت کنند.
علوی با بیان اینکه همه کشورها از خروج جامعه از چارچوبها و قوانین جلوگیری میکنند، اضافه کرد: وزارت اطلاعات نیز اقداماتی که منجر به دستگیری افراد میشود را بارها و بارها از طریق هشدار، اخطار یا تذکر انجام میدهد چرا که دستگیری قبل از هشدار را چارهساز نمیدانیم.
**همه کشورها از خروج جامعه از چارچوبها و قوانین جلوگیری میکنند
وی با اعلام اینکه ابتدا وزارت اطلاعات اخطار و تذکر چند باره میدهد و بعد به برخورد سختافزاری میپردازد، عنوان کرد: در کارنامه وزارت اطلاعات برخورد سختافزارانه با مدیران کانالهای تلگرامی شاید یک در هزار یا یک در چند هزار بوده باشد. این سیاست اثر خود را هم گذاشته است و امیدواریم این روش ادامه یابد. هزینه تذکر، یادآوری و هشدار به افرادی که دانسته یا ندانسته رفتارشان به منافع و امنیت ملی لطمه میزند بسیار موثر بوده است.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه این وزارتخانه مانند دکتری است که هیچگاه بیمار خود را به سرعت به اتاق عمل نمیفرستند، افزود: سعی میکنیم ابتدا با قرص، کپسول، آمپول و پماد مشکل را حل کنیم.
علوی مسئول برخورد با مدیران کانالهای تلگرامی را سازمان اطلاعات سپاه دانست و ادامه داد: اگر به مدیران کانالهای تلگرامی قبل از دستگیری، تذکر و هشدار داده میشد و بعد توجهی نمیکردند و دستگیر میشدند ضرری متوجه نظام نمیشد اما وزارت اطلاعات نمیتواند برای سایر دستگاههای اطلاعاتی تعیین تکلیف کند، آنان نیز حتما دلایل کارشناسی خود را دارند. ما از آنان خواستیم تا نظرات کارشناسیشان را اعلام کردند و البته اختلاف نظر کارشناسی طبیعی است.
وی ادامه داد: بین وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه همواره بر اساس همدلی و همافزایی عمل کردیم و از اقدامات کاهنده و تنشزا در این مسیر جلوگیری کردیم. البته بهره زیادی از نشستها و همفکریهای مشترک با دوستان بردیم و نظام نیز منافع آن را که آرامش در جامعه است، برده است. مقام معظم رهبری نیز از همافزایی و همراهی دو دستگاه اطلاعاتی ابراز خرسندی کردند.
وزیر اطلاعات از برگزاری نشست مشترک با رئیس سازمان اطلاعات سپاه به صورت ماهانه خبر داد و افزود: در شورایعالی اطلاعات نشستهای مرتبی برگزار میکنیم. بنده با آقای طائب هر یک ماه یا یک ماه و نیم جلسات مشترک برگزار میکنیم؛ البته برگزاری این جلسات بسیار مفید بوده به نحوی که نظرات وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه نسبت به قبل بسیار به یکدیگر نزدیک شده است. امیدوارم موارد مشابه دستگیری مدیران کانالهای تلگرامی کاهش یابد و رفتارهای اطلاعاتی خردمندانه و اخلاقمدارانهتر شود.