شکی نیست که موشکهای ایرانی شلیک شده به سوی اهداف داعش در دیرالزور سوریه واکنشی نسبت به حملات این گروه تروریستی در تهران بود، اما این عملیات از جنبههای دیگر نیز قابل توجه است، بهویژه از نظر پیامهایی که برای طرفهای مختلف داشت. در همین زمینه رسانههای رژیم صهیونیستی اذعان کردند که اولین طرفی که در نتیجه این عملیات، مخاطب موشک ها بود، اسرائیل است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز تحلیل ها و هشدارهای مطرح شده از طریق تحلیلگران و رسانههای عبری زبان را تأیید کرد . وی که دیروز در آغاز نشست کمیسیون حزب لیکود سخنرانی میکرد، به هشدارهای مطرح شده از این عملیات و نگرانیهای اسرائیل اشاره کرده و گفت: من یک پیام برای ایران دارم و آن اینکه اسرائیل را تهدید نکنید. ما همواره فعالیتهای ایران از جمله در زمینه ایجاد تمرکز در سوریه و انتقال سلاح به حزبالله لبنان و فعالیتهای دیگر را رصد میکنیم. وی با اشاره به اینکه اسرائیل مواضع و اظهارات مقامات ایرانی را نیز دنبال می کند، گفت: ما رفتار و اظهارات آنها را نیز زیر نظر داریم.
این اظهارات بعد از سکوت رسمی مقامات اسرائیل در رابطه با عملیات اخیر مطرح شد، گویا آنها ترجیح دادند واکنش نشان دادن در این رابطه را به رسانههای رژیم صهیونیستی واگذار کنند. با این وجود مؤسسات امنیتی رژیم صهیونیستی از طریق منابع خود تأکید کردند که این حادثه یک حادثه استثنایی بود و اسرائیلیها در حال بررسی عملیات پرتاب موشک ایران و پیامدهای این اقدام در منطقه هستند.
این حادثه استثنایی خود را به ویترین رساناهای عبری زبان کشاند و همگی آنها تأکید کردند که پرتاب موشک از مسافت 600 کیلومتری، اسرائیل را در پیامهایی که به خارج مخابره شده است، مستثنی نمیکند. روزنامه یدیعوت آحارونوت در این رابطه مینویسد که اقدام ایران حاوی پیامها و هشدارهایی برای اسرائیل و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بعلاوه آمریکا بود. یدیعوت میافزاید که چاههای نفت کشورهای عربی منطقه و تأسیسات نظامی آنها در مسافت حدود 400 کیلومتری اراضی ایران قرار دارد و بیش از اینها احتمال هدف قرار گرفتن آن ها وجود دارد. آمریکاییها نیز باید از این حمله نگران باشند، چرا که آنها پایگاههای هوایی و دریایی و پایگاههای فرماندهی نیروهای خود در قطر و بحرین را در مرکز هدف موشکهای ایران میبینند. بنابراین تأثیرات این موشکها تنها در ابعاد منطقهای قابل بررسی نیست، بلکه در ابعاد جهانی نیز مطرح است.
این روزنامه تأکید کرد که عرض اندام ایران، هیبت و بازدارندگی یک قدرت برتر را به این کشور می دهد که پیش از این تنها متعلق به روسیه و آمریکا بود و آنها بودند که موشکهای دقیقی را از این مسافت ها پرتاب کرده بودند.
ران بن یشای تحلیلگر مسائل امنیتی این روزنامه صهیونیستی میافزاید که این اقدام باید مورد نگرانی و توجه گسترده اسرائیلیها قرار بگیرد، چرا که کسانی که میتوانند موشکها را از غرب ایران به اهداف مد نظر در شرق و شمال سوریه برسانند، از طریق همین موشکها میتوانند اراضی [اشغالی] جولان و سایر اهداف اسرائیلی را هدف قرار دهند.
یدیعوت به این موضوه اشاره کرد که پرتاب موشکهای ایرانی از مسافت بیش از 600 کیلومتری نشان میدهد که ایران گزینههای دیگری در تعامل با اسرائیل غیر از استفاده از حزبالله لبنان دارد. این روزنامه صهیونیستی بهبود وجهه ایران بعد از حمله تبلیغاتی عناصر مخرب داعش در این کشور را یکی دیگر از اهداف این عملیات موشکی توصیف کرد و نوشت که واکنش ایران به این حمله پیچیده ، مستمر و دو مرحله ای بود.
