عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست معاونین هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع و مدیران کل دفاتر هماهنگی امور اقتصادی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: سال 95 را توانستیم با جمعبندی کلی که برای اقتصاد، سیاست، امنیت و موقعیت اجتماعی ارائه دادیم قرین موقعیتهای فراوانی کنیم؛ علاوه بر اینکه در این چند سال مشکلات زیادی در بعد تعیین منابع اقتصادی و تهدیدهای فراوان منطقهای داشتیم ولی در حوزه داخلی با هماهنگی و وحدت در تمامی قوا به ویژه وحدت و همدلی مردم که در سایه عنایات و فرمایشات مقام معظم رهبری صورت گرفت سال خوبی داشته باشیم.
وی ادامه داد: تورم یک رقمی در سالی که گذشت از کارهای ویژه این دولت بود همچنین توانستیم صادرات نفتی و مشتقات نفت را در این چند سال به اوج خود برسانیم که توفیق زیادی در عرصه سیاست خارجی بود. این دولت توانست گامهای بلندی در عرصه رشد اقتصادی بردارد. در کنار آنها ثبات اقتصادی که در سالهای پیاپی داشتیم امکان برنامهریزی و فعالیت به شاغلین اقتصادی میداد.
وزیر کشور اظهار داشت: در این چند سال توانستیم کسری بودجه را با همکاری مجلس و بانکها تامین اعتبار کنیم و نقدینگی برای سرمایه در گردش را به خوبی تامین کنیم. جذب سرمایه خارجی نیز یکی از فعالیتهای مهم دولت در این سالها بود که منجر به صادرات بیشتر و واردات کمتر شد.
وی خاطرنشان کرد: واردات متشکل از کالاهای مصرفی که در کشور استفاده میشود اگر وارد شوند زمینه برای واسطهگری و تولید و اشتغال باز میشود و در این زمینه دولت نقش بسزایی داشت. اقتصاد مقاومتی یکی از کارویژههای دولت در این چند سال بود که گزارشهای خوبی نیز خدمت رهبری ارائه کردیم که این گزارشها انباشت علمی و تجربی خوبی در سالهای بعد از کارکرد دولت به جا خواهد ماند.
وزیر کشور در حوزه امنیت داخلی تاکید کرد: موضوع امنیتی خاصی در این چند سال دولت نداشتیم و با توجه به برنامهریزیها و اقداماتی که دولتهای وابسته، رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی انجام میدادند ولی با سیاستهایی که دولت انجام داد اجازه ندادیم در مسائل امنیتی کشورمان خللی وارد کنند و عموما باید توجه داشت بحث امنیت به مردم به همراهی آنها برمیگردد.
وزیر کشور اظهار داشت: به دلیل پختگی مردم و سرمایه اجتماعی غنی که داریم انسجام، وحدت و اعتماد ملی به نظام وجود دارد و در زمان انتخابات عرصه برای حضور مردم و تمامی احزاب سیاسی باز میشود. لذا باید اعتماد مردم را صیانت کنیم و هیچ گاه نباید باورها و نگاههای مردم را به سمتی سوق دهیم که شکست خورده هستیم و بیاعتمادی را میان مردم رواج دهیم.
وی تاکید کرد: این اعتماد ملی برگرفته از سلامت رهبری در مدیریت کشور، تجربه مدیران و وحدت مردم است و نباید در کشور اصل بر تخریب باشد.
وزیر کشور تاکید کرد: با توجه به عملکرد دستگاههای مختلف یک نوع کندی در مشارکت مردم در عرصه اقتصادی وجود دارد و این از زمانی است که رهبر معظم انقلاب اصل 44 را مطرح کردند. در این دولت سطح مشارکت را افزایش دادیم. با همه عوامل انگیزشی برای حضور مردم باید در عرصه اقتصادی باید به کار گرفته شود. لذا باید توجه داشت امنیت اقتصادی یکی از نکات مهم برای حضور مردم در سرمایهگذاری است.
وی ادامه داد: این امنیت در چارچوب قانون، مقررات، دستورالعمل و ثبات قیمتها هم در عرصه فرهنگ و تشویق سرمایهگذاری صورت میگیرد.گاهی در عرصه فرهنگ پذیرش مردم در عرصه تولید را قبول ندارند. چرا که برخی مواقع این مهم از زبان کسانی خارج میشود که برای مردم کار میکنند. اگر قبول داریم در کشور سرمایه تولیدی و سرمایهگذار به صورت قانونی کار میکنند باید او را به رسمیت بشناسیم.
وزیر کشور ادامه داد: اگر از یک سو بگوییم تولید اقتصادی و از سویی بگوییم تولید کننده زالوصفت مردم مصداق آن را در جامعه دنبال کسی میگردند که بنز سوار میشود. اگر کارخانهدار اجازه ندارد با پول خود بنز سوار شود ما باید بدانیم در تقسمبندی و نظرات باید به گونهای صحبت کنیم که مصداق آن به کسانی برنگردد که برای تولید اشتغال قدمی برمیدارند. باید تلاش کنیم امنیت اقتصادی را برای همه ایجاد کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهارداشت: مجریان انتخابات که همان وزارت کشور است باید بدانند چه له و چه علیه فرد یا نامزد خاصی نباید وارد عرصه انتخابات شوند.
وی در ادامه افزود: در عرصه انتخابات، احزاب و رقبای سیاسی با تعامل و شعور بالا پس از ٣٨ سال که از انقلاب می گذرد شاهدیم که تعامل خوبی بین این احزاب وجود دارد.