علاالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره جلسه روز گذشته این کمیسیون پیرامون حادثه تروریستی ۱۷۷ خرداد در مجلس شورای اسلامی گفت: در چهارچوب مسئولیت های کمیسیون و ماموریتی که برای پیگیری این موضوع از جانب ریاست مجلس به کمیسیون امنیت ملی محول شده بود، اولین جلسه را برگزار کردیم و هفته آینده نیز دومین جلسه در این راستا با حضور مسئولان سپاه پاسداران، حراست مجلس و وزارت اطلاعات برگزار می شود.
وی در خصوص این جلسه تشریح کرد: برآورد اولیه در این جلسه صورت گرفت و تاکید شد که اصولا مسئولیت حفاظت مجلس – که جزء رده های اصلی حفاظتی در کشور به دلیل حضور سران سه قوه در چنین جایگاهی است- بر عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
نامه حوزه ریاست مجلس به سپاه حفاظت مجلس درباره اتخاذ تصمیمهای لازم با توجه به احتمال حمله داعش
رییس کمیسیون امنیت ملی در تشریح اقدامات صورت گرفته از جانب مجلس در جهت ایمن سازی در چند ماه گذشته نیز گفت: در این زمینه فراز و نشیب های فراوانی در طی چند ماه گذشته وجود داشته است اما به طور ویژه در مورد احتمال حمله داعش در چند ماه گذشته، نامه رسمی به سپاه پاسداران از جانب حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی نوشته شده بود.
وی ادامه داد : دو ماه قبل از جانب حوزه ریاست تاکید شد که این احتمال جدی است و باید جدی گرفته شود و اقدامات لازم در این خصوص صورت پذیرد.
دیوارکشی و نصب نرده های غیرقابل عبور پیرامون ساختمان قوه مققنه به دستور ریاست مجلس
بروجردی با اشاره به دستورات رییس مجلس درباره ایمن سازی ساختمان قوه مقننه گفت: در همین مدت هم تصمیماتی که پیرامون مجلس اتخاذ شد به دستور ریاست مجلس بود اعم از دیوار کشی و ایجاد یک سری اقدامات فراتر از گذشته از قبیل ایجاد نرده های غیرقابل عبور پیرامون ساختمان.
رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد: این اظهارات که مجلس در این زمینه کوتاهی کرده است، دقیق نیست و در این مساله حساس نباید فرافکنی صورت گیرد.
تاکید بر نقش جمهوری اسلامی در انهدام گروه های تروریستی در داخل و خارج از کشور
بروجردی در تشریح وضعیت منطقه با توجه به فعالیت گروه های تروریستی تاکید کرد : وضعیت جدیدی در منطقه ایجاد شده و ترکش های چنین بحرانی به کشور ما هم اصابت کرد.
وی ادامه داد: چنین شرایطی می طلبد که با یک همکاری جدی و هم افزایی با همکاری همه نیروهای اطلاعاتی و امنیتی بتوانیم با گروه های تروریستی که جمهوری اسلامی نقش جدی در انهدام آن ها در خارج از مرزها و داخل داشته عمل کنیم بنابراین این گونه اظهارات فرافکنانه هیچ گونه کمکی به یک مبارزه جدی و هوشمندانه با این پدیده شوم نخواهد داشت.
آستانه حساسیت متناسب با وضعیت جدید منطقه در ارگان های مسئول وجود نداشت و پایین بود
بروجردی در خصوص ارزیابی از مسئولیت سنجی نهادهای موظف در این حادثه نیز گفت: ارزیابی بنده این است که با توجه به فضای پایدارامنیتی کشور، آستانه حساسیت متناسب با وضعیت جدید منطقه در ارگان های مسئول وجود نداشت و پایین بود و باید با توجه به حادثه ای که رخ داد، این حساسیت را به لحاظ محاسبات در حداکثر میزان خود داشته باشیم.
وی ادامه داد: حادثه رخ داده هشداری جدی به لحاظ امنیتی بود تا در ارتباط با مجموعه سیاست گذاری ها و ساختار جدیدی که در دست طراحی و اجرا است از هرگونه غفلتی فاصله بگیریم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: طبیعتا با توجه به ادامه این روند گزارش تکمیلی در خصوص این حادثه متعاقبا ارائه خواهد شد.