صادرات نفت ایران به ترکیه کاهش یافت

شرکت توپراس، بزرگ‌ترین واردکننده ترکیه‌ای نفت ایران، خرید نفت از این کشور را در ماه می زمانی‌که امریکا اعلام کرد، دوباره تحریم‌های ایران را احیا می‌کند، کاهش داده است.
تحلیل‌گران می گویند توپراس احتمالا در ماه‌های آتی حجم‌های کمتری از ایران نفت می‌خرد.
به گفته تاجران، ترکیه به شدت به واردات برای تامین نیازهای انرژی خود وابسته است و ایران در همسایگی این کشور به علت مجاورت، کیفیت نفت خام و قیمت‌های مطلوب، یکی از منابع اصلی تامین نفت آنکارا به شمار می‌رود.
آمارهای EPDK ، ناظر بخش انرژی ترکیه نشان داد در 4 ماه نخست سال 2018، توپراس، بزرگ‌ترین پالایشگاه ترکیه به طور متوسط 187 هزار و 196 بشکه نفت در روز نفت از ایران خریده است.
این پالایشگاه در ماه آوریل، 8 محمول نفت از ایران وارد کرده است که برابر با روزانه بیش از 240 هزار بشکه نفت است.
اما از ماه می که ترامپ پس از خروج از برجام اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کرد، خرید نفت این شرکت پالایشگاهی از ایران کاهش یافته است.
بر اساس آمارهای رهگیری نفتکش‌ها و آمارهای کشتیرانی، تهران در ماه‌های می و ژوئن، هر ماه 4 محموله نفت خام برای توپراس ارسال کرده که حدودا برابر با 130 هزار بشکه در روز است. این رقم کمتر از 6 تا 8 محموله در ابتدای امسال است.
تاکنون در ماه جولای، توپراس 3 محموله خریداری کرده است.
یک منبع صنعتی گفت تصمیم آمریکا برای تحریم دوباره ایران، دلیل اصلی کاهش خرید توپراس از ایران از ماه می بوده است، اما این شرکت احتمالا به خرید نفت از ایران همانند تحریم‌های قبلی، ادامه می دهد.
وی ادامه داد: «در جریان نقشه تحریم سال 2011 از سوی آمریکا، توپراس قادر بود 3 تا 4 محموله در ماه از ایران نفت بخرد.»
«من معتقدم که آنها می خواهند که بتوانند این بار همان کار را بکنند، به جای اینکه کاملا واردات از ایران را متوقف کنند.»
پالایشگاه‌ها در کشورهای دیگر نیز از این تحریم‌ها متاثر شده‌اند، زیرا می‌خواهند به سیستم مالی آمریکا دسترسی داشته باشند. پالایشگاه‌های هندی نیز واردات نفت از ایران را ماه گذشته کاهش دادند.
درحالی‌که آمریکا می‌خواست صادرات نفت ایران را به صفر برساند اما تحلیل‌گران می‌گویند که صادرات نفت ایران به 700 هزار بشکه در روز می‌رسد.