این روزنامه میافزاید که مرحله اول این واکنش مشخص کردن عوامل پشت پرده این عملیات بود و ایرانیها در مناطق مختلف کشور، عملیات امنیتی را بر ضد گروهک های خفته داعش دنبال کردند. مرحله دوم واکنش نیز اجرای عملیات موشکی بر ضد داعش در سوریه با موشکهای زمین به زمین بود. این روزنامه صهیونیستی اذعان کرد که حملات مذکور تأسیسات داعش و محل تجمع آنها در دیر الزور و تدمر را هدف قرار داده و به کمک دولت سوریه و روسیه شتافت.
یدیعوت آحارونوت میافزاید که این حمله علاوه بر ضرباتی که به داعش زد، به متحدان ایران در سوریه کمک کرد... این حرف آخر ایرانیها نبود. آنها این موضوع را مخفی نمیکنند که از چندسال پیش موشکهای شهاب 3 دارند که برد آن به 1400 کیلومتر می رسد. آنها موشک هایی نیز در مسافت های دورتر یعنی 2000 کیلومتر و بیشتر دارند که البته این موشک ها دقیق نیستند. همچنین روشن است که ایرانی ها موشک های سیار ساخت داخل دارند، البته آنها این موضوع را تاکنون مخفی نگه داشته اند. این روزنامه تأکید کرد که حمله موشکی ایران بر ضد داعش در شرق سوریه باید مورد توجه اسرائیل در محافل دیپلماتیک قرار بگیرد.
سایت عبری زبان واللا وابسته به محافل امنیتی رژیم صهیونیستی نیز تأکید کرد که حمله ایران بدون ضرورتهای عملیاتی انجام شده و این موضوع پیامهایی را برای طرفهای مرتبط از جمله اسرائیل و آمریکا و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال دارد مبنی بر اینکه ایرانیها عزم و قدرت فعالیت از مسافت صدها کیلومتری را دارند و این پیامی است که از ابعاد خود در مبارزه با یک گروهک تروریستی فراتر رفته است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز اقدام ایران را پیامی برای اسرائیل و آمریکا توصیف کرد مبنی بر اینکه تهران آمادگی حفظ منافع استراتژیک خود از جمله حفظ دولت بشار اسد در سوریه را دارد. این روزنامه به دو حادثه مهم و جدید در عرصه سوریه یعنی ساقط کردن جنگنده نیروی هوایی سوریه در حال عملیات بر ضد مواضع تروریست ها و شورشیان از طریق آمریکا و پرتاب موشک زمین به زمین میان برد بر ضد اهداف وابسته به داعش در سوریه از سوی ایران اشاره و پیامهای این اقدامات را بررسی کرد.
روزنامه لبنانی الاخبار که واکنش رسانههای صهیونیستی به عملیات موشکی ایران را بررسی کرده، در گزارش خود میافزاید که از دیدگاههای اسرائیلیها از جمله مواضع هشدار آمیز و نگرانیهای آنها که در اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز روشن بود، مشخص میشود که عملیات موشکی ایران نقطه تحولی در معادلات منطقهای به شمار رفته و این موضوع در نزد تصمیمسازان تل آویو در بررسی هر گزینه خصمانه بر ضد هر یک از طرفهای منطقهای از جمله اعضای محور مقاومت، جایگاه خود را یافته است.
این روزنامه میافزاید که از سوی دیگر ایرانیها بخشی از توانمندی موشکی خود و عزم و اراده برای استفاده از این موشکها را در راستای امنیت ملی خود نشان دادند. این موضوع سیگنالی مهم و ملموس در رابطه با آینده تحولات در عرصه عراق و سوریه به شمار میرود و پیامدها و تأثیرات این عملیات بر دیدگاهها و برنامههای رژیم صهیونیستی و متحدانش در سوریه و عراق نیز تأثیرگذار خواهد بود.