بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به بخشی از بیانیه مشترک فرانسه و عربستان که در پایان سفر محمد بن سلمان به پاریس صادر و در آن اتهاماتی علیه کشورمان مطرح شده است، گفت: از فرانسه به عنوان یکی از اعضاء ۱+۵ انتظار نمیرود تحت تاثیر القائات و اتهامات تکراری و سراسر دروغ عربستان که همواره در جهت مقابله و مخالفت با برجام اقدام و با صرف هزینههای کلان و به حراج گذاشتن کشورش سعی در ممانعت از تحقق برجام داشته است، قرار گیرد.
قاسمی افزود: برخلاف ادعای مطرح شده در این بیانیه، جمهوری اسلامی ایران همواره در مسیر ثبات و امنیت کشورهای منطقه و مبارزه با تروریسم و گروههای تروریستی گام برداشته و تنها راه بازگرداندن امنیت و آرامش به منطقه غرب آسیا را گفتوگو بین کشورهای این منطقه میداند. فرانسه باید بداند این گونه مخالفتهای ابراز شده علیه ایران ناشی از عصبانیت برخی کشورها از پیروزی ایران در مبارزه با تروریسم تربیت شده توسط آنان است.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص برنامه موشکی کشورمان نیز گفت: مقامات فرانسوی احتمالا میدانند برنامه موشکی ایران، بازدارنده و دفاعی است و علیه امنیت و منافع هیچ کشوری نیست و صرفا براساس تجارب تلخ، اما ارزشمند گذشته و برای تامین امنیت کشور و جلوگیری از تجاوز و تعدی هر متجاوز خام اندیشی پایه ریزی شده که قطعا موضوعی داخلی است و اجازه دخالت به هیچ کشوری در این خصوص داده نخواهد شد.
قاسمی با رد ادعای مطرح شده در این بیانیه در خصوص ارسال سلاح از سوی ایران برای برخی از گروهها و کشورها در منطقه ضمن رد این اتهام گفت: مناسب میدانیم مقامات فرانسوی با توجه به خواست افکار عمومی مردم فرانسه در سیاستهای خود برای صادرات تسلیحات به عربستان، که در تجاوز این کشور به یمن و به خاک و خون کشیدن مردم بیگناه به کار گرفته میشوند و باعث بروز یک فاجعه انسانی در جهان معاصر شده است، تجدیدنظر میکردند و رابطه تاریخی و فرهنگی خود با کشوری کهن، ریشه دار و اصیل با ملتی فرهیخته، چون ایران را تحت تاثیر ادعاها و ماجراجوییهای ولیعهد بی تجربه، مغرور و جنگ افروز سعودی که در دادگاههای فرانسه بخاطر اتهام نسل کشی در یمن دارای پرونده است، قرار ندهند.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی اخیرا سفری سه روزه به فرانسه داشت و پس از این سفر دو کشور در بیانیهای ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی متهم و بر ضرورت مقابله با دستیابی تهران به این تسلیحات تأکید کردند.
در این بیانیه آمده است: عربستان سعودی با فرانسه گامهای لازم برای متوقف کردن برنامه موشکی ایران و سیاستهای ثباتزدای تهران در منطقه را بررسی کردند.
پاریس و ریاض همچنین ایران را به تسلیح گروههای شبه نظامی و گروههای مسلح متهم کردند و از تهران خواستند به قوانین بینالمللی از جمله اصل حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی کشورها احترام بگذارد.