روزنامه اصلاحطلب بهار امروز با تیتر درشت و هشدار آمیز درباره جنگ روی پیشخوان روزنامه فروشیها ظاهر شد. این روزنامه سئوالی را مطرح کرده که آمریکا چه سناریویی برای مقابله با ایران در نظر گرفته است و زیر آن تیتر «سناریوی جنگ» با یک علامت سئوال را ذکر کرده است.
موضوع جالب توجه در تیتر این روزنامه اصلاحطلب پرداختن به دروغی است که اصلا موضوعیت ندارد. آمریکا در حال حاضر با یک تاجر طرف است که به فکر سود و منفعت خود است و در این میان با توجه به وضعیت اقتصادی این کشور بسیاری از کارشناسان بیان میکنند که آمریکا محال است بتواند تاب تحمل هزینه یک جنگ سرسامآور که مشخص نیست در آن پیروز میشود را داشته باشد. هرچند که آمریکاییها در طول تاریخ نشان دادهاند که در هر جنگی که در آن بازنده باشند و سود سرشار نصیبشان نشود، حضور نخواهند یافت.
این درحالی است که اخیرا مقامات کاخ سفید با اشاره به تأثیرات ناشی از جنگ عراق بیان کردند که این جنگ «یکی از بزرگترین اشتباهات سیاست خارجی در تاریخ آمریکا بوده است».
در این رابطه روزنامه بهار در قالب سناریوی نظامی آمریکا علیه ایران نوشت:
« برخی تحلیلگران مسائل منطقه بر این عقیدهاند که نطق ترامپ، اسناد سیا ( اتهام ارتباط ایران با القاعده)، استعفای حریری و ... سناریویی برای آغاز یک برخورد نظامی در خاورمیانه است. در صورت تحقق چنین سناریویی هیچ کس در آن برنده نخواهد بود و میتوان آنرا یک ناکامی بزرگ برای کشورها دانست. از همین رو این انتظار وجود دارد که حداقل مقامات ایرانی به عنوان یک سوی مسئله با به کار بستن تدابیری از بهوجود آمدن یک تنش بزرگ در این منطقه به شدت جلوگیری کنند.»
جالب اینجاست که اصلاحطلبان همواره یکی از دستاوردهای برجام را دور کردن سایه جنگ از سر کشورمان مطرح میکردند، حال چطور شده است که با یک مجموعه فشارهای طراحی شده که سابقه طول و درازی از سوی آمریکاییها علیه کشورمان دارند اینطور مرعوب از جنگ سخن میگویند و از مسئولان میخواهند در مجامع بین المللی دست به عصاتر حرکت کنند.
در ادامه فهرستی از شخصیتهای دولتی که یکی از دستاوردهای برجام را دور کردن سایه جنگ از سر کشورمان قلمداد میکردند، جهت یادآوری اشاره می کنیم:
نخستینبار مجید انصاری، معاون سابق پارلمانی رییسجمهور در اردیبهشت ماه سال 95 و درمراسم تجلیل از معلمان نمونه شهرستان اسلامشهر و چهاردانگه گفت:
«در دیدار آقای روحانی با رییسجمهوری فرانسه، ایشان به آقای دکتر روحانی گفتند تصمیم ما برای حمله به ایران قطعی بود ولی برای زمان آن تردید داشتیم و انتخابات ریاست جمهوری و توافق هستهای سایه جنگ را از سر ایران برداشت!»
در همین رابطه، حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در سوم شهریور همان سال در سفر به همدان اینگونه ابراز داشت:
« امروز بعد از ۲۳ ماه مذاکره پیگیر توسط فرزندان انقلابی شما و دیپلمات های قهرمان ، به نقطه ای رسیده ایم که توانستیم سایه شوم جنگ را از سر مردم برداریم»
در این خصوص رئیس جمهور در گفت و گوی زنده تلویزیونی خود با مردم در مردادماه ۹۵ با تأکید بر اینکه مهمترین اثر برجام این بود که "سایه شوم تهدید" از بالای سر ما دفع شد، گفت:
«شش یا هفت قطعنامه علیه ما تصویب کرده بودند و شرایط طوری بود که هر لحظه ممکن بود یک جنگ و یا آتش ناخواسته در کشور ما ایجاد شود. اما با تصویب برجام ایرانهراسی از بین برده و تهدید از سر ما برداشته شد.»
محمد شریعتمداری، معاون اجرایی دولت یازدهم و وزیر صنعت معدن تجارت دولت دوازدهم نیز در این رابطه بیان داشت:
«تنها دستاورد برجام دور کردن سایه شوم جنگ از کشور نبود که برخی به آن اشاره میکنند. بلکه ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد کشور نیز از جمله دستاوردهای برجام است.»
رضا صالحی امیری، وزیر ارشاد دولت یازدهم نیز اظهار کرد:
« اگر دولت در برجام موفق نمیشد، شرایط به گونهای پیش میرفت که ما به سمت جنگ پیش میرفتیم. »
در همین راستا محمدرضا تابش، نایب رئیس فراکسیون امید گفت:
«هنگامی که تعامل با جامعه بینالملل و دورکردن کشور از سایه شوم جنگ به یک خواست ملی تبدیل شد، مردان کاردان و سیاستمداران هوشمند کشور با هدایت رهبری معظم و در سایه تدبیر رهبران عالیرتبه کشور همت گماشتند و با دقت تمام و دلسوزی بایسته و منطقی جهانپسند و با درپیشگرفتن روشی جدید که گفتوگو را جایگزین مخاصمه میکرد، به دستاوردی شگفت رسیدند و با کمترین هزینه ممکن، توافقی ماندگار را برای ایران بهوجود آوردند.»