سودان: قصد ورود به ائتلاف ضد ایرانی را نداریم

 «ابراهیم غندور» وزیر خارجه سودان با اشاره به اینکه روابط سودان و ایران در گذشته مستحکم بوده است، تأکید کرد که سودان قصد ورود به هیچ ائتلافی برای رویارویی با ایران را ندارد.

غندور مدعی شد که ما به ایران اجازه گسترش مذهب در سودان را نمی‌دهیم و به نشانه همبستگی با عربستان روابط خود با تهران را قطع کردیم اما اختلافات ما با ایران به معنای ورود سودان به ائتلاف نظامی علیه ایران نیست و از دیدگاه ما در بسیاری از مسائل بین‌المللی بین مواضع سودان و ایران توافق وجود دارد.

ائتلاف سُنی- اسرائیلی صحت ندارد

رئیس دستگاه دیپلماسی سودان همچنین در مصاحبه با شبکه روسیا‌الیوم اظهار داشت که ائتلاف سُنی-اسرائیلی وجود ندارد و حتی اگر برخی سیاستمداران با توجه به داشتن منافع مشترک و اختلافات با دشمنان واحد، قصد تشکیل چنین ائتلافی را داشته باشند، محافل گسترده سیاسی و مردمی هرگز دست به چنین کاری نخواهند زد.

عادی‌سازی روابط با اسرائیل شرط رفع تحریم‌های سودان نیست

غندور در ادامه هر گونه تعیین شرط آمریکا مبنی بر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در مقابل رفع تحریم‌های سودان را تکذیب کرد و گفت: «از سال 2016 ما وارد گفت‌وگو با واشنگتن شدیم که این گفت‌وگو نه بر اساس دیکته شروط بلکه بر اساس توافق درباره نقشه راه بود».

زندانی سیاسی در سودان وجود ندارد

وزیر خارجه سودان مدعی شد که زندانی سیاسی و یا زندان سری در سودان وجود ندارد و بازداشت برخی روزنامه‌نگاران و یا تعطیلی یک روزنامه تصمیمی است که از سوی یک نهاد مدنی روزنامه‌نگاران و نه مسئولان امنیتی اتخاذ می‌شود.

مصر در طول سالیان گذشته سهم آبی سودان را استفاده کرده است

وزیر خارجه سودان همچنین تصریح کرد که موضع مصر در خصوص سد النهضه با منافع سودان منافات دارد همچنانکه مصر طی سالیان گذشته سهم سودان در آبهای رود نیل را استفاده کرده است.

وی افزود که سهم سودان در توافقنامه ۱۹۵۹ ذکر شده است و اکنون زمان آن رسیده تا سودان به سهم کامل خود از آب رود نیل بدون هیچ کم و کاستی دست یابد.

وزیر خارجه سودان همچنین تأکید کرد که کشورش هرگز از منطقه حلایب چشم‌پوشی نخواهد کرد و در این زمینه به مصر پیشنهاد کردیم که «یا به موجب تصمیم حاکمیتی خود این منطقه را به سودان بازگرداند همانگونه که تیران و صنافیر را به عربستان بازگرداند و یا اینکه بر اساس حکم بین‌المللی این منطقه به سودان بازگردانده شود همانطور که مصر طابا را باز پس گرفت» و متأسفانه مصری‌ها هر دو پیشنهاد را رد کردند.