به گزارش فارس، محمدجواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر(روز دانشجو) که با عنوان "آذر عاشورایی" به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در تالار شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: دانشگاه جای فراگیری دانش و بصیرت است و شما دانشجویان بهترین ایام خود را سپری میکنید.

وی افزود: شاید شما دانشجویان اکنون به این امر واقف نباشید اما به سن بنده که برسید، به این مهم دست پیدا می‌کنید. شما دانشجویان بهترین فرصت را دارید تا بنیه بصیرتی و دانشی خود را افزایش دهید.

لاریجانی با اشاره به اینکه دانش و بصیرت نیازمند بنیه است، خاطرنشان کرد: خطاب به شما دانشجویان می‌گویم که بخور و نمیر درس نخوانید و یکی از چیزهایی که خوشمزه است، خرخوانی است و من عاشق خرخوانی هستم. باید کتاب را شخم بزنید، اینکه شب امتحان بخور و نمیر درس بخوانید درست نیست.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: دانشگاه محل آموختن بصیرت و دانش است. در بصیرت نیز باید بنیه داشت و میزان و ترازو را در اختیار داشت.

وی با بیان اینکه اصطلاح بصیرت مظلوم است، اظهار داشت: در دانشگاه بصیرت در درجه دوم و روشنفکری در درجه اول قرار گرفته و این ظلمی است که به بصیرت شده است.

لاریجانی تأکید کرد: بصیرت در شبکه‌ای از معنا قرار دارد و روشنفکری مفهومی آویزان است. بصیرت حق‌مدار است و روشنفکری ژست تردید دارد و سکولار است.

وی در ادامه گفت: کسانی که خواستند روشنفکری را اسلام‌مالی کنند، چیزی از آن در نیاوردند. بصیرت یک کلمه کلیدی با مفهومی بسیار پراهمیت است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با اشاره به اینکه دعوت به خدا هم باید از روی بصیرت باشد، و بصیرت رها و یله نیست، خاطرنشان کرد: بصیرت باید توأم با تفقه مطرح شود و راه قرآن، بصیرت مبتنی بر تفقه است.

وی افزود: تفقه در دین مسئله یله و رها نیست. باید با قرآن و تعالیم عترت و سنت، بصیرت را محک زد.

لاریجانی تصریح کرد: هر چه در مفهوم بصیرت واکاوی کنیم، معانی دیگری از آن خارج می‌شود و واجب است نسل امروز مسلح به این مفهوم و محتوا باشد.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در خصوص حوزه بصیرت سیاسی گفت: بصیرت سیاسی دارای سه رکن بسیار مهم است که رکن اول تشخیص وضعیت است یعنی باید بدانیم کجا هستیم و در چه وضعیتی هستیم.

لاریجانی اظهار داشت: تشخیص وضعیت قدم اول در بصیرت سیاسی است و تشخیص وضعیت در افعال ارادی ما نقش بسیار کلیدی بازی می‌کند.

وی افزود: هنگامی که صدام حسین به کشورمان حمله نظامی کرد، همه ترسیدند و اوضاع سختی بود. ایران در ابتدای راه انقلاب اسلامی بود و هنوز توان دفاعی کشور شکل نگرفته بود و همه دلهره داشتند. اما امام‌خمینی(ره) فرمودند دیوانه‌ای سنگی انداخته و نباید ترسید و چنان سیلی به دشمن می‌زنیم که از جای خود بلند نشود و آن‌گاه متوجه شدیم این میدان جنگ، میدان جالبی است.

لاریجانی تصریح کرد: رکن دوم در بصیرت سیاسی، فهم مسئولیت است و هنگامی که مسئولیت را فهمیدیم باید ببنیم کدام عمل ضروری است. امام‌حسین(ع) می‌توانست در آن زمان به کارهای مختلفی بپردازد. این حضرت عاشق نماز بود اما وقتی تشخیص داد هنگام قیام است، مجاهده عظیمی را پایه‌گذاری کرد.

وی در ادامه گفت: رکن سوم در بصیرت سیاسی قیام به انجام وظیفه آن هم به اندازه و به موقع است.

لاریجانی تصریح کرد: باید فهم وضعیت را به عنوان یک معیار قرار داد. در فهم وضعیت چند مدخل وجود دارد و باب اول آن منطق نعمت است و باید به امور جاری با منطق نعمت حتی در بدترین موقعیت‌ها نگاه کنیم.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تأکید کرد: منطق نعمت ذهن ما را شکل می‌دهد. منطق نعمت به این معنی است که اگر خواستی نعمت‌های خداوند را بشماری نمی‌توانیم احصا کنیم.

