فائزه هاشمی رفسنجانی عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه زنجان با بیان اینکه دانشجویان در هر دورهای، در هر زمانی و در هر کشوری نقطه امید کشور هستند، اظهار کرد: آزادیخواهی، شجاعت، منطق و سایر ویژگیها آنها میتواند مسیری را برای توسعه کشور مشخص کند.
وی با بیان اینکه در دنیایی زندگی میکنیم که کشورها به دنبال توسعه هستند، تصریح کرد: محور سنجش توسعه بر مبنای توسعه اقتصادی، توسعه سیاسی، توسعه اجتماعی، فرهنگی و ... است.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه امروز موضوع زنان و حقوق بشر بحث اصلی در توسعه است، اضافه کرد: نمیتوان توسعهای را متصور شد که در آن زنان و حقوق بشر جایگاهی نداشته باشند و جایگاه زنان و حقوق زنان مواردی است که مرتبط با هم است.
وی با بیان اینکه توسعه یک امر تدریجی است، خاطرنشان کرد: توسعه ژاپن 50 سال طول کشید و توسعه سختیهایی دارد که باید آن را تحمل کرد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه ایران یک کشور اسلامی است و در موضوعات مختلف و به ویژه فرهنگی اجتماعی عقاید و آرمانهای اسلامی ما در مسیر توسعه تاثیرگذار است، یادآور شد: اسلام مهمترین و و شاید تنهاترین دینی است که حقوق بشر و موضوع زنان در آن دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر امروز در جامعه ما و یا کشورهای اسلامی حقوق زنان به آن شکل لازم محقق نشده، آن را نمیتوان به پای اسلام گذاشت، یادآور شد: فلسفه وجودی اسلام بر پایه بهروز بودن آن است، یعنی بتواند به نیازها و مطالبات جامعه در هر زمان پاسخ دهد، داعش نیز ادعای اسلامی بودن دارد، اما آیا اسلامی که مدنظر آنها است با اسلامی که ما برداشت داریم، یکسان است.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه به نام اسلام بسیاری از کارها انجام میشود که با اسلام فاصله دارد، تأکید کرد: شیعیان مجتهد و سنیها مفتیهایی دارند و وظیفه مجتهد بهروز کردن اسلام است.
وی با بیان اینکه همانگونه که با کشف حجاب رضا شاه مخالفم، با حجاب اجباری نیز مخالف هستم، تبیین کرد: 40 سال از انقلاب گذشته و اگر به تاریخ 40 ساله رجوع کنیم، آیا حجاب اجباری مردم ما را با حجابتر کرده، اما در مقایسه با گذشته، روز به روز بدحجابی و کمحجابی بیشتر شده و حجاب و دین تقویت نشده و بعد از کشف حجاب رضاشاه نیز علاقه نسبت به دین بیشتر شد.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه دین اسلام بسیار جامع و کامل است، خاطرنشان کرد: اگر به عنوان مدیر در جامعه بدرفتاری میکنیم، آن را نباید به پای اسلام گذاشت.
وی با بیان اینکه زمانی که تیمهای ورزشی ایران در خارج از کشور مسابقاتی را برگزار میکنند، یکی از اقدامات سفارتخانهها این بوده که خانوادهها را جمع کرده و به ورزشگاه میبرند، تصریح کرد: این مهم کار خوبی است، اما اگر ورود زنان به ورزشگاه موجب گناه میشود، چرا در خارج از کشور این مهم ایرادی ندارد.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه مردان ما هنوز باغیرت بوده و زمانی که با خانواده خود بیرون میآیند، رفتارهای خود را کنترل میکنند، اظهار کرد: حضور بانوان فضاها را تلطیف میکنند.
وی با تأکید بر اینکه باید مطالبات به حق خود را دنبال کنیم، گفت: فضای مجازی این ویژگی را در جامعه ایجاد کرده و پیگیری مطالبات را آسان کرده است.
وی با بیان اینکه احمدینژاد با تابوشکنی که انجام داد وزیر زن داشت، اما در دولت روحانی این موضوع تکرار نشد، گفت: از روحانی انتظار این بود تا در دوره دوم وزیر زن داشته باشد، اما به روحانی فشارهایی آوردند تا وزیر زن نداشته باشد.
هاشمی رفسنجانی در پایان با تأکید بر اینکه قوانین ما گاهی براساس تفکرات مردانه نوشته شده است، گفت: این قوانین قابلیت اصلاح دارند.