ایران نسبت به خطر گروه های تروریستی برای جهان هشدار داد

محمود حیدری سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین در مصاحبه با روزنامه دنونی آواز بوسنی و هرزگوین با برشمردن ظرفیت های اقتصادی کشورمان اظهار داشت: تجار بوسنیایی می توانند از طریق ایران به بازارهای آسیا دسترسی پیدا کنند.

 سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین در این مصاحبه به روابط دو جانبه ایران و بوسنی، ظرفیت های سرمایه گذاری در ایران، فرصت های پیش روی بازرگانان بوسنیایی برای حضور در ایران و آخرین وضعیت توافق هسته ای را پرداخت و به سوالات "فاروق وله" خبرنگار این روزنامه پاسخ گفت.  

سفیر کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت توافق هسته ای ایران و کشورهای غربی گفت: جمهوری اسلامی ایران خود را به پیروی از تمام  تعهدات توافق هسته ای با کشورهای غرب ملزم می داند و اجرای وظایف ایران از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی و تمام نهادهای مربوطه  تایید شد. بنابراین، هر دو طرف، از جمله ایالات متحده و دیگر کشورهای گروه ۵+۱ موظف به انجام وظایف خود و اجرای تعهدات هستند. بدیهی است که، اگر طرف های دیگر از اجرای وظایف خود خودداری کنند و  اگر آنها توافقنامه را نقض کنند،  حق اقدام متقابل و اقدام متناسب برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ خواهد بود.

حیدری با تاکید بر روابط دوستانه دو کشور در پاسخ به سوالی در خصوص سطح روابط بوسنی و ایران اظهار داشت: روابط ایران و بوسنی در طول بیست و پنج سال گذشته همواره دوستانه و سفرهای مقامات سیاسی و اقتصادی دو کشور در سطوح مختلف در جریان بوده است و در حال حاضر نیز همکاری های سیاسی خوبی درجریان است.

وی ادامه داد:بعد از توافق هسته ایران با قدرت های جهانی، شاهد سفرهای متعدد مقامات بوسنیایی در سال ۲۰۱۶ به ایران بودیم از جمله سفر وزرای تجارت خارجی و وزیر خارجه بوسنی، سفر رئیس وقت شورای ریاست جمهوری بوسنی و هیات عالی رتبه همراه ایشان و به دنبال آن سفر شهردار سارایوو و عقد تفاهم نامه خواهر خواندگی تهران و سارایوو و در نهایت سفر رئیس وقت مجلس اقوام که همه نشان از حسن روابط میان دو کشور در همه سطوح سیاسی و پارلمانی است. امیدواریم در آینده نزدیک و در ادامه رفت و آمدهای هیات های سیاسی و اقتصادی شاهد سفر وزیر خارجه ایران به همراه هیاتی از تجار و بازرگانان ایرانی باشیم.

وی در جواب به سوال خبرنگار روزنامه دنونی آواز در خصوص فرصت های پیش رو برای تجار و بازرگانان بوسنیایی و ایرانی گفت:  تجار بوسنیایی می توانند از طریق ایران به بازار آسیا دسترسی پیدا کنند و بازرگانان ایرانی از طریق بوسنی و هرزگوین می‌تواند به بازار تجاری اتحادیه اروپا دسترسی داشته باشند. باید بگویم ظرفیت های اقتصادی دو کشور بسیار بیشتر از سطح کنونی است و فرصت های زیادی پیش روی دو کشور در عرصه اقتصادی خصوصاً در حوزه های انرژی، پتروشیمی، کشاورزی، صنایع مختلف و گردشگری وجود دارد.

وی افزود: من و همکارانم در سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو برای توسعه روابط تجاری، اقتصادی و ‌همکاری بخش های خصوصی دو کشور تلاش می کنیم و در کنار آن به دنبال رفع موانع هستیم. هم اکنون نیز هیات تجاری پانزده نفره بوسنیایی در حال انجام سفر در ایران هستند. ما باید فضا را برای فعالیت بخش های خصوصی و همکاری های بانکی دو کشور مهیا کنیم و با برطرف کردن ‌موانع، تسهیلات لازم را برای برقراری نقل و انتقالات مالی و روابط راحت تر میان تجار دو کشور بوجود آوریم. ‌

سفیر کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه دنونی آواز در موضوع وضعیت سیاسی داخلی بوسنی و مواضع ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای استقلال بوسنی و هرزگوین با احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی در کنار مردم و دولت بوسنی قرار داشته و از یکپارچگی و وحدت این کشور حمایت و نموده و اکنون نیز تقویت ارتباطات با همه اقوام بوسنیایی اعم از بوشنیاک، صرب و کروات جزو اهداف سفارت جمهوری اسلامی ایران است. روشن است که بوسنی و هرزگوین با توجه معضلاتی مانند بیکاری و مهاجرت نیازمند استفاده از همه استعدادها و فرصت ها برای غلبه بر مشکلات است و لازمه تحقق این هدف نیز تحکیم ثبات و آرامش و افزایش هرچه بیشتر همگرایی و همکاری میان همه اقوام این کشور است.

سفیر کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص رویکرد ایران به مقوله برخورد با افراط گرایی و تکفیر،   با تاکید بر اهمیت توجه به خطر افراط گرایی و ایدئولوژی تکفیری و لزوم برخورد با آن در سطح بین المللی افزود : امروز بیش از هر زمان خطر بزرگ تروریسم را در منطقه و جهان احساس می کنیم و بسیاری از مردم کشورهای عراق، سوریه، لیبی و یمن آواره و محل زندگی آنان تخریب شده است. تروریسم و ‌افراطی گری مرز ندارد و به عنوان دو معضل بزرگ برای همه جهان، بالکان و بوسنی خودنمایی می کند و راه حلی جز تفکر ‌اعتدالی، حفظ مرزهای جغرافیایی، احترام به استقلال کشورها و همکاری صادقانه برای برقراری ثبات و صلح  در جهان ‌وجود ندارد.

وی تاکید کرد:جمهوری اسلامی ایران از ابتدای ظهور جریان افراطی در منطقه، همواره هشدار داده است که استفاده ابزاری از گروه های تروریستی و ترویج تفکرات افراطی در خاورمیانه نتایج بسیار سنگینی را برای تمامی جهان به دنبال خواهد داشت. امروز بعد از جنایت های وحشیانه داعش و راه افتادن سیل عظیم پناهجویان و وقوع اقدامات تروریستی در برخی کشورهای اروپایی همه ادعا می کنند بدنبال نابودی افراط گرایی هستند و البته تردیدی نیست که جریان تکفیری و افراطی گری محکوم به نابودی است.