به گزارش انتخاب به نقل از فارس، اسماعیل کوثری عصر امروز در مراسم جشن روز ملی هستهای که در سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه بحث احداث نیروگاههای هستهای در ایران پیش از انقلاب اسلامی مطرح شده است، اظهار کرد: مقرر بود تا کشورهای اروپایی و آمریکا پیش از انقلاب در ایران نیروگاه هستهای 20 هزار مگاواتی احداث کنند.
وی با بیان اینکه با کشورهای آلمان، آمریکا و فرانسه برای احداث نیروگاههای هستهای پیش از انقلاب قرارداد بسته شده بود، اضافه کرد: اما بعد از انقلاب اسلامی، کشور آلمان بیاخلاقی کرده و با وجود قرارداد ساخت، این نیروگاهها را رها کرده و رفتند.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس هشتم و نهم شورای اسلامی با اشاره به جنگ تحمیلی هشت ساله و بمباران دو نیروگاهی که بنا بر احداث آنها بود، متذکر شد: از تعداد این دو نیروگاه هستهای، یک نیروگاه که قابلیت احداث داشت، سه سال پیش توسط روسها تکمیل و در اختیار کشور قرار گرفت.
کوثری در ادامه با اشاره به اینکه مذاکرات هستهای در زمان دولت گذشته نیز جریان داشت، اضافه کرد: کشورهایی چون آمریکا از همان ابتدای مذاکرات با خود برتربینی وارد این عرصه شده و جریان خودشان را نسبت به همه برتر میپندارند.
وی با بیان اینکه طی مذاکراتی که در رابطه با موضوعات هستهای برگزار شد، مقرر بود تا کشورهای ترکیه و برزیل به نمایندگی از آمریکا اورانیوم غنی شده را در خاک ایران تحویل دهند که این مهم رخ نداد، توضیح داد: در همین راستا دانشمندان داخلی کار تولید اورانیوم غنی شده با غلظت 20 درصد را در داخل کشور آغاز کردند، در حالی که آنها فکر میکردند فرصت دو ماهه ایران برای تحویل اورانیوم غنی شده از سوی این کشورها به ایران، یک بلوف است.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس هشتم و نهم شورای اسلامی با بیان اینکه هر کشوری که به غنیسازی 20 درصدی دست پیدا کند، توان تولید اورانیوم غنی شده 60 درصد، 80 درصد و تا 99 درصد را نیز دارد، تصریح کرد: همین موضوع باعث وحشت این کشورها شد.
کوثری با اشاره به سخنان رهبر فرزانه انقلاب در رابطه با اینکه کشور ایران به هیچوجه ساخت سلاح هستهای را قبول ندارد، بیان کرد: با پی بردن کشورهای طرف مذاکره به توانمندی داخلی دانشمندان هستهای و همچنین عدم حصول نتیجه مورد نظر خود در فتنه سال 1388، این کشورها در اواخر دولت گذشته برای مذاکره از طریق کشور عمان پیام فرستادند.
وی با اشاره به اینکه بعد از روی کار آمدن دولت روحانی، ظریف، عراقچی و تختروانچی مسؤول مذاکرات هستهای شدند، تأکید کرد: آن زمان و طی هر دوره مذاکرات، تیم مذاکرهکننده به مجلس دعوت میشد تا از روند مذاکرات گزارش ارائه دهند.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه گزارشهای ارائه شده به مجلس در رابطه با مذاکرات هستهای بیانگر همه موضوعات مورد مذاکره نبود، تصریح کرد: تیم مذاکرهکننده به کشورهای طرف مقابل همه موارد را میگفت، اما در داخل کشور نمایندگان مجلس را نامحرم میدانست.
وی ادامه داد: طی مذاکرات هستهای به تیم مذاکرهکننده پیشنهادهایی داده شد و از دیپلماسی تدافعی در مذاکرات انتقاد و پیشنهاد دیپلماسی تهاجمی داده شد و منظور از دیپلماسی تهاجمی نیز بیان سؤالات ایران از کشورهای مقابل بود.
عضو سابق کمیسیون برجام مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان پیشنهاد شد تا از کشورهای عضو 5+1 سؤال کنند، چرا رژیم صهیونیستی بین 200 تا 250 کلاهک اتمی دارد و خود آمریکا نیز بین 7 تا 10 هزار کلاهک اتمی دارد، در حالی که ایران حتی یک کلاهک اتمی هم ندارد.
کوثری با بیان اینکه نخستین جنایت هستهای را آمریکا در هیروشیما و ناکازاکی ژاپن انجام و 200 هزار نفر را در یک لحظه نابود کرد، اضافه کرد: این موضوع در حالی است که کشوری چون ایران تا به امروز حتی یک اقدام این چنینی نیز انجام نداده است.
وی با بیان اینکه در زمان تصویب برجام با وجود همزمانی با شبهای قدر، رهبر معظم انقلاب اسلامی 158 صفحه برجام را مطالعه و ایراداتی از آن گرفته بودند، تشریح کرد: ایشان طی جلسهای با سران سه قوه و تیم مذاکرهکننده، این اشکالات را مطرح کردند.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس هشتم و نهم شورای اسلامی با تأکید بر اینکه میتوانستیم در برجام نتیجه و اقداماتی به مراتب بهتر برای کشور بگیریم، خاطرنشان کرد: هیچ زمان با مذاکره مخالف نبودیم، اما رهبر فرزانه انقلاب نیز فرمودند که بروید و مذاکره کنید، اما طرفهای مقابل بدعهد هستند.
کوثری با بیان اینکه هدف از طرح موضوعات بیان واقعیتها است، تصریح کرد: باید حق خود را در برجام بگیریم، چراکه ایران همه اقدامات لازم خود را به خوبی انجام داده است.
وی در پایان با تأکید بر اینکه امروز هیچ کشور جرأت حمله به ایران اسلامی را ندارد، اظهار کرد: پیشبرد امور با سربلندی و عزت ملت ایران مهمترین موضوع است.