وی در ادامه گفت: برخی از نعمت‌های خداوند پنهان هستند و بهترین نعمت، وجود و هستی است و این خبر بزرگی است.

لاریجانی خاطرنشان کرد: نعمت دوم انسانیت است. لازم نبود انسان باشیم، می‌شد سنگ یا درخت باشیم اما خداوند ما را انسانی با اختیار و با اراده آفرید.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار داشت: نعمت دیگر هدایت است و خداوند در هدایت انسان‌ها کوتاهی نکرده و ۲۴ هزار پیامبر برای هدایت انسان‌ها فرستاده است.

وی با بیان اینکه خداوند در هدایت انسان‌ها از خود انسان‌ها مصرتر است، تصریح کرد: نعمت هدایت با رسالت و ولایت به منصه ظهور می‌رسد و ولایت از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی است.

لاریجانی به باب دوم در فهم وضعیت اشاره کرد و گفت: باب دوم در فهم وضعیت که بسیار ضروری است، داشتن نقطه مرجع است. نقطه مرجع لازم است تا جایگاه خود را مشخص کند.

وی در ادامه گفت: برای نسل امروز ما نقطه مرجع، انقلاب اسلامی و افکار امام‌خمینی(ره) است.

لاریجانی تأکید کرد: اگر کسی نقطه مرجع دیگری را به ما آدرس دهد، اشتباه خواهد بود.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار داشت: زمانی که دوستان دوم خردادی دولت را در اختیار داشتند، می‌خواستند نقطه مرجع را به نهضت ملی شدن صنعت نفت منتقل کنند تا امام(ره) جای خود را به مصدق بدهد که این نقطه مرجع غلط بود.

وی افزود: اگر کسی به ما آدرس نقطه مرجع را به جای انقلاب اسلامی به آدرس ایران باستان بدهد و بخواهد به جای امام(ره) کوروش را داشته باشیم، باز هم این نقطه مرجع اشتباه است.

لاریجانی خاطرنشان کرد: ما از تاریخ خود فرار نمی‌کنیم اما نقطه مرجع نسل امروز کشور انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) است.

وی خطاب به دانشجویان گفت: باید خودتان GPS سیاسی پیدا کنید.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تأکید کرد: باب سوم در فهم وضعیت این است که توجه کنیم سخن اساسی انقلاب اسلامی ایران چه بوده است؟ اینکه جمهوری اسلامی ایران از کشورهای قدرتمند منطقه است و تنها کشور در خاورمیانه هستیم که رآکتور اتمی‌ کشورمان برق تولید می‌کند، غرورآفرین و افتخارآمیز است.

لاریجانی اظهار داشت: اینکه جوانان ما می‌توانند به فضا دست پیدا کنند و مقالات علمی آنان در مجلات معتبر به چاپ می‌رسد، موجب غرور است.

وی تصریح کرد: هنگامی که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید، غرب ادعا داشت وضعیت ایران از افغانستان هم بدتر خواهد شد اما پس از ۳۰ سال که شاهد پیشرفت‌های چشمگیر ایران اسلامی هستند، چشمانشان گرد شده است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در ادامه گفت: مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران یک تجربه بسیار اساسی و آن زندگی سیاسی مدنی به جای عقلانیت سکولار غربی است.

لاریجانی با بیان اینکه پیشرفت‌های کنونی کشورمان میوه‌های ابتدایی رسیدن به تجربه زندگی سیاسی مدنی براساس عقلانیت اسلامی است، گفت: این دستاورد عظیم انقلاب یک پروژه عظیم است و این تجربه دارای ابعاد مهمی است.

وی با طرح این سؤال که چرا آمریکا، ‌انگلیس و کشورهای اروپایی با ایران در تخاصم هستند؟ تصریح کرد: برخی‌ها مدعی هستند کشورهای غربی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران حکومت می‌کردند و نفت ایران را در اختیار داشتند اما مگر نفت ایران چقدر پول دارد؟ دشمنی آنان با ایران بحثرسیدن به ۳۰ تا ۴۰ میلیارد پول نیست و دشمنی کشورهای غربی به خاطر رسیدن به تجربه زندگی سیاسی مدنی با توجه به عقلانیت اسلامی توسط ایران است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تأکید کرد: وقتی به انقلاب اسلامی به عنوان مرجع نگاه می‌کنیم، به بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب یعنی زندگی سیاسی مدنی در چارچوب عقلانیت اسلامی باید نگاه کنیم و مبنای نظری این تجربه بسیار محکم است و اسلام دین اقامه کردن است.

