حمیدرضا حاجیبابایی رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی صبح امروز در پنجمین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی که به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد، تصریح کرد: برنامه ششم یک برنامه پرفرازونشیب بود، این برنامه در مجلس قبل هم مورد بررسی قرار گرفته بود و بر اساس لایحهای که دولت تحت عنوان «بعضی احکام موردنیاز برنامه ششم» ارائه میکرد، به سرانجام نرسید. وی افزود: در مجلس فعلی نیز دولت لایحهای تحت همان عنوان ارائه داد، اصلاً دولت اعتقاد نداشت به مجلس برنامه دهد.
حاجیبابایی بیان داشت: این احکام اصلاً برنامه نبودند و باید مینشستیم و یک برنامهای مینوشتیم، اما بهخاطر احتمال ایرادگیری توسط شورای نگهبان، نامهای به مقام معظم رهبری نوشتیم که لایحه دولت برنامه نیست و از طرفی کشور نیاز به برنامه دارد یا نه، مقام معظم رهبری مرقوم فرموده بودند کشور نیاز به برنامه دارد و اولی این است که لایحه دولت باشد و اگر به مجلس ارائه نشد، شکل دوم انجام شود.
رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی دیدگاه مقام معظم رهبری به مجلس آمد، من با ریاست سازمان برنامه و بودجه جلسه تشکیل دادیم و دیدگاه دوستان این بود که مجلس برنامه را بنویسد. با توجه به آنچه که دولت نظر داشت 22 اولویت را در برنامه ششم لحاظ کردیم که تحت عنوان «22 موضوع» در دستور کار قرار گرفت و برای هر موضوع یک بسته جداگانه تعریف شد.
وی بیان داشت: در مجموع در یک فرصت 6 ماهه به صورت شبانهروز بنده و دوستان پای این کار ایستادیم تا برنامه قابل اعتنایی که وضعیت کشور را از وضع کنونی بیرون آورد، نگاشته شود. در این برنامه هم نوآوری وجود دارد و هم روال برنامههای قبل را ندارد.
حاجیبابایی ادامه داد: سالانه 770 هزار میلیارد تومان با سرمایهگذاری کشور با رشد 8 درصد حرکت میکند. 2.8 درصد از این رشد باید از بهرهوری شکل گیرد و نقش دانشگاهیان در آن بسیاری زیاد است. باید به سمتی حرکت کنیم که پیوند دانشگاه با صنعت و تولید شکل گیرد و از سرمایهگذاری خارجی 200 هزار میلیارد تومان و استفاده از منابع بانکی 190 هزار میلیارد داشته باشیم.
رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی افزود: نقدینگی کشور از سال 92 که 494 هزار میلیارد بوده به هزار و 239 هزار میلیارد افزایش یافته است که 45 درصد نقدینگی منجمد است، اما برنامه ششم یک پتانسیل قدرتمندی میخواهد تا آن را اجرا کند که بدون شک تحولات عظیمی در کشور اتفاق خواهد افتاد. برنامه ششم از برنامههایی بود که سخت مورد نقد و انتقاد قرار گرفت و فشارهای سنگینی از بیرون و داخل مجلس به آن وارد آمد که برنامه از مسیر خود خارج شود، اما به لطف خداوند و دوستان مجلس با 154 رأی موافق و 77 رأی مخالف تصویب شد.
وی ادامه داد: اما بودجه کشور از 202 رأی تنها 111 رأی موافق داشت، برنامه چهارم که توسط دولت اصلاحات به مجلس آمد و دارای 161 ماده بود، وقتی توسط مجلس مصوب شد، شورای نگهبان 108 رأی اساسی به آن گرفت. در برنامه پنجم که 235 ماده داشت، 114 ایراد گرفته شد، اما برنامه ششم تنها 36 ایراد توسط شورای نگهبان گرفته شد که 18 ایراد اصلاح عبارتها بود، از 20 مورد باقیمانده 6 مورد مربوط به لایحهای که دولت ارائه داده بود،میشد و 14 مورد هم اصرار در مورادی است که سرمایهگذاری باید از طریق فاینانس انجام شود.
حاجیبابایی افزود: نظارت در این برنامه قدرتمند است، شفافیت و پاسخگویی دارد و اولین برنامهای است که توسط مجلس ارائه شده و شفافیتمحور است و علاوه بر اینها با اقشار مختلف جامعه گره خورده است. وقتی مجمع تشخیص مصلحت نظام این برنامه را با اقتصاد مقاومتی مطابقت دادند، تنها یک بند را مطابق با اقتصاد مقاومتی ندانستند که اصلاً ما به آن بحث ورود پیدا نکرده بودیم.