خالد الیمانی مدعی شد: بیانیه شورای امنیت بسیار مهم است و موضوعات زیادی را در بر داشت و علیرغم عدم نام بردن از ایران آن را به طور غیرمستقیم محکوم کرد.
وی با طرح این ادعا که «ایران موضوع اصلی این بیانیه بود؛ زیرا از رسیدن به راهحل سیاسی ممانعت میکند، حوثیها را تحریک میکند و از عدم ثبات در یمن و منطقه حمایت میکند» ، افزود: نشانههای واضحی وجود دارد که ایران از موشکهای بالستیک و مینها در جنوب دریای سرخ استفاده میکند و این امر به مدت طولانی به کشتیرانی بینالمللی ضرر میرساند.
وی گفت: بیانیه شورای امنیت از تلاشهای عربستان و فرماندهی ائتلاف عربی از جمله طرح کمکهای بشر دوستانه در یمن تمجید کرد.
الیمانی در رابطه با رد اینگونه ادعاها از سوی مقامات ایرانی مدعی شد: در این موضوع تحولاتی وجود دارد؛ ایران در ابتدا هرگونه دخالت در امور یمن را رد میکرد اما در مرحله بعد آمادگی خود برای توقف جنگ یمن و رسیدن به صلح را اعلام کرد و امروز ایران به طور غیرمستقیم به حوثیها پیامهایی میفرستد و بر آنها فشار میآورد تا بر روی میز مذاکرات بنشینند. این امر به این معناست که ایران اقرار کرده است در مساله ایجاد ناامنی و بیثباتی در یمن و منطقه دست داشته است.
وی بار دیگر با طرح این ادعا که ایران به شهرها و روستاهایمان موشک میفرستد، گفت: از ایران میخواهیم که این اقدامات تخریبی را متوقف کند زیرا ما خواهان دشمنی با ایران نیستیم، همچنین ما از ایران میخواهیم که از این اقدامات تخریبی و تروریستها حمایت نکند.
به گزارش ایسنا، این ادعاها درحالی مطرح می شود که در بیانیه ی روز پنجشنبه شورای امنیت نامی از جمهوری اسلامی ایران نیامده است. شورای امنیت سازمان ملل دراین بیانیه وضعیت وخیم انسانی یمن را محکوم واعلام کرد که بیش از ۲۲ میلیون تن از مردم این کشور نیازمند کمک هستند، این آمار نسبت به سال میلادی گذشته بیش از ۳.۴ میلیون تن افزایش را نشان میدهد.
در این بیانیه که پس از چند هفته مذاکرات سخت صادر شد، شورای امنیت نسبت به وخامت مستمر وضعیت انسانی یمن و آثار انسانی جنگ و درگیری در این کشور بر غیرنظامیان ابراز نگرانی کرد.شورای امنیت در این بیانیه از همه طرفهای درگیر در یمن خواست وصول کمکهای انسانی به غیرنظامیان را از طریق باز کردن همه بنادر این کشور به صورت کامل و مستمر و تسهیل وصول این کمکها از طریق فرودگاه صنعا را تضمین و مدارس ونهادهای پزشکی و کارمندان را حفظ و حمایت کنند.
این شورا بیانیهای درباره یمن صادر و در آن جنبش انصارالله را به "بازی با جان غیرنظامیان" متهم و از طرح کمکهای ائتلاف بینالمللی به غیرنظامیان قدردانی کرد.همچنین شورای امنیت در این بیانیه به منظور ممانعت از قاچاق سلاح خواستار بازرسی کشتیهایی شد که به سمت یمن میروند.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان قبل از این نیز در واکنش به تحولات اخیر یمن، با اشاره به تداوم تجاوز وحشیانه خارجی که به نابودی زیرساختها و محاصره همه جانبه و کشتار جمعی و خاموش ملت یمن منجر شده است، ابراز امیدواری کرد: همه گروهها، احزاب و جریانهای سیاسی و اجتماعی یمن، ضمن همبستگی با یکدیگر از جبهه واحد ملی بر علیه تجاوز خارجی محافظت کنند.
قاسمی با ابراز تاسف از درگیریهای اخیر و دعوت همه نیروهای یمنی به آرامش و خویشتنداری ابراز امیدواری کرد و افزود: تمامی اختلافات داخلی در چارچوب گفتوگو حل و فصل و زمینه هرگونه سوءاستفاده دشمنان خارجی ملت یمن مسدود شود. جمهوری اسلامی ایران نقشی سازنده در جهت ثبات و امنیت منطقه ایفا میکند و لازم است کشورهایی که مسئولیت اصلی تجاوز و ویرانی و ایجاد فاجعه انسانی در یمن و توسعه تروریسم و افراطگرایی در منطقه برعهده آنهاست، از فرافکنی، ایفای نقش مخرب و بحرانآفرینی بیشتر در منطقه و رقص ننگین سیاسی برای خوشایند رژیم صهیونیستی، دست بردارند و در عین حال بدانند ایرانهراسی سیاستی شکست خورده است.
وی در رابطه با مساله حمایت تسلیحاتی از یمن اعلام کرده است: ما هیچگونه ارتباط تسلیحاتی با یمن نداریم، یمن در محاصره است و چنین امکانی در کل وجود ندارد در غیر اینصورت ایران به قدری شهامت دارد که چنین اقدام و سیاستی را اگر داشته باشد اعلام کند؛ آنچه امروز در دستان مردم یمن هست سلاحهایی است که از دولتهای قبل در پادگانها وجود داشته، امروز مشاهده میکنیم یمن برای آنکه در مقابل تجاوز و حملات بیامان از خود محافظت کند به سراغ تکنیکهای درونی رفته و این طبیعی است.
همچنین علی اکبر ولایتی، دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی و مشاور رهبری در امور بین الملل در پاسخ به سوالی در خصوص برخی اتهامات در رابطه با مداخله ایران در امور یمن، گفت: در یمن کشورهای مرتجع عربی تحت عنوان ائتلاف عربی ضد یمن مداخله مستقیم کردهاند و ایران جز حمایت سیاسی و کمکهای انسانی برای نجات مردم این کشور کار دیگری انجام نداده است.
ولایتی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ موشکی به یمن نداده است، یمنیها در زمان علی عبدالله صالح و منصورهادی و حتی قبلتر توسط اردوگاههای شرق عمدتاً تسلیح میشدند، ما از این نگران نیستیم که مردم دنیا بدانند جمهوری اسلامی ایران سلاح به عراق، سوریه و یا لبنان داده است به آنها سلاح دادهایم تا در مقابل داعش و تروریست ایستادگی کنند، به یمن کمکهای انسانی و حمایتهای سیاسی میکنیم ولی موشک را ایران به آنها نداده است و یمنی ها نیازی به آن ندارند چرا که با امکاناتی که در اختیار دارند توانسته اند در مقابل سعودیها ایستادگی کنند و با همین امکانات پیروز خواهند شد.