محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی شب گذشته در برنامه نگاه یک که از شبکه یک سیما پخش شد با بیان این که هدف اصلی آمریکا نبود ما است، گفت: آمریکا میخواهد ما نباشیم و به چیزی کمتر از این رضایت نمیدهد، تحریم، مسئله حقوق بشر و برجام بهانه است.
وی در ادامه با بیان این که قبل از پیروزی انقلاب کره زمین به 2 تکه شرق و غرب تقسیم شده بود، تصریح کرد: آن زمان خیلیها به ما میگفتند اگر میخواهید شاه را از کشور بیرون کنید باید تسلیم شوروی شوید و به شرق پناه ببرید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سخنی از شهید مطهری مبنی بر تفاوت کاپیتالیسم و مارکسیسم تصریح کرد: شهید مطهری میفرماید کاپیتالیسم و مارکسیسم مانند دو لبه قیچی هستند که میخواهند کمر دین و دینداری را ببرند. لذا انقلاب اسلامی آمد و همه این معادلات را به هم ریخت.
باهنر در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر وظیفه مسئولان در قبال وفاداری ملت که تجلی آن در 22 بهمن بود، بیان کرد: اگر ما هدفمان همان هدف امام خمینی(ره) است، باید عزت بخشی به امت اسلامی را در برنامه خود قرار دهیم، چرا که این مسئله روز به روز پیوند و اتصال میان مردم و مسئولان را بیشتر میکند.
وی در ادامه با بیان خاطرهای از نخستین سالگردهای رحلت حضرت امام(ره) گفت: امام به دینداری و کسانی که دین داشتند عزت بخشید و دینداران را در جهان عزتمند کرد. لذا مسیحیان و یهودیان دیندار نیز امام خمینی را دوست داشتند.
نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این که خدمت بیشتر به مردم پاسخی برای وفاداری آنهاست، خاطر نشان کرد: خدمت کردن به مردم انتها ندارد.
باهنر افزود: جهتگیری ما درست، اما راه برای پیمودن بسیار است.
وی در ادامه با اشاره به همراهیهای مردم با نظام جمهوری اسلامی در طول 38 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: بعد از دفاع مقدس معلوم شد دشمن هم سوخوی روسی و هم آواکس آمریکایی و هم چفتن انگلیسی را داشت و در مقابل نیز ما هیچ چیزی نداشتیم. اما شاهد بودیم که بچههای همین سرزمین و مردم در دفاع مقدس معجزه آفریدند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در زمان جنگ در کشور ما حدود هزار میلیارد دلار خسارت وارد شد. اما با همراهی مردم بعد از 10 - 12 سال همه اینها جبران شد.
باهنر در ادامه با اشاره به نقاط ضعف موجود کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: یکی از نقاط ضعف این است که بعد از 38 سال رشد اقتصادی ما هنوز زیر 4 درصد است و یا متوسط تورم بعد از انقلاب 20 درصد بوده که این مسئله زیبنده ملت نیست.
وی ضمن تاکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی بیان کرد: من تردید ندارم، که نسخه شفابخش اقتصاد ما، اقتصاد مقاومتی است و البته این سیاست اقتصادی مخصوص کشور ما نیست.
نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی با بیان خاطرهای از حضورش در یکی از اجلاسهای مهم اقتصادی دنیا به نام اجلاس داوس گفت: وقتی ما 10 - 15 سال قبل به این اجلاس رفته بودیم، یکی از بحثهای مطرح شده بحث مقاوم کردن اقتصادهای ملی بود و این به این معناست که اقتصادها مقابل هجمههای اقتصادی مانند سیل و زلزله یا جنگ و یا تحریم مقاوم شوند.
باهنر در ادامه با اشاره به این که مسئله اقتصاد مقاومتی هنوز در کشور جدی گرفته نمیشود، گفت: احساس من این است که همه مسئولین به این نتیجه نرسیدهاند که اقتصاد مقاومتی راهحل برون رفت از وضعیت کنونی است و شاید به خاطر این است که عمق این سیاست اقتصادی را نفهمیدهاند.
وی با بیان این که اگر همه تحریمها هم برداشته شود 30 - 40 درصد مشکلات اقتصادی ما رفع نمیشود، گفت: 60 - 70 درصد مشکلات اقتصادی ما به سوء مدیریت و عدم اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر میگردد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به صحبتهای ترامپ مبنی بر این که ایرانیها باید از اوباما تشکر کنند، گفت: ما باید از آقای ترامپ تشکر کنیم، چرا که ما در ایامی چون 22 بهمن نیازی به یک تحریک داریم و امسال هم یکی از تحریکهای خوب برای مردم ما، صحبتهای آقای ترامپ بود.
باهنر در ادامه با اشاره به تاجر بودن رئیس جمهور آمریکا، تصریح کرد: من فکر میکنم مدتی باید بگذرد تا رئیس جمهور آمریکا خودش را در این کشور پیدا بکند و بعد از آن نیز آمریکا و آقای ترامپ باید خودشان را در جهان بیابند.
وی در پاسخ به این که برخی کشورهای غربی، میگویند آزمایشات موشکی ایران یک تهدید به حساب میآید، گفت: رژیم ما نشان داده که در طول 38 سال گذشته به احدی نه تهدید و نه تجاوز کرده است و همه فعالیتهای ما دفاعی است و این را نیز همه باید بدانند، اگر دستی یا پایی به تجاوز به سمت ایران بیاید به کشور خودش بر نمیگردد و درجا قطع میشود، چرا که ایران جایی نیست که بشود با آن با زبان تهدید و توهین با آن صحبت کرد.
نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی با بیان این که ما طرفی نیستیم که زیر برجام بزنیم، اظهار کرد: ما هیچگاه ابتدا برجام را نقض نمیکنیم، اما برگشت به قبل از برجام همواره یکی از گزینههای ماست و زمانی که حس کنیم برجام فایدهای برای ما ندارد، میتوانیم به شرایط قبل از برجام برگردیم.
باهنر با اشاره به همراهی برخی از کشورهای منطقه با آمریکا با سیاستهای ضد ایرانیشان گفت: این کشورها کم کم ارتباط خود را با آمریکا از دست میدهند، چرا که تصور میکنند با پول و قدرت میتوانند حکومت خود را استمرار بخشند، در حالی که بهترین راه برگشتن به آغوش مردم است.