جالب اینکه در متن تیتر کوچکترین سندی از این ادعا دیده نمیشود. شرق در تیتر «خروج میلیاردها دلار ارز کثیف از کشور در دوره احمدینژاد» مینویسد: در حالی مجلس باز شدن حساب سپرده ارزی و تک «نرخی شدن ارز را عامل کنترل قیمت این پول بینالمللی در ایران معرفی میکند که کارشناسان این حوزه نظر دیگری دارند. به اعتقاد کارشناسان افتتاح حساب ارزی ایده جدیدی نیست و پیش از این نیز بانک مرکزی اقدام به افتتاح این حساب کرده است. خروج ارز از کشور دلایل متعددی دارد که یکی از دلایل آن پولهای کثیفی است که صاحبان آنها این مبالغ را از ایران خارج کرده و قصد ندارند آن را باز گردانند. حتی تخمین زده میشود که بین 100 تا 200 میلیارد دلار ارز کثیف در دوره احمدینژاد از ایران خارج شده و هیچگاه به حساب کشور بازگردانده نشده است.»
این روزنامه میافزاید: «محسن قادری کارشناس ارز در گفتوگو با شرق میگوید؛ پولهایی که از کشور خارج شده است، پول کثیف است و پول تمیز نیست که افراد آن را در بانک سپردهگذاری کنند. قادری ادامه میدهد: گفته میشود در زمان احمدینژاد بین 100 تا 200 میلیارد دلار نشتی دلار وجود داشته است و پولهایی بوده است که از کشور خارج شده و دیگر به کشور باز نگشته است. نشتی دلار یعنی اینکه 20 میلیارد دلار پول از کشورخارج شده و معادل 15 میلیارد دلار به داخل بازگشته است. البته درباره صحت عدد نشتی دلار در زمان احمدینژاد چیزی نمیدانم و عدد رسمی در این زمینه نداریم.»!!
اکنون سؤال از شرق این است که آیا با ادبیاتی نظیر «تخمین زده میشود»، «گفته میشود» و «درباره صحت عدد نشتی دلار چیزی نمیدانم»، میتوان مدعی خروج 200 میلیارد دلار از کشور در دولت اسبق شد و روی سوءمدیریت فعلی بر بازار ارز که موجب گرانی 60 درصدی آن در 2 سال گذشته برخلاف وعدههای برجامی شده، سرپوش گذاشت؟
یادآور میشود مدیرمسئول روزنامه شرق، سال گذشته در مصاحبه با حسین دهباشی اعتراف کرد که این روزنامه برای جا انداختن توافق، مجبور به اغراق و بزک درباره نتایج آن شده است.