گروه سیاسی- سید حسن حسینی نماینده شاهرود در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار افکارنیوز با اشاره به مشکلات مالیاتی در کشور گفت: ما در کشور 2 نوع مالیات داریم. یکی مالیات بردرآمد و دیگر مالیات بر ارزش افزوده.
وی با بیان اینکه طبیعی است که هر کس درآمدی دارد و از این درآمد سودی کسب می کند باید مالیات بدهد، افزود: اینجانب و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس معتقدیم که مالیات بر ارزش افزوده را باید از حلقه آخر تولید یعنی مصرف کننده گرفت.
دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: مالیات بر ارزش افزوده باید در فرایند تولید از حلقه به حلقه تسویه شود اما متاسفانه مشاهده می کنیم که این مالیات گرفته نمی شود و برخی از پرداخت آن فرار می کنند.
حسینی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده بجای آنکه از مصرف کننده گرفته شود از تولید کننده گرفته می شود، افزود: برای حل این مشکل مجلس در تصویب لایحه بود در سال 96 مصوب کرد که سازمان امور مالیاتی برای اخذ صحیح مالیات بر ارزش افزوده اقدام کند و این مالیات از حلقه آخر گرفته شود اما چون این سازمان آمادگی لازم را نداشت که از مصرف کننده مالیات بگیرد، برای اجرای این قانون مهلت خواست تا در سال جاری اقدامات لازم را بعمل آورد.
وی اظهار امیدواری کرد تا سازمان امور مالیاتی آمادگی با تهیه مقدمات لازم و تهیه سخت افزارها و نرم افزارهای کاری خود، برای اخذ مالیات از حلقه آخر اقدام کند تا با اجرای این قانون به تولید کننده کمک شود.
دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس یا اشاره به تشکیل کارگروههای رفع موانع تولید در استانها به ریاست استاندار، گفت: این کارگروهها برای رفع موانع تولید اقدام می کنند تا مشکلات بر سر راه تولید کننده کاهش یابد.
حسینی افزود: بیشترین موانع تولید و بیش از 70 درصد مشکلات به حوزه بانکی و بعد حوزه مالیاتی و در نهایت به بیمه ها و حوزه های تامین اجتماعی مربوط است.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی تعطیلی کارخانه ها مشکلات مالیاتی و اختلافی بین تولید کنندگان و سازمان امور مالیاتی است که مشکلاتی برای تولید کننده بوجود آورده اند.
دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: متاسفانه تعطیلی کارخانه ها و کارگاهها را در سطح کشور شاهد هستیم و آمار آن کم هم نیست.
حسینی تصریح کرد: اثرات منفی این تعطیلی کارخانه ها و کارگاهها بر اقتصاد کشور و بیکاری در جامعه مشهود است.