هدف آمریکا از تحریم سپاه پاسداران

چندی پیش دکتر ابوذر گوهری (عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام) در کانال تلگرامی‌اش درباره طرح سنا آمریکا درباره تحریم‌های ایران نوشت:

 

کمیته روابط خارجی سنا طرح موسوم به «قانون مقابله با اقدامات ثبات‌زدای ایران» را تصویب کرد. بر اساس این قانون ظرف حداکثر ۱۸۰ روز از زمان تصویب و نیز هر دو سال یک‌بار، وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت خزانه‌داری و رئیس دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا ملزم به تهیه استراتژی مقابله و بازدارندگی ایران در حوزه فعالیت‌های متعارف و نامتقارن ایران می‌باشند.

 

در بعد اقتصادی یکی از اهداف مهم این طرح، جلوگیری از منافع برجام و به حداقل رساندن آثار احتمالی آن است. بر اساس این طرح علاوه بر نیروی قدس، کل سپاه نیز تحت شمول دستور اجرایی ۱۳۲۲۴ و تحریم‌های مرتبط به آن قرار می‌گیرد همچنین کلیه افراد داخلی و خارجی که به هر نحو به سپاه و فعالیت‌های آن کمک کنند، تحریم می‌شوند.

 

در حوزه نظامی هدف توقف اقدامات منطقه‌ای جمهوری اسلامی است. آمریکا به این سیاست به‌عنوان مکمل استراتژی منطقه‌ای خود می‌نگرد.

 

 در حوزه سیاسی طراحان این قانون تلاش می‌کنند ایران را تبدیل به اولویت سیاست‌گذاری ترامپ نموده و با قرار دادن ایران در موضع واکنش، باعث تحریک ترامپ به اقدام متقابل شوند.

 

تصویب این قانون بیانگر آن است که تعامل با ایران به‌هیچ‌وجه در دستور کار واشینگتن نیست؛ این تصور که با دادن امتیاز بیشتر به آمریکا می‌توان به سمت تعامل و همکاری با آمریکا گام برداشت عملاً برداشتی نادرست است چراکه اجماعی دوحزبی علیه ایران وجود دارد. از سوی دیگر شبکه‌سازی علیه ایران در منطقه و فشار بر متحدان ایران جهت کاهش و ممانعت از همکاری آن‌ها و افزایش هزینه همکاری آن‌ها در دستور کار جدی آمریکا قرار دارد. هدف این قانون کل مجموعه نظام است و تلاش می‌کند میان نهادهای داخلی کشور تفرقه‌افکنی نموده و آن‌ها را مقابل هم قرار دهد.

 

درنهایت باید اشاره کرد تصویب این قانون نقض ماده ۲۶ برجام محسوب می‌شود که طبق آن‌طرف مقابل تعهد نموده مانع از انتفاع ایران از مزایای برجام نخواهد شد. با تصویب این قانون نهادهایی که باید طبق برجام از شمول تحریم خارج می‌شدند، عملاً مجدداً در فهرست تحریم قرار می‌گیرند. راهکار مقابله با این قانون، اجماع کامل و درک مشترک تمامی نهادهای کشور علیه اقدامات آمریکا در تمامی سطوح و ضرورت اتخاذ سیاست هوشمندانه و حرکت به‌سوی همکاری نزدیک‌تر با سایر کشورها جهت کاهش آثار تحریم‌هاست.

 

منبع:مشرق