روزنامه نیویورک تایمز در یادداشتی به بررسی اغتشاشات اخیر در ایران پرداخت و به دونالد ترامپرئیسجمهور آمریکا توصیه کرد که برای حمایت از اغتشاشگران بهتر است ساکت بماند.
در ابتدای این یادداشت به اینکه دونالد ترامپ، ایران را مقصر تمام مشکلات در خاورمیانه اعلام داشته و از هیچ تهدیدی علیه ایران صرفنظر نکرده اشاره شده و آمده است: پس اگر ترامپ میخواهد از غتشاشات ایران حمایت کند، بهتر است ساکت باشد و کاری انجام ندهد.
نیویورک تایمز با بیان اینکه توئیتهای ترامپ در روز شنبه در حمایت از اغتشاشات، بیش از حد مورد نیاز بود، نوشت: هنوز چیز زیادی درباره این اعتراضات یا اینکه به کجا ختم خواهد شد، مشخص نیست. اما چیزی که مشخص است حمایتهای بلندمرتبه علنی آمریکا از اغتشاشات، بیشتر از آنک مفید باشد، صدمه میزند.
درادامه این یادداشت با اشاره به اینکه بیشتر مقامات دولت ترامپ معتقدند برای ایجاد تغییر واقعی در رفتار ایران، باید نظام آن را عوض کرد، تاکید شده است:، اما یک دلیل برای نگرانی از اینکه ترامپ بخواهد برای اغتشاشگران قهرمانبازی دربیاورد، این است که باراک اوباما نتوانست از فرصتی که در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) ایجاد شده بود، استفاده کند.
نیویورک تایمز ضمن تاکید بر اینکه ترامپ نمیتواند برای مخالفان دولت ایران، مفید باشد، افزود: مردم ایران هرفکری که درباره دولت خود داشته باشند، اما نمیخواهند رئیسجمهور آمریکا که به تازگی با تسهیل اقتصادی این کشور و مسافرت آنها به آمریکا مخالفت کرده بود، صدای اعتراض آنها باشد.
در پایان این مقاله با بیان اینکه سیاستهای ترامپ، آمریکا را از متحدان جهانیاش جدا کرده و به ایران دلیلی برای متحد شدن علیه او داده، آمده است: اگر ترامپ توافق هستهای را لغو کرده و تحریمهای ایران را مجددا اعمال کند، کار مفیدی برای مخالفان انجام نداده و بهترین راه برای افزایش شانس موفقیت اغتشاشگران این است که کاری انجام ندهد.
به دنبال تجمع اعتراضی روز پنجشنبه جمعی از مالباختگان موسسات مالی در مشهد که با شعارها و مطالبات اقتصادی مردم همراه شد روز جمعه نیز برخی نقاط کشور شاهد تجمعاتی محدود بود.
گزارش خبرنگاران فارس از شهرهای کرمانشاه، رشت، ساری، قم، قزوین و همدان حاکی از آنست که در این شهرها تجمعاتی برگزار شد که بعضا با شعارهای تندی همراه بود.
بیشترین تجمع پیش از ظهر جمعه در کرمانشاه گزارش شد که با مداخله پلیس خاتمه یافت.
اگرچه رسانههای ضدانقلاب تلاش داشتند نشان دهند که مطالبات تجمعات امروز سیاسی است، اما گزارشهای میدانی خبرنگاران فارس، حاکی از آنست که بسیاری از مردم که نسبت وضعیت گرانیها معترض بودند با مشاهده شعارهای سیاسی لیدرهای این تجمعات، ترجیح دادند که با شعاردهنگان همراه نشوند.