وی افزود: بخش حقوقی وزارت امور خارجه در برخی موارد به این قبیل پروندهها ورود مستقیمی دارد و البته سفارتخانهها در آن کشور هدف به اینگونه پروندهها رسیدگی میکند.
رحیمی اسلامی تصریح کرد: قاعدتا نمایندگی ما در سازمان ملل باید گزارش مبسوطی درباره این پرونده، به وزارت امور خارجه ارائه کنند تا ما هم بتوانیم به این پرونده ورود کنیم؛ لذا در حال حاضر این مسئله به صورت رسمی و موردی در کمیسیون مطرح نشده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته به لحاظ اهمیت پرونده قتل یک جوان ایرانی توسط پلیس امریکا، این کمیسیون درخواست بررسی گزارشهای مستندی که نمایندگیهای ایران به وزارت امور خارجه میفرستند را خواهد داشت تا بتواند ارزیابی درستی از پرونده داشته باشد و از حقوق این شهروند ایرانی دفاع کند.
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران نیز با دریافت خبر جان باختن بیژن قیصر در اثر اصابت سه گلوله پلیس آمریکا به ناحیه سر وی در ویرجینیا، این اقدام پلیس آمریکا را محکوم کرد و اعلام داشت: دولت آمریکا باید پاسخگوی این قتل باشد و در این باره به افکار عمومی جهان توضیح دهد.
همچنین این ستاد طی نامه رسمی از دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیسرعالی حقوق بشر خواهد خواست تا نسبت به وقوع چنین اقدام ناقض آشکار حقوق بشر، پیگیری کنند و گزارش لازم را ارائه دهند، زیرا طبق اصول حقوق بین الملل و اسناد بین المللی به ویژه بند ۱ ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که مقرر میدارد: «حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است این حق باید به موجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمیتوان خودسرانه (بدون مجوز) از زندگی محروم کرد.» باید حق زندگی مورد حمایت باشد.
ستاد حقوق بشر همچنین از سفارت سوئیس در تهران خواهد خواست تا نگرانی و اعتراض ما نسبت این موضوع مهّمِ قتل فجیع جوان ایرانی بیژن قیصر، توسط پلیس آمریکا را به دولت آمریکا منعکس کند و نتیجه لازم را اخذ و به این ستاد ارائه نماید.
حسب اطلاع این جوان ایرانی فارغ التحصیل دانشگاه ویرجینیا بوده و به عنوان حسابدار در شرکت پدرش کار میکرده است و در زمان وقوع قتل توسط پلیس (از طریق شلیک گلوله) در هنگام رانندگی، مسلح نبوده است.