پس از آن که یک روحانی قدرتمند وارد انتخابات شد، ایران وارد یک فصل انتخاباتی داغ شده است. ابراهیم رئیسی ورق را در انتخابات برگرداند. او روحانی را به چالش میکشد. رئیسی در بیانیهای اعلام کرد به دنبال پست و مقام نبوده اما مسئولیت انقلابی و مذهبی باعث شد تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات بگیرد.
گاردین میافزاید: این سوال مطرح است که کاندیداتوری رئیسی چه معنایی برای حسن روحانی رئیسجمهوری که به دنبال حضور دوباره در سمت ریاست جمهوری است، دارد؟ روسایجمهور پیشین در ایران همگی تاکنون توانستهاند دو دوره متوالی در این سمت فعالیت کنند اما کاندیداتوری رئیسی در انتخابات ماه آینده ایران حکایت از این دارد که حسن روحانی شرایط آسانی پیش رو ندارد و رقابت او با رئیسی دشوار و سخت است.
این روزنامه با مرور در بخشهایی از بیانیه رئیسی مینویسد: «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» در لیست کاندیداهای این جبهه بیشترین رأی را آورد و بسیاری انتظار دارند که سایر نامزدها در نهایت به نفع او کنار بروند.
شبکه فرانسوی فرانس 24 نیز گزارش داد: نامزدی حجتالاسلام ابراهیم رئیسی، جناح اصلاحطلب و میانهرو را در ایران شوکه کرد. این نامزدی نه تنها جناحهای سیاسی بلکه روزنامهها را نیز در شوک فرو برده است. رویارو شدن وی با حسن روحانی رئیسجمهور، سوژه داغ بحثهای انتخاباتی شده است. اکنون یک رویارویی تمام عیار در پیش است.
در همین حال مجله فارین پالیسی گزارش داد: ابراهیم رئیسی روحانی شیعه، رقیب جدی حسن روحانی اصلاحطلب خواهد بود. «روحانی» در سال 2014 انتخاب شد اما به رغم اینکه برخی از تحریمهای غرب را با توافق هستهای سال 2015 برداشت، بسیاری از طرفداران خود را به دلیل ناکارآمدی اقتصاد ناامید کرد. رئیسی میتواند حمایتهایی را جلب کند و موجب اجماع شود.
خبرنگار و گزارشگر روزنامه لسآنجلس تایمز هم که به ایران سفر کرده، نوشت: مغازههای خالی و بدون مشتری نشانهای از وجود مشکل برای حسن روحانی است. به طور معمول در هفتههای پیش از نوروز اطراف سفارت انگلیس و آلمان بازارهای بسیار شلوغ و خیابانها به خاطر خرید پرترافیک هستند. اما امسال خیابانها به نحو قابل توجهی ساکتتر بودند. اکنون موضوع شرایط اقتصادی اولویت نخست بسیاری از ساکنان تهران است و تاثیر زیادی بر انتخابات ماه آینده ریاستجمهوری دارد.
این روزنامه افزود: شواهد بسیاری وجود دارد که نشان میدهد در میان شهرنشینان (که 70 درصد از 80 میلیون ایرانی را تشکیل میدهند) بازار کار مناسب نیست و دریافتی آنها کم شده است.
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت نیز گزارش داد: ابراهیم رئیسی که به تازگی اعلام نامزدی کرد، تهدیدی برای حسن روحانی میانهرو به شمار میرود. البته بخش ناخوشایند واقعیت این است که در ایران تلاش و رقابت میان تندروها و اصلاحطلبها نیست. نگاهی دقیقتر نشان میدهد که این رقابت میان تندروها و مرتجعین است.
همه سیاستمداران ایران تندرو هستند زیرا آنها اصول آیتالله خمینی از جمهوری اسلامی را تایید میکنند که از سال 1979 و پس از انقلاب، الگوی اسلامگراها در جهان بوده است.