یکی از نکات بارز انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم را می توان خرق عادت ها و رکورد شکنی های بی سابقه آن دانست.
تعداد زیاد ثبت نام کنندگان، حرکات و سکنات آنان و حضور چهره هایی که انتظار نمی رفت ثبت نام کنند از نکات جالب توجه این دوره انتخابات ریاست جمهوری است.
یکی از ثبت نام های سوال برانگیز به نام اسحاق جهانگیری معاون اول هفتمین رییس جمهور ثبت شد. جهانگیری درست چند لحظه قبل از اتمام زمان ثبت نام در محل وزارت کشور حاضر گردید و نسبت به ثبت نام خود در لیست نامزدهای ریاست جمهوری دوازدهم اقدام نمود.
یکی از تحلیل ها در مورد ثبت نام جهانگیری آن هم در لحظات پایانی، پوشش روحانی و دفاع از عملکرد دولت در صحنه مناظرات انتخاباتی هست که در نوع خود پدیده ای بی مثل و مانند می باشد. چرا که از نظر منطق اگر رییس جمهور (همانگونه که در سخنرانی هایش هم بیان داشته) از عملکردش راضی است و خود را شرمنده مردم نمی داند لزومی ندارد برای دفاع از عملکرد مثبت خود، که مردم مهمترین ناظر و شاهد آن هستند، یار کمکی وارد میدان کند.
اما 180درجه آن طرف تر در مقابل این نظر، این مساله مطرح می شود که اگر حسن روحانی می داند که عملکرد مثبت اش فقط و فقط شامل "هیچ" است آن موقع حضور با یک یار و دو یار کمکی هم نمی تواند نظر مردم و شاهدان بازی را تغییر داد.
گزاره سومی هم البته هست. برخی نیز بر این باورند که ثبت نام جهانگیری حاکی از آن است که دولتی ها به این نتیجه رسیده اند که در بازی تبلیغات از استراتژی پلیس خوب- پلیس بد بهره ببرند و در این بین با توجه به آنکه جهانگیری اشراف بیشتری بر دولت کنونی و همینطور مسائل دولتهای سال های گذشته دارد این وظیفه را بر عهده وی گذارده اند. تا جهانگیری وظیفه دفاع و تخریب خشن را بر عهده گرفته و این گونه سدی محکم در برابر نقد های مخالفان ایجاد کند تا روحانی به قول خودش نماد رییس جمهور و اسلام رحمانی را هرچه تمام تر به نمایش گذارد و با مظلوم نمایی راه خود را پیش برد.
احتمال چهارم اما متفاوت از هر سه نظر قبلی است چرا که با بررسی اتفاقات صورت گرفته در زمان ثبت نام این احتمال تقویت میشود که جهانگیری نه به عنوان نامزد پوششی که به عنوان گزینه اصلی اصلاحطلبان و حتی برخی اعتدالیون وارد صحنه رقابت ها گردیده است.
عملکرد فوق العاده ضعیف حسن روحانی در سال های اخیر بویژه در مساله اقتصاد که با رکود بی سابقه تاریخی همراه بوده و بسیاری از کارگران و کارخانه دارها را خانه نشین کرده است، توهین های مکرر به منتقدان که نشان از عصبانیت های عجیب و غریب حسن روحانی دارد، آمارهای دستکاری شده و فاقد اعتبار که بارها و بارها مورد تذکر کارشناسان قرار گرفته است و وعده هایی که قریب به اتفاقشان عملی نشده و مردم خود را با وعده های سرخمن مواجه میبینند این روزها در کنار افتتاحهای نمایشی کار را به جایی رسانده که نه تنها اصلاح طلبان که این روزها برخی اعتدالیون نیز معتقدند که رای آوری حسن روحانی احتمالا بحران سرنوشت ساز دولت یازدهم خواهد بود که میتواند روحانی را با کابینه اش برای همیشه از قدرت دور کند.
در کنار این حتی برخی اصلاح طلبان و اعتدالیون با توجه به خلقیات حسن روحانی گمان های دیگری هم میبرند. گمانهایی که نشان از این دارد که حسن روحانی پس از افت شدید آرا در نظرسنجی های معتبر و احتمالا سرخوردگی در روزهای آخر انتخابات و زمانی که با نقدهای جدی اصولگرایان در مناظرات مواجه می شود، احتمالا دیگر حاضر به ادامه رقابت نخواهد بود و صحنه را به رقیبان واگذار خواهد کرد و لذا در آن شرایط است که تنها یه اصلاح طلب مورد حمایت اعتدالیون مانند اسحاق جهانگیری خواهد توانست امید را به خیمهگاه دولت یازدهم برگرداند.
لذابه نظر می رسد احتمال بروز این اتفاق اتاق فکر اعتدالیون و اصلاح طلبان را بر آن داشته تا با ورود جهانگیری (که هم می توان از قرابت او با هاشمی بهره برد، هم اصلاح طلبان اقبال بهتری نسبت به او دارند و هم معاون اول دولت فعلی است که می تواند از نقاط ضعف دولت فعلی خود را تبرئه کند) برای تداوم حضور در قدرت تمام امکانات خود را بسیج کنند.