محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (شنبه 28 مرداد) قوه مقننه و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی با استناد به اصول 87، 135 و 137 قانون اساسی و مواد 204 و 206 آیین نامه در اخطار و تذکری گفت: بر اساس قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس، رئیس جمهور باید وزیر پیشنهادی علوم را به مجلس معرفی میکرد.
وی با تاکید بر اینکه تعیین سرپرست در وزارتخانه منوط به تشکیل هیئت وزیران است نه اینکه هنوز وزیر علوم معرفی نشده، رئیس جمهور بخواهد سرپرست تعیین کند، ادامه داد: از طرف دیگر ما باید نحوه هماهنگی بین وزیر آموزش و پرورش و وزیر علوم را بدانیم که با این وضعیت مشخص نیست قرار است وزیر آموزش و پرورش چطور با وزیر علوم در آینده هماهنگ باشد.
نماینده مردم خمینی شهر با بیان اینکه فوت و تصاف وزرا یک استثنا است، افزود: آقای لاریجانی به نظر بنده شما میتوانید اگر همچنان روی حرفتان هستید یک استفساریه فوری از شورای نگهبان در این رابطه بگیرید.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: اصول مورد استناد شما درست است اما در مواردی احتمال بروز استثناء وجود دارد که این، درباره وزیر پیشنهادی علوم صدق میکند چون همانطور که رئیس جمهور توضیح داد شب قبل معرفی هیئت وزیران، وزیر پیشنهادی علوم انصراف میدهد.
وی افزود: در این شرایط یعنی یک استثنایی به وجود آمده است، قانون میگوید اصل بر سر تشکیل هیئت وزرا است. سوال این است که نصاب هیئت وزرا چقدر است، طبیعتا اگر یک نفر از هیئت وزیران معرفی نشود هیئت وزیران دارای نصاب خواهد بود.
لاریجانی در پایان گفت که مخالف استفساریه نیست، اما در مقطع فعلی باید خودمان تصمیم بگیریم و بعدا میتوانیم از شورای نگهبان تفسیر این موضوع را بپرسیم.