گرتپورتر در سایت آنتینوشت: سیاست ترامپ در قبال ایران بسیار شبیه سیاست باراک اوباما است و دولت ترامپ صرفاً سنت همیشگی اعمال فشار بر ایران و نفوذ شرارتآمیزش را دنبال میکند.
وی میافزاید: بیانیههای دولت ترامپ درباره ایران باعث ایجاد این احساس شد که آمریکا (در دوره جدید) سیاستی خصمانهتر از سیاست اوباما در قبال ایران اتخاذ میکند، اما، با وجود هشدارهای خام و نسنجیده «مایکل فلین» مشاور سابق امنیت ملی ترامپ و خود وی، به نظر میرسد سیاستی که در هفتههای اول این دولت شروع به شکلگرفتن کرد، کاملاً شبیه سیاست اوباماست؛ دلیل این مسئله آن است که سیاست دولت اوباما در قبال ایران انعکاس دیدگاههای تیم امنیت ملی بود که مانند دولت ترامپ موضعی خشن داشت.
لفاظیهای فلین مبنی بر شکست دولت اوباما در پاسخ دادن به اقدامات شرارتآمیز تهران و متفاوت بودن این پاسخ در دوران ترامپ، غلطانداز و برداشتی اشتباه از سیاست اوباما و نیز ترامپ در قبال ایران است.
این ایده که اوباما به نوعی با ایران رفتاری دوستانه داشت، منعکس کننده واقعیت دکترین دولت او در قبال ایران نیست؛ دیپلماسی هستهای او مبتنی بر تلاش برای اعمال فشار بر ایران به منظور دست برداشتن از برنامه هستهایاش از طریق اشکال مختلف فشار، مانند حملات سایبری، تحریمهای اقتصادی و تهدید به احتمال حمله اسرائیل بود.
ترامپ نیز با وجود لفاظی درباره بد بودن توافقنامه هستهای، تصمیم گرفته که این توافقنامه را لغو نکند، این حقیقتی است که مقامات ارشد دولت ترامپ در گفتوگو با خبرنگاران در همان روزی که فلین درباره هشدار با ایران حرف زده بود، با صراحت بیان کردند.
سیاست اوباما در رابطه با نفوذ شرارتآمیز ایران در خاورمیانه تا حد زیادی انعکاس دیدگاههای تیم امنیت ملی کاخ سفید بود که ایران را چندین دهه به عنوان دشمن بلامنازع محسوب میکرد. آنچه تیم ترامپ درباره نقش منطقهای ایران اعلام کرده است، تفاوتی با آنچه دولت اوباما سالها از آن حرف میزد، ندارد.
همانطور که تیم اوباما از فعالیتهای مخرب ایران میگفت، اظهارات «جیمز ماتیس» وزیر دفاع دولت ترامپ مبنی بر اینکه ایران بزرگترین عامل ایجاد بیثباتی و تخریب در منطقه میباشد نیز منعکس کننده نفوذ «شرارتآمیز ایران» است. «بیل کلینتون» و رؤسای جمهوری پس از او، نه بر مبنای شاهد و مدرک که براساس اصل نهادینه شده سیاست آمریکا، ایران را به عنوان بزرگترین حامی تروریسم متهم کردند.
گفته میشود برخی از مشاوران ترامپ درباره احتمال دستور رئیس جمهوری آمریکا به وزارت خارجه برای منظور کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی گفتوگو میکنند. سپاه پاسداران هم اکنون نیز تحت تحریم است.
در رابطه با برنامه موشکی ایران نیز باید گفت، تفاوت چندانی بین دو دولت اوباما و ترامپ در این زمینه وجود ندارد. هر دو دولت آزمایش موشکی ایران را اقدامی مخرب و تحریکآمیز خواندند. ترامپ با این ادعا که ایران قطعنامه 2015 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد، تحریمهایی علیه ایران اعمال کرد و دولت اوباما با این ادعا که ایران از دستور اجرایی دولت بوش سرباز زد، این کشور را تحریم کرد.
شکل سیاست آمریکا در قبال ایران همواره منعکس کننده دیدگاهها و منافع تیم امنیت ملی و نه ایدههای رئیس جمهوری است.