نقشه رضا ضراب برای اقامت در دبی آشکار شد

در پی دستور دادستان کل استانبول مبنی بر توقیف اموال و دارایی های رضا ضراب در ترکیه، سه نفر از کارمندان وی به نام های صنم ارسلان، رقیپ آکول و مصطفی حاجی صالح اوغلو نیز به اتهام همکاری با ضراب و ارسال اسناد جعلی به دادگاه آمریکایی رسیدگی به اتهامات معاون بین الملل هالک بانک دستگیر و در بخش رسیدگی به تخلفات اقتصادی دادستانی استانبول تحت بازجویی قرار گرفتند.


به نوشته این رسانه، در جریان بازجویی از دستگیر شدگان، در اپلیکیشن واتساپ تلفن همراه صنم ارسلان پیامی از سوی رضا ضراب یافت شد که در آن پیام از ارسلان خواسته بود تا شرایط امکان اقامت وی در دوبی را بررسی کند.
خبر تورک اضافه کرد: ضراب در پیام خود ضمن اشاره به همکاری با دادستان آمریکایی از ارسلان می خواهد که با وکیلش (عبدالرحمان الشریفی ساکن امارات) دیدار کرده و از او بخواهد که با بررسی شرایط، امکان اقامت رضا ضراب در دوبی پس از پرداخت جریمه یا تحمل مجازات احتمالی صادره در آمریکا و خروج از این کشور را فراهم کند.

دادگاه رسیدگی به اتهامات هاکان آتیلا معاون امور بین الملل هالک بانک ترکیه در ایالت نیویورک برگزار شده و رضا ضراب به عنوان شاهد در دادگاه حاضر شد.
رضا ضراب تاجر ایرانی تبار ترکیه‌ای که در آمریکا بازداشت شده، با پذیرش ارتکاب هفت اتهام از جمله پولشویی، تقلب بانکی و پرداخت رشوه، در جلسه محاکمه محمد هاکان آتیلا یکی از مقامات ارشد هالک بانک ترکیه علیه وی و برخی مقامات ترکیه شهادت داد.
رضا ضراب در دادگاه شهادت داد که معامله او با ایران مورد تایید اردوغان و نخست وزیر وقت ترکیه بوده است.
هاکان آتیلا معاون امور بین الملل هالک بانک ترکیه اتهاماتش را رد کرده، اما رضا ضراب با پذیرفتن اتهاماتش با دادستان های آمریکایی همکاری می‌کند. 
ضراب پیش از این گفته که با رشوه به یک وزیر ترکیه‌ای و با ترتیب دادن معاملات طلا و تجارت صوری مواد غذایی، امکان مبادلات مالی بین‌المللی را برای ایران فراهم کرده است.
او در دومین روز شهادتش در دادگاه، درباره معاملات خود در سال‌های 2010 تا 2015 گفت که بانک‌های زراعت و واقیف ترکیه هم در دور زدن تحریم‌های ایران دخیل بوده‌اند.
ضراب همچنین گفت که هاکان آتیلا معاون هالک بانک ترکیه به همراه سلیمان اصلان مدیرعامل سابق این بانک دولتی، در طراحی معاملات مرتبط با ایران نقش داشته‌ است.