در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال علیرضا محجوب نماینده مردم تهران از وزیر بهداشت در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت. این سوال در مورد علت مطالبه ۹ درصد حق بیمه جهت واریز به وزارت بهداشت و درمان بود.
علیرضا محجوب گفت: با وجود اینکه فقط ۷ درصد از حق بیمه برای درمان، قابل هزینه است مصادره اموال بیمه شدگان با چه مجوزی صورت می گیرد. آیا مطالبه ۹ درصد محل سود سپرده ها و سرمایه و اعتبارات بانکی صحیح است؟ چرا دولت از پرداخت سه درصد از سهم مشارکت دولت، مطابق اصل ۲۹ قانون اساسی خودداری می کند؟
وی افزود: چرا وزارت بهداشت از پرداخت سرانه درمان بیمه شدگان تأمین اجتماعی خودداری می کند؟
سیدحسن قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: در ابتدا به خاطر عصبانیت از این تریبون عذر می خواهم، تاکنون نه شرکت داشتم و نه دنبال واردات و تجیهزات بودم، صرفاً به دنبال تحصیل رفتم و به دنبال این بودم که یک کار را درست انجام دهم بهتر از ۱۰ کار غلط است. اگر لحنم در امر به معروف و نهی از منکر، تند بود عذرخواهی می کنم.
وی افزود: این سوال به من ربطی ندارد. کسی اموال بیمه شدگان را مصادره نکرده است.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به مصوبه اخیر مجلس اظهار داشت: مجلس تصمیم گرفت که سازمان تأمین اجتماعی موظف شود هزینه های درمان را به حسابی واریز کند که فقط برای بخش سلامت هزینه کند.
وزیر بهداشت ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی سال های ابتدایی انقلاب به عنوان سازمانی موفق زیر نظر وزارت بهداشت بود اما به وزارت تعاون واگذار شد و امروز کارنامه اش نزد ملت است.
وی یادآور شد: ما بسیار خوشحال می شویم اگر دولت بدهی هایش را به حوزه سلامت بدهد. در روستاها با این که حق بیمه را سازمان تأمین اجتماعی می گیرد، وزارت بهداشت خدمات می دهد.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: مجلس در قانون بودجه سازمان تأمین اجتماعی را مکلف کرد تمامی سهم درمان را از حق بیمه در حسابی نزد خزانه داری کل کشور به عنوان بیمه درمان تأمین اجتماعی متمرکز کند و مجددا به سازمان تأمین اجتماعی دستور داده شد این منابع را تأمین کند. لذا این منابع و چگونگی هزینه کرد آن به وزارت بهداشت ارتباطی ندارد.
در ادامه علیرضا محجوب نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: قصد شما وصول مطالباتتان است. البته کسی شما را به خاطر این موضوع تقبیح نمی کند. اما هزینه های درمان طی سال های گذشته به شدت افزایش یافته است. در سال ۹۱، منابع درمانی ۵۴ هزار میلیارد و هزینه ها ۲۳ هزار میلیارد تومان بود.
وی افزود: امسال ۵۰۰ درصد هزینه های درمان افزایش یافته است. منابع بیمه تأمین اجتماعی ۷ درصد در اختیار درمان، ۹ درصد در اختیار بازنشستگان و یک درصد در اختیار دولت است اما وزارت بهداشت سهم تأمین اجتماعی را پرداخت نکرده است.
در ادامه قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت گفت: مجلس می تواند تحقیق و تفحص کند تا حقیقت معلوم شود. سال ۹۱ با مجلس چه کردید؟ ارز از هزار تومان به سه هزار تومان رسید. اختلاف قیمت شدیدی برای دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد شد.
قاضی زاده هاشمی: شما من را به این چاه انداختید
وی خطاب به محجوب گفت: وزارت رفاه دست شما بود. امضای شما پای آن است. شما ما را در این چاه انداختید. اگر می دانستم حمایت نمی کنید وارد میدان نمی شدم.
قاضی زاده اظهار داشت: یک سال است پول پرستار و پزشک را ندادم. من فروشنده خدمات هستم مگر مجبورید از من بخرید! وقتی وارد بیمارستان دولتی می شوید باید خدمات را با قیمت من خریداری کنید.
قاضی زاده هاشمی خطاب به محجوب: شما را نماینده قشر کارگری نمیدانم و به شما رأی نمیدهم
وی خطاب به محجوب خاطرنشان کرد: من شما را نماینده قشر کارگر نمی دانم. کارگران کسانی هستند که امروز حقوق نگرفته اند و امروز در معادن کشته می شوند. من در تمام دوره ها به آقای محجوب رأی داده ام اما از این به بعد رأی نخواهم داد.
در ادامه علیرضا محجوب خطاب به وزیر بهداشت گفت: اتهام، اتهام است. فحاشی، فحاشی است. هتاکی، هتاکی است. چطور در قسمت قبل انتقاد کوچک آقای قاضی پور را برنتافتید؟ من به شما توهین نکردم اما شما مرتباً به بنده توهین می کنید.
نماینده مردم تهران همچنین نسبت به سکوت هیئت رئیسه مجلس در برابر توهین های وزیر بهداشت اعتراض کرد.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی ۷۰ هزار بیمارستان تحویل گرفته و ۱۳۷ بیمارستان را تحویل داده است.
محجوب تأکید کرد: مشروح مذاکرات مجلس در سال ۶۸ را بررسی کنید. نمایندگان در مورد وضعیت بیمارستان ها چه گفتند و به چه دلایلی قانون را اصلاح کردند. موقعی که می خواستند سازمان را خالی کنند نام های مراکز را هم کندند و بردند.
وی ادامه داد: ما در بسیاری از انتقادات در مورد سازمان تأمین اجتماعی و درمان با شما هم نظر هستیم.
محجوب خطاب به وزیر بهداشت: امیدوارم به غرورتان خاتمه دهید
وی خطاب به قاضی زاده گفت: امیدوارم به این غرور خاتمه دهید و با غرور با مردم صحبت نکنید. باید در مقابل نمایندگان خاضع باشید و گردن کج کنید. در منش تان تجدیدنظر کنید.
محجوب در ادامه با ارائه آمار و ارقام نسبت به افزایش هزینه های درمان در دولت دهم و یازدهم انتقاد کرد و تصریح کرد: در سال۹۰ هزینه های درمان ۴۹ هزار میلیارد بود. در سال ۹۲ هزینه های درمان ۷۶ هزار میلیارد و منابع آن ۷۸ هزار میلیارد بود. در سال ۹۳ هزینه های درمان ۱۱۸ هزار میلیارد و منابع ۲۴۸ هزار میلیارد بود. اما از زمانی که شما طرح سلامت را اجرا کردید و تعرفه ها را افزایش دادید این بیماری به حوزه سلامت منتقل شد و هزینه ها نسبت به منابع افزایش یافت.