حسین مرعشی گفت: اینکه همراهان آقای روحانی متناسب با نیازهای دولت کاری نمیکنند، یک واقعیت است. آقایان اگر بلد نیستند، کنار بکشند؛ اگر هم بلد هستند که کارها را راه بیندازند.
وی میافزاید: وقتی آقای نوبخت میگفت یارانه را قطع نمیکنیم، حالا میگوید میخواهیم یارانه ۳۰میلیون نفر را قطع کنیم، یعنی این حرفها با هم سازگار نیست. آقای نوبخت نباید از قبل اینقدر محکم حرف میزد که ما یارانه کسی را قطع نمیکنیم. ۵سال است که سازمان برنامهوبودجه میگوید میخواهیم قیمتها را تثبیت کنیم، بعد یکمرتبه قیمتها را در برخی اقلام ۵۰درصد رشد میدهیم. این، موج درست میکند؛ تعارف هم برنمیدارد.
مرعشی گفت: این طرز کارکردن نیست که یکی در دولت بگوید گران میشود، یکی بگوید گران نمیشود. چقدر حرف ضدونقیض منتشر میشود؟ میزگرد بگذارند و بگویند مشکلات چیست و چه کارهایی انجام دادهاند. چندماه روی این موضوع بحث کنند، نخبگان را بسیج کنند و بعد به یک تصمیم برسند. در سکوت مطلق بودن و تصمیمات نابهنجار گرفتن، ۲مشکل عمده تیم اقتصادی آقای روحانیاست؛ آقایان خودشان را منسجم کنند، مشورت کنند، تصمیم بگیرند و کشور را راه بیندازند.
سخنگوی کارگزاران تصریح کرد: آقای روحانی یک شعار درست در انتخابات دادند. گفتند ما باید کاری کنیم که هم سانتریفیوژها بچرخد و هم اقتصاد. واقعیت، این است که الان چرخ اقتصاد آنطور که شایسته است نمیچرخد؛ کسادی در بازار همچنان ملموس است؛ مردم گرفتارند؛ پیمانکارها از دولت طلبکارند؛ به کارگرانشان و بازار بدهکارند. سازمان برنامه و بانک مرکزی باید برای ایجاد رونق در کشور، برنامههای روشنی داشته باشند. اینکه همراهان آقای روحانی متناسب با نیازهای دولت کاری نمیکنند، یک واقعیت است. آقایان اگر بلد نیستند، کنار بکشند؛ اگر هم بلد هستند که کارها را راه بیندازند.
وی گفت: من قبول دارم که باید حامی آقای رئیسجمهور باشیم ولی بیشتر از مردم و سیاسیون، کسانی که در کابینه مسئولیت پذیرفتهاند ازجمله معاونان رئیسجمهور، روسای سازمانها و وزرا باید بتوانند خودشان را تکان بدهند. اینکه نمیشود که اینقدر تنبلی میکنند. انتقاد من سازنده، روشن و مشخص است. میگویم آقایان باید یک تحرک جدی داشته باشند. اقتصاد ایران نیاز به تحرک بیشتری دارد.
سخنگوی کارگزاران گفت: فضای مجازی، انعکاسی از فضای اجتماعیاست و تقصیر کسی هم نیست. این فضا ناشی از صحبتنکردن مسئولان دولت با مردم است. وزارتخانهها و سازمان برنامهوبودجه با مردم حرف نمیزنند. وقتی هیچ حرفی زده نمیشود و یکمرتبه مصوبه بیرون میآید، مشخص است که عکسالعمل جامعه، منفیاست. این روش توجیه افکار عمومی نیست.
واقعیت این است که الان عدهای از دوستان کنار آقای روحانی قرار گرفتهاند که به ایشان کمک نمیکنند، با مردم حرف نمیزنند و مسائل را با آنان در میان نمیگذارند؛ در اتاقهای دربسته، تصمیمات خلقالساعهای میگیرند که هزینههایش را مردم باید بدهند. مشخص است که مردم هم عصبانی میشوند؛ وقتی هم عصبانی شدند، میروند در فضای مجازی که فضای باز بیشتری است، هر چه دلشان خواست میگویند؛ به من و دیگری فحش میدهند، از آقای روحانی هم انتقاد میکنند. این را که نمیشود به گردن اصلاحطلبان انداخت.(!)
در ۴سال اول هم دولت آقای روحانی در کنترل تورم موفق بود ولی در ایجاد رونق در بازار موفق نبود. این واقعیتها را باید گفت. آقای نوبخت و آقای سیف و ستاد اقتصادی آقای روحانی تنها مسئول «نه»گفتن هستند. وقتی تعداد پرسنل شرکتهای مهندسی ما در این مملکت از ۳۰هزار نفر به ۵هزار نفر رسیده است و حقوق همین تعداد را هم نمیتوانند بدهند، یعنی یک جای کار آقای نوبخت اشکال دارد. تیم اقتصادی دولت باید اینها را حل کند. کشور نمیتواند با رکود، اداره شود. پرداختهای عمرانی دولت نمیتواند اینقدر کم باشد.