هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (شنبه 28 مرداد ) قوه مقننه در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت گفت:طی چهار سال گذشته دهها بار در رسانهها مطرح شد که وزارت نفت 50 میلیارد دلار بدهکار است.
وی ادامه داد: این میزان بدهی یعنی 50 میلیارد دلار وام بدون بهره برداری و اجرایی کردن پروژههای اساسی به وزارت نفت داده شده است. 50 میلیارد دلار فاینانس داخلی بدون بهره به وزارت نفت داده شده که جای تقدیر و تشکر دارد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس با خطاب قرار دادن وزیر نفت، افزود: با بخشی از این منابع مالی فازهای 12، 15 و 16 پارس جنوبی تا شهریور 92، حدود 93 درصد پیشرفت، داشته است.
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: با 50 میلیارد وام دریافت شده از سوی وزارت نفت، فازهای 17 و 18، 85 درصد و فازهای 19، 20 و 21 بیش از 66 درصد پیشرفت فیزیکی داشتند و یک سال پس از حضور حضرتعالی با همت شما و همکارانتان تکمیل و باعث شد برداشت از مخازن مشترک پارس جنوبی برای اولین بار برابر یا بیشتر از قطر شود.
خادمی با بیان اینکه مردم محروم و بیکس شهرستانهای ایذه و باغملک با عبور 200 کیلومتر رودخانه کارون در دل خود بیش از 20 سال است آب شرب ندارد، اظهار داشت: 20 سال است که همه دولتها آمدند و رفتند و نتوانستند 300 میلیون دلار فایناس داخلی یا خارجی دهند تا مردم مجبور به کوچ نشوند. امیدوارم با دست مبارکتان بهرهبرداری از این پروژه را کلنگ زنی کنید.
وی با اعلام اینکه آمار اعلام شده تولید و صادرات نفت قبل و بعد از تحریم بزرگنمایی بیش نیست، ادامه داد: به عنوان یک کارمند وزارت نفت با 30 سال سابقه و دهها سال مدیر عامل شرکتهای نفتی و نایب رییسی کمیسیون انرژی مجلس، مردم ایران خدمت شما عرض میکنم افزایش تولید نفت نداشتهایم بلکه برگشت به تولید را داشتهایم.
نماینده مردم ایذه و باغملک تصریح کرد: اگر بخواهیم موضوع را ساده توضیح دهیم دقیقا مثل این است که تصمیم گرفتهایم به مسافرت بروید شیر آب و گاز را میبندید، پس از بازگشت از مسافرت شیر آب و گاز را باز میکنید، همین. گر چه برای اینکه چاههای صدمه نمیبینند و از تولید نیفتند، تولید چرخشی از چاههای خواهیم داشت که کاری روتین است که در شرایط عادی هم انجام میشود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با تاکید براینکه تحریمها ما را متوقف کرد و نتوانستیم تولید در دسترس را بفروشیم، اظهار داشت: با همت دولت، تیم دیپلماسی و نظام، تحریمها برداشته شد و چاهها را باز کردیم و فروختیم. از تیم دیپلماسی، رئیسجمهور و دکتر ظریف باید تشکر کرد. آقای ظریف در اینجا مظلوم واقع شدند. پس بزرگترین دستاورد وزارت نفت آن هم با وزیری قوی با سه دهه وزارت نباید فقط متاثر از دیپلماسی وزارت امور خارجه، تیم مذاکره کننده، نظام و رییسجمهور باشد و عملا نباید بازگشت به تولید و قبل از تحریم را به حساب وزارت نفت گذاشت بلکه باید به حساب نظام، وزارت خارجه، رییسجمهور و بقیه گذاشت که چنین فضایی ایجاد شد تا اجازه فروش را به ما دادند.
خادمی با نقد برنامه پیشنهادی وزیر نفت ادامه داد: این برنامه همان برنامه سال 92 است که معاونت نظارت مجلس این برنامه را مورد بررسی و گزارش داده است که آمایش سرزمینی و دهها مورد دیگر در آن دیده نشده است و فقط 28 درصد برنامههای پیشنهادی با احکام و اسناد بالادستی انطباق دارد.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس گفت: جناب مهندس، فرمودید در سال 94 در بنزین خودکفا میشویم اما روزانه 10 میلیون لیتر بنزین وارد میشود، گفتید مدیریت مصرف سوخت را سامان میدهید اما نه تنها سامان ندادید که میزان مصرف بنزین به بیش از 80 میلیون لیتر در روز رسید، گفتید تا سال 96 و در شرایط تحریم میتوانید تولید نفت و میعانات گازی را به 5.7 میلیون بشکه برسانید ولی نشد، گفتید پرونده پارس جنوبی را در پایان دولت یازدهم میبندید ولی نبستید، گفتید ژنرالها را جایگزین گروهبانها میکنید ضمن ایراد به این ادبیات که در صنعت جایگاهی ندارد و از فرد بزرگی مثل شما انتظار نمیرود اما هر شش معاون و قائم مقام شما استعفا دادند و رفتند.
وی ادامه داد: شاید منظور از ژنرالها همان تعداد زیادی نماینده بازمانده در انتخابات مجلس باشد که هیچ تخصصی هم متناسب با وزارت نفت ندارند، البته تعدادی دیگر هم منتظر استخدام در سه سال آینده هستند و هم اکنون در تهیه مقدمات به سر میبرند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: آقای مهندس لطفا من بعد نمایندگان مجلس را استخدام نکنید تا نمایندگان مجلس به رسالت ذاتی و نظارتی خود ادامه دهند و به فکر مردم محروم باشند. رییس جمهور و رییس مجلس و رییس قوه قضاییه لطفا جلوی این مفسده و رانت دو طرفه را بگیرید. اگر امید به استخدامها نبود آن وقت وزیران پیشنهادی بهتر صداقت موافقان و مخالفان واقعی خود و تعداد آرای واقعی خود را مشاهده میکردند.