وی افزود: اسلام کالا نیست و تدین به معنای اقامه دین است. اسلام دینی مربوط به حوزه خصوصی نیست و این حوزه خصوصی در عقلانیت اسلامی جایگاهی ندارد.

لاریجانی اظهار داشت: نظریه‌پردازان غربی معتقدند دین تنها در حوزه خصوصی می‌تواند حضور داشته باشد و حکومت باید سکولار باشد که این نظریه درست نیست.

وی خاطرنشان کرد: برخی روشنفکران دوست داشتن را خصوصی می‌دانند اما در عقلانیت اسلامی این دوست داشتن، متصل به حب الله است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: اقامه دین و اینکه دین زنده است و مرده نیست، مبنای پروژه‌ای بود که امام‌خمینی(ره) را احیا کرد.

لاریجانی تصریح کرد: این تفکر مخالفان مختلفی داشت و در زمان دانشجویی ما، فضای دانشجویی توسط مارکسیست‌ها گروگان گرفته شده بود.

وی اظهار داشت: مارکسیست دین را افیون می‌داند و با این پروژه مخالفند. گروهی دیگر دین را مندرس و کهنه می‌دانند. قالب روشنفکران که شاید اهل نماز و روزه هم باشند، معتقدند دین مندرس است.

لاریجانی اظهار داشت: گروهی دیگر معتقدند احکام اسلام خوب و زنده است اما زیادی خوب است و باید امام زمان(عج) ظهور پیدا کرده و آن را پیاده کند.

وی با طرح این سؤال که چرا غرب با ایران دشمنی داردۀ گفت: آیا واقعاً ایران بد است که موجب شده کشورهای غربی این همه جیغ و داد کنند؟ فهم این موضوع بسیار ضروری است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تأکید کرد: کابوس وحشتناکی که در میان سیاست‌مداران غربی وجود داشت، امروز در آستانه تحقق است و این کابوس غرب، زنده شدن اسلام است.

لاریجانی با بیان اینکه برنامه درسی کشورهای غربی و به خصوص آمریکا با ایران متفاوت است، خاطرنشان کرد: در ایران و در دوره کارشناسی دانشجویان با آموختن علوم خفه می‌شوند و فراگیری معارف مدنی در این دوره بسیار کم است که نقطه ضعف بوده و این امر باید بالانس شود.

وی در ادامه گفت: در کشورهای غربی و تا آخر دوره کارشناسی دانشجویان تمدن غرب و فراگیری تاریخ غرب را می‌آموزند.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تأکید کرد: امروز در خاورمیانه شاهد نهضت‌ها و خیزش‌های اجتماعی هستیم که همه آنها رنگ و بوی اسلامی دارند و اگر در قدم‌های اول رنگ و بوی اسلامی نداشت، اما در ادامه این مفهوم را پیدا کرد.

لاریجانی اظهار داشت: یکی از تیزبینی‌های مقام معظم رهبری این بود که وقتی کشور تونس در تلاطم بود، ایشان از نهضت بیداری در این کشور حمایت کردند و قیام‌های منطقه را به فال نیک گرفتند.

وی تصریح کرد: امروز سیاست ایران در مورد انقلاب‌های منطقه از معقول‌ترین سیاست‌هاست و پشتیبان حرکت‌ مردمی در خاورمیانه هستیم.

لاریجانی خاطرنشان کرد: ‌معتقدیم کشورهای منطقه باید حق رأی و دموکراسی داشته باشند و این امر به نفع ایران است و ایران اسلامی مخالف دخالت نظامی سایر کشورها است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اظهار داشت: عربستان در بحثدخالت نظامی در بحرین و یمن اشتباه بزرگی را مرتکب شد و مطمئناً حریف این انقلاب‌ها نخواهد شد.

