مارک پری نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی در این یادداشت که در تارنمای فارن پالیسی منتشر شد، آمده است:جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا و مشاوران نزدیکش بر این باورند که افت مستمر آمادگی نیروهای نظامی آمریکا – یگان هایی که قابلیت اعزام ندارند، هواپیماهایی که قابلیت به پرواز درآمدن ندارند و کشتی هایی که ممکن است به یکدیگر برخورد کنند- به این معناست که ممکن است ارتش آمریکا در برابر ایران شکست بخورد.
فارن پالیسی می نویسد: وقتی پای برخورد نظامی با ایران وسط باشد، روز به روز به تعداد فرماندهان آمریکایی ارشدی که با این اقدام مخالف هستند، افزوده می شود که متیس نیز در شمار این مخالفان قرار دارد.
مسئله مقام های غیرنظامی دولت آمریکا که دائما در گوش ترامپ از اقدام نظامی علیه ایران زمزمه می کنند، فرق می کند. جان بولتون مشاور امنیت ملی جدید واشنگتن مدت هاست بر عقیده خود مبنی بر این که تنها راه تضمین جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، تحمیل تغییر حکومت است، پافشاری می کند. وی در این راه تنها نیست. بولتون از زمانی که به این مقام منصوب شده است، شورای امنیت ملی آمریکا را از مشاوران میانه رو خالی کرده و آن ها را با تندروهایی چون فرد فلیتز (Fred Fleitz) تحلیلگر سابق سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) و 'فرانک گفنی' (Frank Gaffney) فعال ضداسلامی مرکز سیاست امنیتی جایگزین کرده است.
متیس اما دیدگاه متفاوتی در این باره دارد.
فارن پالیسی در ادامه با اشاره به این که این مقام آمریکایی(بولتون) از تهران دل خوشی ندارد ، نوشت: اما محکوم کردن ایران و حمایت از اقدام نظامی علیه این کشور دو چیز کاملا متفاوت هستند.
به گفته ی مقامات نظامی ارشد امریکا ، نگرانی های متیس در این باره در این سال ها افزایش یافته است، به ویژه از زمانی که خود به عنوان وزیر دفاع آمریکا منصوب شد و بولتون به مقام مشاور امنیت ملی منصوب شده است؛ انتصابی که متیس را از دایره تصمیم گیری های ترامپ در حوزه امنیت ملی به حاشیه رانده است.
در حالی که متیس تمایل زیادی به فشار به ایران دارد، نگرانی وی در مورد بروز برخورد نظامی میان تهران و واشنگتن، به آخرین ارزیابی های وزارت دفاع آمریکا در خصوص وضعیت ارتش این کشور و ایران باز می گردد.
تقریبا سی درصد از هواپیماهای نیروی هوایی آمریکا قابل استفاده در ماموریت ها نیستند و این سرویس در زمان حاضر با کمبود 2هزار خلبان مجرب روبه روست و قابلیت های گروه تعمیر و نگه داری آن نیز تقلیل یافته اند.
این شرایط در مورد دیگر سرویس های نظامی آمریکا نیز صدق می کند. دانیل آلین معاون رئیس ستاد ارتش در سال 2016 تایید کرد که تنها یک سوم از نیروهایش از آمادگی قابل قبولی برخوردارند.
به نقل از فارن پالیسی، در ماه ژانویه سال جاری گروهی از افسران نیروی دریایی آمریکا نیروی دریایی این کشور را «کوچک تر، کهنه تر و خسته تر» از آن دانستند تا ملزومات ماموریتی خود را به جای آورد.