وزیر امور خارجه بحرین، در گفتگو با شبکه تلویزیونی سعودی العربیه با اشاره به آزمایشهای موشکی ایران و کره شمالی این دو کشور را «خطری برای منطقه و جهان» توصیف کرد.
او مدعی شد کره شمالی و ایران نه تنها خطری برای منطقه بلکه منبع اصلی بروز خطر در سطح جهانی و بینالمللی هستند.
وزیر امور خارجه بحرین در اظهاراتی مداخلهجویانه افزود: کره شمالی با اجرای آزمایشهای موشکی و اقدامات تحریککننده خود در منطقه و نزدیک سرزمینهای وابسته به آمریکا، خطری جهانی به شمار میآید. این یک تهدید است که هیچ کس از آن خشنود نخواهد شد.
شیخ خالد بن احمد آل خلیفه در ادامه به موضوع ایران اشاره کرد و در اظهاراتی گزاف مدعی شد: ایران نیز با اجرای برنامههای موشکی و برنامههای هستهای که تاکنون برای همه آشکار نشده است، هم خطری جهانی به شمار میآید.
او گفت: ما از ایران انتظار داریم که به این توافق (برجام) کاملا پایبند و متعهد باشد و با کشورهای ۱+۵ و آژانس بینالمللی انرژی هستهای در این زمینه کاملا شفاف عمل کند که در غیر اینصورت شکی نخواهد ماند که ایران به توافق هستهای پایبند نیست.
وزیر امور خارجه بحرین ادعا کرد: ایران چند ماه قبل تاکید کرد که ایران به توافق هستهای پایبند است؛ اما اکنون بر خلاف آن شاهد اجرای آزمایش موشکی هستیم. این بزرگترین تهدید آشکار است و خطر اجرای آزمایش موشکی بلکه بیشتر از رآکتورها و غنیسازی هستهای است.
آل خلیفه در اظهاراتی مضحک مدعی شد: ایران با این اقدام خود به توافق هستهای ضربه زده است و اگر جهان هر تصمیمی در مقابل آن بگیرد مسئولیت آن به عهده خودشان است.
او در پاسخ به پرسشی درباره تحولات منطقه به خصوص برگزاری همهپرسی جدایی در منطقه کردستان در روز دو شنبه، اقدام ایران در مسدود کردن راههای هوایی کشورش به روی هواپیماهایی که به مقصد اربیل و سلیمانیه در حرکت هستند و پیشبینی اقدامات مشابه ترکیه و عراق در بستن مرزها پس از اجرای همهپرسی گفت: بحرین دو روز پیش بیانیهای در این خصوص صادر کرد و در این بیانیه ضمن تاکید بر خردمندی و عقلانیت مسعود بارزانی، رئیس منطقه کردستان، اعلام کردیم که اولا این اقدام (برگزاری همهپرسی) در حال حاضر هیچ فایدهای در بر نخواهد داشت و همانگونه که الان یاد آوری کردید برخی از کشورهای همسایه عراق اقداماتی در مقابله با اجرای همه پرسی آغاز کرده اند و احتمالا اقدمات دیگری هم اتخاذ خواهند کرد که این اقدامات و موضعگیریها بر منطقه و مردم آن تاثیر گذار خواهد بود و آنان را تحت فشار قرار میدهد.
وزیر امور خارجه بحرین افزود: ثانیا اینکه مردم کردستان عراق خود را بخشی از عراق و فرزند این کشور میدانند که در طول قرنهای متمادی در آن زندگی کرده اند. امیدواریم مقامات منطقه کردستان از این تصمیم خود منصرف شوند و آن را به زمان دیگری موکول کنند؛ چرا که اجرای همه پرسی در این برهه زمانی نه تنها هیچ فایدهای ندارد بلکه همه را در معرض خطر قرار میدهد.
آل خلیفه درباره بحران قطر و واکنش سران کشورهایی که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با آنها نشست داشته است گفت: بیشتر مقامات کشورهایی که من با آنها دیدار کردم خواستار اطلاعات بیشتری درباره موضع چهار کشور مخالف قطر بودند که مطالبات سیزدهگانه کشورهای چهار گانه از این قبیل بود.
او درباره اظهارات اخیر امیر قطر در سازمان ملل گفت: آنها فقط ادعا میکنند که خواهان حل بحران از طریق مذاکره هستند؛ اما در عین حال از سخن گفتن درباره مطالبات سیزدهگانه ما خودداری میکنند. اگر آنها مطالبات ما را بپذیرند و قبول کنند که درباره آن گفتگو کنند ما هم از آنها استقبال میکنیم؛ اما در غیر اینصورت ما با شنیدن سخنان بیفایده وقتمان را تلف نمیکنیم.
وزیر خارجه بحرین در پاسخ به این پرسش که نظر او درباره اینکه ایران نقش مهمی در نزدیک شدن سریع خود به دولت قطر بازی کرد چیست، گفت: «روابط میان قطر با ایران پس از بحران شروع نشده است و پیش از این هم این رابطه برقرار بوده است. امیر قطر ایران را به گفتگو دعوت کرده بود و خواستار بهبود روابط بوده است و اکنون هم این روابط همچون گذشته ادامه دارد. ولی با توجه به اینکه ایران دشمن ما است این روابط به حل بحران کمکی نمیکند.»