یک مقام وزارت خارجه آمریکا میگوید این کشور رایزنی با شریکان و متحدانش برای اجرای راهبرد جدید دولت این کشور علیه ایران را آغاز کرده است.
والاستریتژورنال به نقل از این مقام آمریکایی که اشارهای به نامش نکرده مینویسد: «ایران تهدیدی جدی علیه ایالات متحده و متحدان ما در اروپا به شمار میرود.»
وی با اشاره به اعلام راهبرد جدید از سوی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا علیه ایران گفت: «حمایت متحدانمان در سراسر جهان از اهمیتی حیاتی برای اجرای راهبرد مطرحشده توسط رئیسجمهور برخوردار خواهد بود.»
دولت آمریکا بعد از بررسی سیاستهایش در قبال ایران از اعلام پایبندی تهران به توافق هستهای برجام خودداری کرده و از متحدانش خواسته فشارها بر ایران را بابت برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای این کشور افزایش دهند.
مقام وزارت خارجه آمریکا همچنین تصریح کرد: «ما رایزنیها با بسیاری از شریکان و متحدانمان درباره این موضوعات را آغاز کردهایم و مشتاق هستیم در اسرع وقت پیش برویم.»
روزنامه والاستریتژورنال علیرغم اظهارات این مقام آمریکایی به نقل از فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشته این اتحادیه برنامهای برای رایزنی درباره اعمال تحریمهای جدید علیه ایران ندارد.
مقامهای اروپایی گفتهاند برای افزایش فشارها علیه ایران در موضوعات موشکی و منطقهای با واشنگتن همراه خواهند شد، اما آنها در عین حال در تلاش هستند آمریکا را به ماندن در توافق هستهای با ایران ترغیب کنند.
موگرینی، بعد از نشست شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره اعمال تحریمهای جدید علیه ایران گفت: «ما نه امروز، نه هفته گذشته [در سفر واشنگتن]درباره اعمال تحریمهای بیشتر از جانب اتحادیه اروپا علیه ایران صحبت نکردیم.»
علیرغم این اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفته بود اتحادیه اروپا ممکن است تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی فرانسه گفت: «همانطور که میدانید اتحادیه اروپا همین حالا تحریمهای علیه نهادهای ایرانی دخیل در برنامه بالستیک وضع کرده است. در صورت لزوم میتوان تحریمهایی جدید اعمال کرد.»
موگرینی، علیرغم این گفت که موشکهای بالستیک جزو توافق هستهای ایران نیستند. وی اضافه کرد: «ما هیچگاه در ماههای اخیر این موضوع را سر میز مذاکرهمان مطرح نکردهایم و پیشبینی نمیکنم این اتفاق در آینده نزدیک هم بیفتد.»
این مقام اتحادیه اروپا و سایر مقامهای اروپایی در گذشته گفتهاند که بروکسل آماده رایزنی درباره افزایش فشار بر ایران بابت برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای این کشور است. آنها علیرغم این تأکید کردهاند که این موضوع بایستی خارج از چارچوب برجام مورد بررسی قرار گیرد.