عبدالباری عطوان سردبیر این روزنامه با اشاره به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تشکیل ائتلاف عربی – اسرائیلی، آن را خطرناک تر از بمب هستهای خیالی ایران دانست.
وی در مقالهای در این باره نوشت: هرکس اظهارات این روزهای دونالد ترامپ و مایک پنس معاون وی در خصوص خطر ایران که آمریکا و متحدانش را در منطقه تهدید می کند، بشنود، گمان می کند جنگ جدی و نزدیک است و موشک های ایران با کلاهکهای هستهای آماده حمله به عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی است.
اظهارات پنس مبنی بر تلاش دولت آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای که تهدیدی برای اسرائیل است، جای تعجب دارد، زیرا نمی دانیم ایران چطور می تواند این سلاح را اختیار داشته باشد در حالی که در به توافق با شش قدرت جهان پایبند بوده و به مدت 15 سال نباید به غنی سازی اورانیوم دست بزند.
در اینجا سوالی که سخت بتوان پاسخی برایش یافت اینکه دلایل و توجیهات دولت جدید آمریکا برای کوبیدن بر طبل جنگ و تشکیل ائتلاف نظامی و سیاسی در منطقه برای مقابله با ایران چیست آن هم در شرایطی که فقط سه هفته از روی کار آمدن این دولت می گذرد؟
آیا این دولت خطراتی را می بیند که دولت سابق آمریکا و تمام دولت های اروپایی آن را نمی دیدند؛ دولت هایی که بیش از دو سال بر سر توافق هستهای با ایران مذاکره کردند.
چیزی به نام خطر ایران وجود ندارد
عطوان در ادامه نوشت: به نظر ما چیزی به نام خطر ایران وجود ندارد، بلکه تلاش هایی برای بزرگ نمایی و احیای آن از سوی دولت جدید آمریکا با تحریک بنیامین نتانیاهو در جریان است که هدف از آن تشکیل خاورمیانه جدید براساس اصول متفاوت است که سرفصل آن تشکیل ائتلاف جدید متشکل از کشورهای عرب سنی بخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس، مصر، اردن و ترکیه است؛ به گونه ای که قضیه فلسطین به فراموشی سپرده شده و یا تا پایین ترین اولیتهای منطقهای و جهانی تنزل پیدا کند.
بنیامین نتانیاهو که فیلسوف خاورمیانه جدید و نظریه پرداز آن است؛ در مصاحبهای با شبکه سی. ان. ان آمریکا گفت، به دنبال صلح فراگیر در خاورمیانه بین اسراییل و کشورهای عربی است و بسیاری از کشورهای عربی دیگر اسراییل را دشمن خود نمی دانند، بلکه متحد آن در رویارویی با با ایران و داعش هستند.
همچنین ترامپ نظارت و سرپرستی خود به طرح موسوم به «نزدیک شدن منطقهای» که نتانیاهو از آن صحبت می کند، اعلام کرده است و دیوید فریدمن سفیر جدید آمریکا در تل آویو نیز که حامی بزرگ سیاست شهرک سازی است، تاکید کرد که عرب ها و اسرائیلی ها یک نگرانی مشترک دارند که آن ایران است.
به خوبی می دانیم کدام عرب ها از ترس ایران خواب به چشمانشان نمی رود، آیا الجزایری ها، سودانی ها، مصری ها، اردنی ها و مغربی ها و اغلب سوری ها و عراقی ها و بیشتر عرب ها نیز از خطر ایران نگران هستند و اسرائیل را ناجی و صادق می دانند؟
در این خصوص باید به حمله شدید رسانه های سعودی به سفر آتی روحانی به الجزایرا شاره کرد انتقاداتی که بلافاصله پس از ورود روحانی به کویت و عمان از بین رفت که این نشان می دهد چنین ماموریت های تحریک آمیزی در آینده دشوار خواهد بود.
آنچه اطمینان و باور ما را دو چندان می کند اینکه این ائتلاف عربی - اسرائیلی با مقاومت سختی روبرو خواهد شد، چراکه بر پایههای عادلانه حل و فصل قضیه فلسطین استوار نبوده و جایگزین هایی را مطرح می کند که چه بسا باعث شود کشورهایی مانند مصر و اردن از آن خارج شوند.
'راه حل پیشنهادی جدید مبتنی بر تاسیس دولت فلسطینی در سینای مصر و گسترش نوار غزه و انضمام کرانه باختری به اردن است حال آنکه گمان نمی رود ملت مصر که با واگذاری دو جزیره مهجور صنافیر و تیران به عربستان به طور جدی مخاللفت کردند، چنین طرحی را بپذیرند همانطور که ملت فلسطین نیز این طرح های جایگزین را قبول نمی کنند.
انتظار روابط نزدیک اخوان المسلمین با ایران
اما قرار دادن نام اخوان المسلمین در لیست گروههای تروریستی از سوی دولت دونالد ترامپ به نفع ایران خواهد بود، چرا که باعث می شود این جنبش روابط خود را با ایران تقویت کند.
اما نهایت حماقت این است که برخی سران عرب به ترامپ که امید داشته باشند حال آنکه دو موسسه بسیار قدرتمند آمریکا یعنی رسانه ها و نهاد امنیتی با او مخالف هستند و یا اینکه رهبران عرب به ائتلاف با نتانیاهو که سمبل نژادپرستی اسرائیل بوده و شب و روز در تکاپوی یهودی سازی قدس است، دل ببندند.
به هر حال ائتلاف جدید عربی - اسرائیلی هر زمان که تشکیل شود، بمب آماده انفجار در منطقه و چه بسا برای کشورهای عضو آن بوده و به مراتب از بمب هستهای خیالی ایران خطرناکتر خواهد بود.