این خبر را عبدالرضا ثروتی نماینده سابق مجلس عنوان کرد. وی میگوید: دیوان محاسبات با گذشت بیش از یک سال ونیم از سال 95 بودجه را مورد بررسی قرار داده، به عبارتی هنگامی که از بررسی بودجه سال 95 صحبت به میان میآید به معنای آن است که اعلام نظر دیوان محاسبات مبتنیبرکار کارشناسی شده و تحقیقات و بررسیهای حسابداران خبرهای است که اشتباهی ندارند.
اتفاقا گزارش دیوان محاسبات درخصوص گم شدن پول هفت میلیون بشکه نفت بسیار صحیح است، حتی میتوان به جرات گفت دیوان محاسبات در این گزارش به تمام تخلفات دولت اشاره نکرده است. به نحوی که موضوعات مهمی در حوزه اقتصاد مورد بیتوجهی و بیمهری دولت قرار گرفته است، هرچند تمامی موارد مورد نظر از بودجههای خاص خود برخوردارند اما در عمل موضوعاتی چون هدفمندی یارانهها، سهم تولید و طرحهای عمرانی همچنان در بلاتکلیفی و سرگردانی به سر میبرند. اشتغالزایی نیاز اصلی و اولویت امروز جامعه ماست؛ با آنکه چهارهزار میلیارد تومان به موضوع اشتغالزایی اختصاص یافته اما یک ریال آن هم در این رابطه هزینه نشده است! سایر موضوعات نیز دستکمی از اشتغالزایی ندارد.
وی میافزاید: بررسی شکل اداری کار برعهده دیوان محاسبات است اما هنگامی که پرونده به قوه قضائیه ارجاع میشود اعلام نظر و بیان مطالب درخصوص تخلفات صورت گرفته و برخورد با آنها وظیفه قوه قضائیه است. حال این سوال مطرح میشود که آیا آقای نوبخت از چنین تخلفاتی و گم شدن چنین رقمی در فروش هفت میلیون بشکه نفت بیخبر بوده است؟ اگر مطلع نبوده سوال این است که چرا و اگر در جریان بوده چرا بعد از یکی دو سال که دیوان محاسبات گزارش میدهد آن را تشویش اذهان عمومی میخواند؟ بهتر است عموم مردم بدانند آنچه دیوان محاسبات ارائه داده تخلفات جزئی دولت است! در یک حساب سرانگشتی میتوان گفت دولت بین 6 تا هفت هزار تخلف در بودجه مرتکب شده که صدایش درنیامده است.
مثلا درخصوص وام ازدواج دیوان محاسبات در گزارش خود اعلام کرده 500 هزار نفر در نوبت دریافت وام هستند در حالی که به این موضوع مهم اذعان نکرده که بانکها جهت اعطای وام ازدواج به جوانان 60 هزار میلیارد بودجه دریافت کردهاند و از این میزان تنها پنج هزار میلیارد آن را به جوانان در قالب وام ازدواج دادهاند! وام ازدواجی که باید در راستای تسهیل ازدواج جوانان و عاملی در راستای تشکیل خانواده به دست مردم میرسید در جیب مدیران و پرسنل بانکها میرود یا سود آن را میگیرند یا در قالب وامهای کلان قرضالحسنه از آن استفاده شخصی میکنند.
تفحصهای مختلف صورت گرفته از جمله تفحص در موضوع هدفمندی یارانهها بیانگر تخلفات بسیاری است که دولت مرتکب شده و صد البته نه پاسخگوست و نه اهمیتی به آن میدهد. دولت تلاش بسیاری کرد تا طرح هدفمندی را به صندوقی برای باز بودن دست خود در برداشتها تغییر دهد که خوشبختانه با حذف و عدم رای و مخالفت مجلس مواجه شد.
دولت 26هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشت کرده است در حالی که باید 42 درصد به آن واریز میکرد 32 درصد واریزی داشته. جای تاسف دارد که در موضوع حل مشکل ریزگردهای جنوب ایران و بهبود محیطزیست مردم خوزستان و آبادان، باز هم به مقام معظم رهبری متوسل شدند، ملاحظه کنید از زمان روی کار آمدن دولت تاکنون چقدر صندوق توسعه ملی را خالی کردهاند؟ آیا با صندوق خالی از پول میتوان به اشتغالزایی کمک کرد؟