ماموریت یک ماهه که هفت ماه طول کشید/ گزارش از ساختمان پلاسکو با هفت ماه تاخیر

گروه سیاسی- ساختمان پلاسکو در 30 دی ماه سال گذشته بعد از چهار ساعت آتش سوزی فرو ریخت. 24 نفر در این حادثه جان باختند.

به گزارش افکارنیوز، بعد از این حادثه و در بعدازظهر همان روز علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون های عمران، اجتماعی و بهداشت و درمان مجلس مأموریت داد تا با همکاری دستگاه های اجرایی، انتظامی و امداد رسان به بررسی ابعاد مختلف حادثه آتش سوزی و فرو ریختن ساختمان پلاسکو که منجر به مصدومیت و جان باختن جمعی از هموطنان و آتش نشانان فداکار شد، بپردازد.

گزارش این کمیسیونها در جلسه روز 13 بهمن مجلس قرائت شد.

لاریجانی بعد از ارائه گزارش این کمیسیونها، به کمیسیون عمران مجلس ماموریت داد تا با استفاده از گزارشی که دستگاه‌های دیگر همچون وزارت کشور،‌ شهرداری و کمیته تشکل شده از دولت، گزارش کاملی را ظرف یک ماه به مجلس ارائه کند.

این کمیسیون باید گزارش خود را نهایت 13 اسفند به مجلس می داد اما با تاخیر هفت ماه این گزارش دیروز چهارشنبه در صحن مجلس قرائت شد.

در این گزارش علت اصلی وقوع حادثه پلاسکو بهره‌برداری غیرمجاز کارگران واحدهای صنفی در طبقه دهم ساختمان از ادوات گرمایشی و سیم‌کشی غیرمجاز و غیراستاندارد منجر به حریق، اعلام شده است.

گزارشی که برخی از نمایندگان همچون نادر قاضی پور نماینده ارومیه و حسن کامران نماینده اصفهان انتقادتی به آن داشته و آنرا ناقض می دانند.

قاضی پور که مقصر اصلی حادثه پلاسکو را وزارت راه و شهرسازی، می داند معتقد است که در گزارش کمیسیون عمران اسمی از این وزارتخانه برده نشد.

کامران هم گفت که آتش‌نشانان سربازان گمنام هستند و ما در این گزارش حتی متوجه نشدیم آنها را به عنوان شهید حساب کرده‌اند یا خیر؟.

ماموریت لاریجانی به کمیسیون عمران برای شناسایی آسیب ها و اشکالات کار بود تا با رفع معضلات از طریق قانون گذاری در مجلس، نظارت دقیقی انجام شود و اگر دستگاهی به وظایفش عمل نکرد و باعث بروز حادثه شد، با برخوردهای لازم از تکرار اینگونه حوادث جلوگیری شود.

حالا هشت ماه از حادثه گذشت و آن حساسیت اولیه ای که در مورد حادثه وجود داشت، دیگر وجود ندارد. ضمن اینکه با این روند تهیه گزارش از سوی کمیسیون عمران که از یک ماه به هشت ماه طول کشید، معلوم است که مسئولان انگیزه لازم در این زمینه ندارند.