طیبه سیاوشی عضو فراکسیون امید در مجلس گفت: تاکنون خواست اصلاحطلبان در چینش کابینه در نظر گرفته نشده است.
وی افزود: مسلما فراکسیون امید در رأی اعتماد به کابینه جدید، خطوط قرمزی دارد.
او گفت: یکی از وزارتخانههایی که در جلسه مجمع عمومی فراکسیون امید مورد اشاره قرار گرفت و نمایندگان درباره لزوم تغییرات در آن اجماع و اتفاقنظر داشتند، وزارت کشور بود.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که طی روزهای پس از انتخابات همواره بر لزوم اعمال تغییرات در کابینه جدید نسبت به دولت یازدهم تا حدود 60 درصد تاکید شده است، اعلام کرد: البته هنوز نسبت به اعمال این میزان تغییر امید داریم اما فکر میکنم این تغییر محقق نشود.
گفته میشود اصلاحطلبان در پشت پرده فشار بر روحانی برای گرفتن امتیازات بیشتر از وی را تشدید کردهاند. کسانی چون ابراهیم اصغرزاده و عبداله ناصری، دولت یازدهم روحانی را رحم اجارهای اصلاحطلبان خوانده بودند. همین طیف در آستانه انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم، تصریح کردند که روحانی باید سهم بیشتری به آنها واگذار کند، چرا که فعالیت احزاب، فعالیت کمیته امداد نیست(!)
عارف خاطرنشان کرد: در انتخابات اردیبهشت هیچ شکی نیست که پیروزی روحانی مدیون اصلاحطلبان است. خواهش ما در آستانه تشکیل دولت دوازدهم همراهی و هماهنگی با فراکسیون امید است و هیچ سهمخواهی نخواهیم داشت. انتظارمان از روحانی این است با شورای عالی اصلاحطلبان مشورت کند.
در همین حال محمدرضا عارف رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در نشست هماندیشی این شورا، با لحنی کنایهآمیز خطاب به روحانی گفت: بعضیها پیروز میشوند یادشان میرود چه کسانی برایشان زحمت کشیدند و من این گله را دارم.
وی ادامه داد: در شورای عالی دو کار مهم پیش رو داشتیم، پیروزی در انتخابات سال 96 و ادامه گفتمان اصلاحات که به اتفاق آرا آقای روحانی رای آورد، نتیجه انتخابات، اتفاقی نبود.
او ادامه داد: اگر ما را دنبال نخود سیاه نفرستند قصد ما کمک کردن و ادامه راه است.
گفتنی است عارف در انتخابات سال 92 با دلخوری و بدون اعلام حمایت از روحانی، وادار به انصراف شد.
در مقابل این اظهارات، غلامعلی جعفرزاده از نمایندگان حامی روحانی، ضمن انتقاد از عارف گفت: مگر میشود تیزهوشی و مدیریت روحانی را در انتخابات نادیده بگیریم؟ ایشان به خوبی در انتخابات فضای عمومی را رصد کردند و مردم را به سمت خود بیش از پیش جذب کردند. مگر میتوان هنرمندی دکتر روحانی و سخنرانیهایشان را در انتخابات فراموش کنیم و نادیده بگیریم؟ این توهین به شخص دکتر روحانی و رئیسجمهور منتخب است که فردی بیاید بگوید ما او را ئیسجمهور کردیم. خب شما اگر میتوانستید فردی را رئیسجمهور کنید، قطعا میکردید.
وی اضافه کرد: چرا آنقدر انحصارطلبانه فکر میکنید؟ خیلی از مردم پای صندوق رای آمدند که اصلا نه اصلاحطلب بودند، نه اصولگرا. مردم به روحانی رای دادند.
البته در کنار اصلاحطلبان که زحمت کشیدند، بخش کثیری از اصولگرایان عاقل هم به روحانی رای دادند و برای او تلاش کردند. اینکه آراء دکتر روحانی را مصادره کنیم، انحصارطلبی است.
ایمنآبادی ادامه داد: همه باید به رای مردم احترام بگذاریم. نمیتوانیم بگوییم فقط یک جریان خاص راهبری کرده. پس تکلیف جریانی که زیر چتر ناطق جمع شدند چیست. یا مثلا حزب اعتدال و توسعه. این صحبتها بوی انحصارطلبی میدهد و مذموم است. امیدوارم این اظهارات در این مقطع به دنبال اخذ سهمیه از دولت برای کابینه نباشد. این اظهارات دلسوزانه نیست.