«الکساندر کنیازف» کارشناس سیاسی روس موضوع رفراندوم کردستان عراق و تأثیر آن بر کشورهای منطقه را بررسی کرد و اظهار داشت: تحولات در کردستان منجر به عواقب منفی در منطقه و به خصوص در مناطق کم جمعیت آسیای مرکزی خواهد شد.
این کارشناس با اشاره به تأثیرات تحولات اخیر در خاورمیانه تصریح کرد: استقلال کردستان به ایجاد بیثباتی در خاورمیانه و نقض تمامیت ارضی عراق منجر میشود.
وی ادامه داد: این موضوع برای ترکیه بسیار حساس میباشد چون تعداد زیادی از اتباع کرد در ترکیه به سر میبرند و با رفتار خصمانه دولت این کشور مواجه میشوند.
کارشناس سیاسی روس ادامه داد: بر خلاف ترکیه که تعداد زیادی کرد در آن قرار دارد اما در ایران کردها 8 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و نخبگان کردی مشکلات زیادی با تهران ندارند و در همه فعالیت های جامعه حضور دارند.
کنیازف با اشاره به مشکلات کردهای منطقه خاطرنشان کرد: نمایندگان مردم کرد در کشورهای منطقه خود را به عنوان یک مردم و قوم حساب نمیکنند، همچنین فرهنگ و زبان کردهای که در مناطق مرزی ترکیه، ایران، عراق و سوریه وجود دارد با یکدیگر بسیار متفاوت میباشد.
این کارشناس سیاسی روس گفت: قبیلههای کردها در کشورهای خاورمیانه حتی با همدیگر میجنگند، از لحاظ ایدئولوژی بسیار پراکنده هستند و دارای تفاوتهای بزرگی بین همدیگر میباشند.
کنیازف با اشاره به اینکه پروژه «کردستان مستقل» توسط «واشنگتن» طراحی شده، تصریح کرد: هدف پروژه مذکور کاهش نفوذ ایران و ترکیه در منطقه و همچنین وابستگی بیشتر دولت «آنکارا» به آمریکا است.
وی ادامه داد: عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و آمریکا خواستار ایجاد کردستان مستقل در داخل کشورهای خاورمیانه برای پیروزی در منطقه میباشند.
کنیازف در پاسخ به این سؤال که احتمال بروز جنگ وجود دارد، افزود: ایجاد هرج و مرج در خاورمیانه در چارچوب منافع غرب است، بدون شک در صورت بروز جنگ ایران و ترکیه آسیب خواهند دید هر چند که منافع روسیه نیز در منطقه به خطر خواهد افتاد.
وی اظهار داشت: جدایی کردستان عراق از دولت مرکزی برای مردم کرد این منطقه نیز سودمند نیست اما این اقدام رهبران کرد کردستان عراق در جهت بدست آوردن امتیازاتی از دولت عراق میباشد.
کنیازف در پاسخ به سؤالی که ممکن است اتحادی بین داعش و کردها در صورت آغاز سرکوب جنبشهای کردی در کشورهای منطقه صورت گیرد، افزود: اتحادی کردها و داعش غیر ممکن است اهداف داعش و «بارزانی» در منطقه جدا هستند اما حامیان پروژههای مذکور مشترک میباشند.