حملات موشکی سپاه پاسداران به مواضع داعش در قلب سوریه بازتاب و واکنشهای زیادی در رسانه های مختلف جهان داشته است.
این خبر به دلیل اهمیت آن بلافاصله به یکی از خبرهای اصلی رسانههای جهان تبدیل شد. در ادامه به گزارش رسانههای مهم که به نکات و جنبههای خاصی از این حمله اشاره کردهاند خواهیم پرداخت.
روزنامه هاآرتص در حساب توئیتری خود نوشت که ایران برای اولین بار طی 30 سال گذشته موشکهای میان برد خود را عملیاتی کرد و از آن استفاده کرد.
همچنین پایگاه خبری عاروتص شوع نیز در واکنش به این حمله نوشت؛ زمانی که تروریستهای داعش مسئولیت حملات تروریستی تهران را برعهده گرفتند مقامات ایرانی قول داده بودند که این حملات را تلافی خواهند کرد.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارش خود نوشت: سپاه پاسداران ایران در یک حمله بی سابقه و مستقیم مواضع داعش در دیرالزور را با موشکهای سطح به سطح هدف قرار داد.
این روزنامه در گزارش خود نوشته، سپاه هشدار داده است که به هرکس که به خاک ایران حمله کند با همین روش پاسخ خواهد داد.
کانال 10 رژیم صهیونیستی نیز به نقل از یک مقام اطلاعاتی اسرائیل گزارش داد که موشکهای شلیک شده سپاه به داعش در سوریه از نوع موشک بالستیک شهاب 3 با برد 800 تا 1200 کیلومتر بوده اند.
این شبکه اضافه کرد؛ حمله روز یک شنبه یک حمله گسترده کم سابقه و مستقیم از جانب سپاه بود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این زمینه نوشت: حمله موشکی روز یک شنبه یک حمله گسترده مستقیم و نادر از سوی سپاه در میانه حمایتهای کامل آن از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بود.
خبرگزاری فرانسه با اشاره به حملات تروریستی تهران و اینکه مقامات ایرانی ریاض را متهم به دست داشتن در این حملات کرده بودند نوشت: سپاه پاسداران موشکهایی در تلافی این حملات به سمت مواضع داعش در سوریه شلیک کرد.
کانال ٧ اسراییل در این زمینه نوشت؛ در بیانیه ایران (در مورد حمله موشکى) تهدیدى تلویحى علیه دشمنان این کشور از جمله عربستان، اسراییل و آمریکا وجود دارد.
علی واعظ تحلیلگر غربی و عضو گروه مدیریت بین المللی بحران در واکنش به این حمله گفت: موشکها احتمالا از نوع ذوالفقار بودند. نکته جالب این است که موشکها از جایی(کرمانشاه و کردستان) شلیک شد که گفته میشود داعش از این مناطق اقدام به جذب نیرو کرد بود.
سردبیر نشریه بیلد آلمان در حساب توئیتری خود نوشت: لحظاتی بعد از اینکه آمریکا جنگنده سوریه را ساقط کرد، ایران با شلیک موشکهای میان برد به آن پاسخ داد.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارش نوشت: ایران برای تنبیه تروریستها که اخیرا در تهران دست به حمله تروریستی زده بودند با حمله موشکی به مواضع آنها در سوریه حمله کرد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه افزود: این اقدام همچنین یک پیام به دشمنان ایران در منطقه از جمله عربستان و اسرائیل و همچنین آمریکا بود که دارای چندین پایگاه نظامی در خاورمیانه است.
روزنامه نیویورک تایمز همچنین نوشت که حمله موشکی سپاه، نشانهای از رشد قدرت نظامی ایران در منطقه است.
شبکه خبری الجزیره قطر با اشاره به حمله موشکی ایران به مواضع داعش در دیرالزور گزارش داد؛ شلیک موشکهای سپاه، که برای اولین بار طی 30 سال گذشته از مرزهای ایران خارج میشوند، چند ساعت پس از آن صورت گرفت که آیت الله علی خامنهای رهبر عالی ایران گفته بود به دشمنان سیلی خواهیم زد و این بیانیه را در وبسایت خودش قرار داد.
الجزیره در ادامه نوشت: خبرنگار ما در غازیانتپ در نزدیکی مرز ترکیه و سوریه این حملات موشکی را بسیار با اهمیت و یک تحول مهم خواهند.
این گزارش در ادامه مینویسد: اقدام ایران را باید در 2 چارچوب ببینیم. یکی از بعد جنگ داخلی سوریه که ایران در آن مستشار نظامی دارد و دیگر در چارچوب ژئوپلتیک. باید ببینیم که چه واکنشی از سوی عربستان، آمریکا و اسرائیل به این حمله موشکی انجام خواهد شد.
روزنامه انگلیسی گاردین با پوشش خبر حمله موشکی ایران به داخل سوریه نوشت: اگر چه ایران در داخل عراق و سوریه با داعش میجنگند اما این برای اولین بار است که تهران از درون خاک خود علیه مواضع داعش در سوریه دست به چنین اقدامی میزند و آن را رسما اعلام میکند.
گاردین افزود: سپاه پاسداران که عربستان را به خاطر حملات تروریستی در تهران سرزنش کرد هفته گذشته گفته بود ریخته شدن خون انسانهای بیگناه را بدون پاسخ نمیگذارد.
خبرنگار سیانان در تهران نیز در این باره گفته، حمله موشکی ایران به سوریه نشاندهنده افزایش نقش ایران در تحولات سوریه است.
بخش فارسی خبرگزاری اسپوتنیک با تیتر "سیلی را داعش خورد تا صدایش را دیگران بشنوند" به بررسی این حمله پرداخت و نوشت: تلافی حمله داعش به تهران را ایران میتوانست به شکل های مختلف پس بدهد اما انتخاب گزینه استفاده از موشکهای میان برد هم تلافی حمله بود، هم پیغامی برای حامیان داعش، وبدیهی است که هدف ایران بیش از تلافی اخطار به دیگران بود.
اسپوتنیک در ادامه با اشاره به موشکهای بومی ایران نوشت؛ این مساله که هیچ کشوری در زمان حمله عراق به ایران حاضر نشد به ایران موشک بدهد باعث شد ایران خود دست به کار شود تا تسلیحات دفاعی مورد نیاز خود را خود تولید کند و وابسته به خارج نباشد. امروز دیگر رویای ایرانیها رساندن موشک به بغداد نیست بلکه موشکهای ایرانی از بالای سر بغداد به راحتی عبور میکنند و صدها کیلومتر آن طرفتر فرود می آیند.