لاریجانی افزود: کارشناسان آمریکایی‌ معتقدند تا دو سال دیگر در عربستان سعودی نیز موج بیداری رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه ایران مخالف دخالت نظامی ناتو در لیبی بود و حتی مخالف دخالت نظامی در سوریه هستیم، گفت: اینکه کشورهای اتحادیه عرب به اسم پشتیبانی از دموکراسی خواهی مردم سوریه دولت این کشور را به محاصره دربیاورند، به یک جوک شبیه است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در سوریه حرکت مردمی وجود دارد اما این حرکت‌ها غیر از آن گروه‌هایی است که از اسرائیل سلاح دریافت می‌کنند.

لاریجانی اظهار داشت: تلقی غرب این است که حرکت‌های منطقه به نفع ایران است که درست هم فکر کرده‌اند. آمریکا در کشور عراق هزاران کشته و زخمی بر جای گذاشت و هزار میلیارد دلار هزینه کرد اما اکنون در حالی از این کشور خارج می‌شود که کسی به آنان گل نمی‌دهد و پشت آنان آب نمی‌ریزند.

وی با تأکید بر اینکه طبیعتاً ایران در عراق نفوذ دارد، گفت: سیاست آمریکا در عراق شکست خورد و اکنون با خفت تمام از این کشور خارج می‌شوند اما ایران با توپ و تانک در عراق نفوذ پیدا نکرده است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه غرب نسبت به شأن ایران در آینده دچار پریشانی خواهد شد، گفت: امروز علیه جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهد و ام‌القرا ۵ جبهه بزرگ تشکیل شده است.

لاریجانی افزود: غرب می‌‌خواهد این‌گونه به ملت‌ها القا کند که مانند خودشان سکولار باشند و این رفتار جهان‌گشایانه غرب بسیار خطرناک است.

وی به تشکیل ۵ جبهه غرب علیه ایران اشاره کرد و گفت: جبهه اول ساماندهی یک جبهه معارض داخلی است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: دل غرب به این لک زده که مردم ایران به خیابان‌ها بریزند و به نظام اسلامی فحش دهند پس با تمامی امکانات خود می‌خواهند این جبهه معارض داخلی را ایجاد کنند و کلینتون نیز در موضع‌گیری‌های ناشیانه خود به این بحثپرداخت.

لاریجانی با بیان اینکه هر کس خراشی به نظام اسلامی ایران وارد کند، مورد حمایت آمریکا خواهد بود، پس آمریکا از تشکیل جبهه معارض داخلی در ایران حمایت می‌کند، گفت: نظام اسلامی ما هم اشکالاتی دارد چون در ساختن بنا هستیم اما رفع اشکال یک بحثاست و ویران کردن این بنا بحثدیگر است. کسانی که یک اشکال را در نظام علم می‌کنند و قصد ویران کردن بنا را دارند، معارض هستند.

وی تأکید کرد: جبهه دوم غرب علیه ایران، دایره تحریم بی‌سابقه اقتصادی است. در حالی که ایران در محاصره نیست، تحریم‌های سنگینی را تحمل می‌کند البته توانمند هستیم و راهکار داریم. این تحریم‌ها زشت و در واقع میدان تخاصم است.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه خاطرنشان کرد: باید ‌با این تحریم‌های سنگین علیه کشورمان با ابعاد مختلف سیاسی، دیپلماتیک و عملی ایستادگی کنیم.

لاریجانی افزود: جبهه سوم علیه کشورمان جبهه تهاجم فکری و فرهنگی است و جبهه چهارم ضربه به چهره بین‌المللی ایران است تا مردم جهان ایران را به عنوان کشور آبرومند نبینند پس وظیفه داریم رفتار خود را کنترل کنیم چون زیر ذره‌بین هستیم.

وی در ادامه گفت: جبهه پنجم امنیت ملی کشورمان است. امنیت ملی کشورمان از خیابان‌ها شروع می‌شود و اقدامات نظامی را نیز شامل می‌شود. کسانی که با خلق شایعه‌های مختلف آرامش اجتماعی را به هم می‌زنند در واقع امنیت ملی ایران را به خطر می‌اندازند.

رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: کسانی که دانشمندان ایرانی را ترور می‌کنند چهره تمدن آنها زشت و کریه است. امروز باید جوانان مسلمان بدانند تک تک دانشمندان کشورمان محور تهاجم زشت غربی شده‌اند.

وی در پایان تصریح کرد: دانشمند شدن یک کار سحرآمیز نیست. یک شهریاری از ما گرفتند اما اکنون صدها شهریاری در حال تعلیم و تربیت هستند.