حسن‌پور: صدای پای گرانی به گوش می‌رسد

 شهباز حسن‌پور نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، گفت: مخالفت بنده از نوع سیاسی-جناحی و حزبی نیست بلکه در راستای مجلس پرسشگر، دولت پاسخگو و اینکه نماینده بایستی فریاد رسای مردم باشد، است.

وی خطاب به جهانگیری افزود: انتظار داشتیم که یک تیم اقتصادی به مجلس معرفی شود که از تیم فعلی هماهنگ‌تر باشد، این تیم را هماهنگ نمی‌دانم و به همین دلیل اخطار می‌دهم که مراقب باشید.

حسن‌پور ادامه داد: قرار بود در سال 1404 ایران به اوج ترقی و قدرت برسد و جایگاهش در منطقه اول باشد ولی آیا با این برنامه‌ای که ارائه شده این مسئله محقق خواهد شد؟ متأسفانه در این برنامه به بحث اقتصادی مقاومتی توجه نشده است. اقتصاد مقاومتی تنها نسخه شفابخش ایران است که باید به آن توجه شود.

وی اظهارداشت: ایجاد یک میلیون شغل در کشور عزم ملی می‌خواهد و هیچکس نباید استثنا باشد و وزارت صنعت، معدن و تجارت اولین وزارتخانه‌ای است که بایستی به میدان بیاید.

این نماینده مجلس تأکید کرد: وضعیت بازار اسفناک است، ده‌ها هزار مغازه در چند سال اخیر در کشور تعطیل شده است. برنامه وزارت صنعت برای این مشکل چیست؟ امروز مشکل ما مشکل صادرات است نه واردات. برنامه وزارت صنعت برای صادرات چیست؟ برای نقدینگی چه فکری شده است؟ 

حسن‌پور گفت: هیچ تسهیلاتی برای اصناف در نظر گرفته نشده، جایزه صادراتی و یارانه تولید یک ریال هم پرداخت نشده است. چه کسی باید به فکر تولیدکنندگان مظلوم باشد؟ 

وی افزود: آنچنان مالیات سختگیرانه به کسبه فشار می‌آورد که بدترین شرایط را در وضعیت اصناف کشور داریم. باید به صورت شفاف برنامه‌هایی که در این خصوص دارید را ارائه دهید.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به مشکلات بخش معدن تصریح کرد: مقام معظم رهبری تأکید کردند که درآمدهای معدنی باید جایگزین درآمدهای نفتی شوند. امروز در بحث معدن هیچ کاری نشده، محیط زیست پایدار قابل احترام است اما بحث اصلی ما در بحث معدن، محیط زیست است.

وی ادامه داد: در بحث معدن با 3 چالش اصلی روبرو هستیم. اول اینکه معادن بزرگ در اختیار دولت است و این خلاف اصل 44 است. امروز 200 معدن تعطیل شده در کشور داریم که اگر اینها راه‌اندازی شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. امیدواریم در بحث ماشین‌آلات معدنی هم چاره‌ای اندیشیده شود.

نماینده مردم سیرجان در مجلس اضافه کرد: شفاف بگویید آیا همه تصمیمات در بحث معدن باید در ستاد گرفته شود؟ آیا می‌توان اینگونه کشور را ارائه کرد؟ برنامه وزیر پیشنهادی صنعت کلی‌گویی است و ما امروز باید کشور را ایالتی ارائه کنیم آن کسی که اختیارات را تاکنون به استانها نداده وزرا هستند وگرنه نهادهای دیگر همکاری کردند.

حسن‌پور اضافه کرد: هیچ راهکار درستی برای رایزن‌های اقتصادی وجود ندارد، هیچ استراتژی مشخصی برای انتخاب رایزن اقتصادی نداریم. رایزن‌هایی که انتخاب شده‌اند یا براساس رابطه است یا گفته شده که زبان بلدند. رایزن‌های اقتصادی باید به اصناف، اتاق تعاون و ... واگذار شوند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه حمایت از بخش خصوصی با شعار انجام نمی‌شود، تأکید کرد: حمایت از بخش خصوصی باید در عمل صورت گیرد. رایزن اقتصادی باید در حد سفرا یا حتی جلوتر از آنها باشد ولی متأسفانه رایزن‌های اقتصادی ما ارتباطی با شرکت‌های بزرگ اقتصادی کشورهای دیگر ندارند.

وی ادامه داد: مشکل زیربنایی بحث صنعت آب است. 7.5 تن فولاد روی زمین مانده برای این مسئله چه تدبیری اندیشیده شده است. آیا در بحث اقتصاد مقاومتی برای بحث آب چاره‌اندیشی شده است؟ 

حسن‌پور افزود: صدای پای گرانی به گوش می‌رسد، چه برنامه‌ای برای تنظیم بازار وجود دارد؟ در آینده نزدیک بحث تنظیم بازار یکی از مشکلات اساسی است. بایستی یک هماهنگی و انسجام بین بانک مرکزی و وزارتخانه‌های اقتصاد، صنعت، کار و جهاد ایجاد شود. نمی‌شود فقط به بانک‌ها ناسزا بگوییم و توقع داشته باشیم که مشکل واحدهای اقتصادی حل شود.

این نماینده مجلس در خاتمه اظهارداشت: امروز کمتر از 20 درصد واحدهای شهرک‌های صنعتی مشغول کارند. قیمت زمین در این شهرک‌ها پدر فعالان اقتصادی را درآورده آیا نباید زمین را رایگان به آنها بدهیم؟ آیا شهرک‌ها نباید خدمات بدهند؟