جلال میرزایی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 8 بهمن) پارلمان و در مخالفت با کلیات لایجه بودجه 97 گفت: ما در بودجهنویسی با برخی واقعیتها مواجه هستیم که از جمله آنها محدود بودن منابع درآمدی است.
وی با تاکید بر اینکه بحرانهای جدی در کشور از قبیل بحران کمبود آب و خشکسالی وجود دارد که میبایست بودجهریزی، انضباط مالی داشته باشد اظهار داشت: تجربه کشورهای دیگر نظیر یونان، اسپانیا، ترکیه و چند کشور آسیای شرقی نشان میدهد که این کشورها دو گام اساسی صرفهجویی در هزینهها و افزایش درآمدها را برای رفع مشکلاتشان اتخاذ کردهاند که ما نیز خوب بود این روشها را اتخاذ میکردیم.
میرزایی یکی از ضعفهای لایحه بودجه 97 را صرفهجویی نکردن در منابع مالی دانست و گفت: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران و اذعان مجامع بینالمللی کشور ما با بحران خشکسالی و کمبود آب مواجه است و امیدوارم با برف و بارانی که در روزهای اخیر شاهد بودیم، این مسئله فراموش نشود؛ ما در همه جلسات درباره کمبود آب صحبت کردهایم اما جهتگیری بودجه به سمت رفع بحران خشکسالی نمی»رود.
نماینده مردم ایلام در مجلس اضافه کرد: در لابحه بودجه 97 منابعی به سازمانها برای بحران خشکسالی اختصاص داده شده که کارکرد آنها در این زمینه مشخص نیست.
وی در ادامه به موضوع افزایش نیافتن حقوق برخی مقامات و اعضای هیئتعلمی دانشگآهها طبق تصمیم کمیسیون تلفیق اشاره کرد و افزود: برخی صحبتها و تصمیمات ما را یاد دولت گذشته میاندازد، بنام عدالت بحث افزایش حقوقها به گونهای تدوین شده که موجب نارضایتی اقشار تحصیلکرده و تاثیرگذار جامعه، اعضای هیئتهای علمی دانشگآههای علوم پزشکی و قضات شده است، این تصمیم با عدالت سازگار نیست.
وی با بیان اینکه در لایحه بودجه سال 97 بودجهریزی عملیاتی، اشتغال تولید و صادرات مدنظر قرار نگرفته و فقط در حد شعار باقی مانده گفت: ما در هیچ بخش بودجه سال 97 اثری از توجه به صادرات را نمیبینیم و در ارتباط با تولید نیز سیاست مشخصی نداریم و فقط این سیاستها معطوف به حمایت از مصرف کننده شده است.
میرزایی اضافه کرد: دولت در تدوین بودجه 97، بودجهریزی عملیاتی را مدنظر قرار داده بود، اما این بودجهای که امروز به صحن مجلس آمده عملیاتی نیست، باید مشخص شود که وظایف و همپوشانیهای سازمانها در تخصیص بودجه چقدر است. به عنوان مثال بودجهای به شورای عالی انقلاب فرهنگی و جهاد دانشگاهی برای یک کار مشخص تخصیص داده شده است.
نماینده مردم ایلام در مجلس افزود: 6 میلیارد ریال برای شورای نظارت بر صدا و سیما تخصیص داده شده که اصلا معلوم نیست برای چیست؟
وی در پایان با تاکید بر اینکه از نگاه مردم بودجهریزی عملیاتی، رسیده به اهداف و نه فعالیتهای بودجهای خاطرنشان کرد: اشتغال و صرف اعتبارات آن فقط روی کاغذ انجام نمیشود بلکه آن را باید عملیاتی کنیم.