امروز تهران با وجود تمامی کاستی هایی که در 12سال گذشته با آن روبرو بوده، آنقدر آباد و زیبا شده که چشم اندازی از زیباییهای آن توانسته این پایتخت را در زمره کشورهای پیشرفته، از منظر رفاهی، فرهنگی و گردشگری قرار دهد.
از انواع وسایلهای نقلیه عمومی گرفته تا طول بزرگراههایی که به بیش از ٥٥٠ کیلومتر رسیده، مراکز خرید وسیع و گسترده در اقصی نقاط تهران، زیبایی های شهری، دریاچه شهدای خلیج فارس، پل طبیعت، برج میلاد، و بوستان ها.
خدمات شهرداری تهران توانسته آن را از یک نهاد دولتی به یک نهاد اجتماعی تبدیل کند. شهرداری متولی فعالیتهای هنری نیست اما این حجم از خدمات شهرداری جدا از اقدامات بی سابقه عمرانیاش قابل تحسین است.
علاوه بر این مردم تهران در مقایسه با 12 ساله گذشته با وجود پیشرفت شهری در تهران از مزایای بهتری نسبت به شهرهای دیگر برخوردار شده اند، زمانی حتی یک بوستان کوچک نیز در نزدیکی بعضی محلات در شهر تهران وجود نداشت اما طی 12 سال گذشته تهران با وجود کمبود آب به عنوان یکی از سرسبزترین شهرها با موقعیت جغرافیایی مشابه به حساب می آید و طبق آمار سالانه 93 بوستان در تهران احداث شده است.
زمانی برای پرداخت شهریه کلاسهایی خارج از محیط مدارس پدر و مادرها باید هزینههای هنگفتی را پرداخت میکردند، اما طی این 12 سال ساخت خانه های فرهنگ و فرهنگسراها در نقاطی که شاید برخی توان پرداخت هزینه برای سرگرمی فرزندانشان را نداشتند توانست ذرهای از محرومیتهای مردم کم درآمد بکاهد. والدین توانستند با کمترین هزینه و یا حتی بدون پرداخت هزینه موجبات شادی و سرگرمی کودکان خود را فراهم کنند در حقیقت شهرداری به کلاس ها یارانه میدهد تا مردم بتوانند فارغ از دغدغههای مالی در آنها شرکت کنند.
راه اندازی پردیس سینمایی تماشا در منطقه 18، رازی در منطقه 11، ملت در منطقه 3 و راگا در منطقه 20، زندگی، کیان و سمرقند از دیگر اقدامات شهرداری تهران طی 10سال اخیر است که توانسته اوقات فراغت مردم را در این کلانشهر به بهترین شکل و با کمترین هزینه پر کند.
خطوط «بی آر تی» که طرح شهردار خلاق تهران بود موجب شد تا برخی از شهرداریهای شهرهای دیگر از این طرح استفاده کرده و آن را به کار گیرند. از طرفی دیگر خطوط ریلی مترو که در این سالها با وجود تحریمها و کمبود نقدینگی به جای جای شهر رسیده است توانسته مردم را در کوتاهترین زمان و با پرداخت کمترین هزینه به مقصد برساند.
شهردار تهران فارغ از فضای سیاست و سیاسی کاری، به ارائه خدمات به شهر تهران و مردم پرداخت. سخنگوی شورای شهر تهران درباره تأثیر سیاسی شدن مدیریت شهری گفت: سیاسی کردن شورای شهر و مدیریت شهری تنها به معنای فرار از اصل موضوعات و نیازهای شهری و شهروندان است در حالی که دوری از سیاست زدگی به معنای صداقت با مردم است.
با تمام موانعی که بر سر راه او قرار دادند از کاهش 46 درصدی بودجه شهرداری تهران توسط دولت گرفته تا سنگ اندازیهای سیاسی در راه شهرداری هر روز شاهد این بودیم که سازندگی و فعالیت شهرداری تهران بدون هیچ وقفه ای در حال ادامه است.
قالیباف در خصوص تخصیص بودجه به شهرداری گفت: امروزه بودجه شهر تهران 70 به 30 است، به این معنی که 70 درصد بودجه در برنامهریزی و توسعه و 30 درصد دیگر جاری است و این در شرایطی است که دولت همیشه سهم شهر را پرداخت نکرده است و حتی پول یک لاستیک اتوبوس هم نداده است.
با نزدیک شدن به پایان دوره خدمت شهردار تهران برخی بدون در نظر گرفتن خدمات وی و فقط در جهت سیاسی کاری در حال کتمان کردن کارنامه محمدباقر قالیباف هستنند، بی شک مردم تهران در آیندهای نه چندان دور به قضاوت درباره فعالیتهای شهری « قالیباف» و شهردار آتی خواهند پرداخت.