شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان شب سهشنبه(19 اردیبهشت) لیست خود را برای انتخابات شورای شهر تهران اعلام کرد. «شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان» تشکیلاتی با حضور نزدیک 40 نفر از اعضای حقیقی و حقوقی است که با دستور رئیس دولت اصلاحات برای انتخابات مجلس دهم تشکیل شد و ریاست آن را محمدرضا عارف برعهده دارد.
بعد از پایان انتخابات مجلس دهم و پیروزی لیست اصلاحطلبان در تهران، شورای سیاستگذاری تقریباً به کار خود پایان داد تا اینکه در مرداد ماه سال گذشته در جلسهای با حضور رئیس دولت اصلاحات تشکیل جلسه داد. در این جلسه، کمیتهای به ریاست موسوی تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین تشکیل شد تا با توجه به آئیننامه قبلی که برای مجلس نوشته شد، سازوکاری برای انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر طراحی کند.
با اینحال از همان ابتدای آغاز به کار دوباره شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، برخی احزاب اصلاحطلب از همکاری با این شورا سرباز زدند. حزب اعتماد ملی، مردمسالاری، اراده ملت، مجمع نیروهای خط امام (ره) و انجمن اسلامی مهندسان و همچنین محسن رهامی دبیرکل سابق انجمن مدرسین دانشگاهها و از چهرههای سرشناس جبهه اصلاحات از جمله معترضان به سازوکار شورای سیاستگذاری بودند.
در تاریخ 3 مهر سال گذشته مجمع نیروهای خط امام (ره)، حزب اعتماد ملی، حزب مردمسالاری، حزب اراده ملت ایران، مجمع دانشآموختگان ایران اسلامی، انجمن اسلامی مهندسان ایران و حزب وحدت و همکاری ملی با انتشار بیانیهای ماموریت شورای سیاستگذاری انتخاباتی را پایان یافته دانستند و تاکید کردند که "انسجام اصلاحطلبان صرفاً از طریق احزاب خواهد بود".
اعتراض اصلاحطلبان به شورای سیاستگذاری به نحوه بستن لیست امید و خط خوردن نام برخی اصلاحطلبان با سابقه حزبی برمیگردد. همچنین عملکرد ضعیف نمایندگان فراکسیون امید در این اعتراض تأثیرگذار است.
** «شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب؛ اعتراض عملی اصلاحطلبان به شورای عارف
بعد از اعتراض برخی احزاب به ساختار شورای سیاستگذاری، چند حزب اصلاحطلب با صدور بیانیهای تاکید کردند که «ما امیدواریم که در انتخاباتهای آتی، شرایطی پدید آید که شاهد حضور فعال و مثبت کاندیداهای اختصاصی احزاب و تشکلهای اصلاحطلب در عرصه رقابتهای انتخاباتی باشیم.»
اولین جلسه شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب برای انتخابات
احزاب عضو شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب عبارتاند از مجمع نیروهای خط امام ،حزب مردم سالاری،حزب اراده ملت، حزب وحدت و همکاری ملی، حزب آزادی،حزب همبستگی دانش آموختگان ایران(هدا)، مجمع اسلامی کارمندان خط امام، مجمع ایثارگران انقلاب اسلامی و کانون همبستگی فرهنگیان و ... .
** خروجی دوم شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان؛ اعتراضها بیشتر میشود
با آغاز ثبتنام شوراها و تجربه «شورای سیاستگذاری» به ریاستعارف، تردیدها و نگرانیها درباره لیست اصلاحطلبان بیشتر شد. این مسئله موجب شد تا بستن لیست به تأخیر بیفتد تا اینکه شب 21 اردیبهشت خبرگزاری تسنیم در خبری اختصاصی اعضای لیست شورای سیاستگذاری را منتشر کرد و از همان لحظه اعتراضها به نحوه چینش لیست و اعضای حاضر در آن شروع شد.
اسماعیل دوستی عضو شورای شهر پنجشنبه 21 اردیبهشت در همایش "دوباره اصلاحات؛ دوباره ایران"، گفته بود "هیچ یک از همان 150 نفر منتخب شورایعالی اصلاحطلبان رزومه و سوابق من را ندارند ولی الان 11 نفر در همین لیست هستند که اصلا من نمیشناسم!"
وی با اعتراض به حزب اتحاد ملت ایران بود گفت: سال 84 باعث شکست اصلاحطلبان شدند و الان هم دارند همان بازی را تکرار میکنند.
فاطمه دانشور دیگر عضو اصلاحطلب شورای شهر فعلی که از حضور در لیست شورای سیاستگذاری جا ماند نیز در این همایش خطاب به عارف گفت: "الان بنده را شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان رد صلاحیت کرد. آقای عارف دست شما درد نکند، شما اخلاق را سر بریدید."
جواد امام مدیر عامل بنیاد باران هم در بیانیهای با اعتراض به لیست شورای سیاستگذاری نوشت: "متأسفانه نه تنها سهمیهبندی تخصصها در لیست نهایی رعایت نشده بلکه افرادی به این لیست راه یافتهاند که به دلیل فقدان تخصص لازم و عدم احراز امتیازات لازم نامشان اساساً در لیست اولیه وجود ندارد."
به باور تحلیلگران اختلافات و سهمخواهیها به قدری در لیست شواری شهر اصلاحطلبان شدت گرفته که حتی امروز رئیس دولت اصلاحات در پیام 8 دقیقهای خود در حمایت از روحانی حاضر نشد نامی از لیست اصلاحطلبان بیاورد.
پیشتر هم برخی اخبار حاکی از این بود که رئیس دولت اصلاحات نیز از قبول لیست شورای عالی استنکاف کرده و حاضر به پذیرش لیستی که توسط عارف بسته شده، نیست.
گفته شده رئیس دولت اصلاحات به دلیل اختلافات گسترده حاضر به حمایت و امضا از لیست شورای سیاستگذاری نشده است.
در این بین «شورای هماهنگی احزاب اصلاحطلب» که از قبل اعلام کرده بودند که لیست جدا خواهند داد، 22 اردیبهشت لیست خود را به سرلیستی محسن هاشمی منتشر کردند. برخی لیستهای دیگر نیز در فضای مجازی منتشر شده که هنوز صحت و سقم آن معلوم نیست.
حال باید دید به دلیل اعتراضهای بسیار از بدنه اصلاحطلبان به لیست شورای سیاستگذاری آیا عارف و اعضای شورا مجبور به عقبنشینی و تغییر در لیست خواهند شد یا اینکه در نتیجه فکر جمعی خود تغییری نخواهند داد؟