سامانه‌های موشکی ایران زیر ذره بین وبگاه نظامی اسرائیل

وبگاه ویژه امور نظامی رژیم صهیونیستی چندی قبل به نقد آزمایش موشک دفاع هوایی بومی«صیاد-3» که ویژه پدافند هوایی در ارتفاعات بالاست، پرداخت.

این وبگاه نظامی با استناد به گزارش رسانه‌های داخلی نوشت: این سامانه برد بلند در آخرین رزمایش پدافند هوایی بزرگ ایران که «مدافعان آسمان ولایت -7» نام داشت مستقر و با موفقیت شلیک شد .

بر اساس این گزارش، این عملیات پدافندی دامنه‌ای  به وسعت نزدیک به نیم میلیون کیلومتر مربع در استان‌های هرمزگان ، بوشهر و خوزستان را پوشش داد.

موشک رهگیر صیاد -3 بخشی از سامانه موشکی دفاع هوایی «تلاش» است که در کنار رهگیرهای صیاد -2  که علیه اهداف برد متوسط هستند، قرار می‌گیرد.

صیاد-2

بر اساس این گزارش، هر گردان از سامانه دفاع موشکی تلاش از سه پرتابگر موشک بهره می‌برد و این پرتابگرها قادرند موشک صیاد -2 را برای هدف گیری اهداف برد متوسط  و موشک صیاد -3 را برای هدف گیری اهداف برد بالا استفاده نمایند.

سامانه موشکی صیاد -3  اهدافی با برد 150 کیلومتر را هدف می‌گیرد و قادر است همزمان 30 هدف را رهگیری و به سوی 12 هدف شلیک نماید.

این سامانه مجهز به رادارهای هشدار سریع راهبردی  و ارائه تصویر  از تمامی قلمروی هوایی منطقه تحت پوشش خود است که البته مجهز به رادار ایرانی «افق» می‌باشد.

وبگاه یادشده نوشت:  ایران همچین در حال توسعه  سامانه برد بلند «صیاد-4»  برای بکارگیری  در سامانه دفاع هوایی «باور -373» است که مشابه موشک «اس-300 » عمل می‌نماید.

بر ساس دستور سازمانی سامانه موشکی تلاش، هر یک گردان از این سامانه باید مجهز  به موشک‌های صیاد_ 2 و صیاد _3 باشد.

در ادامه این مطلب با اشاره به داشته‌های مختلف دفاع هوایی ایران چون موشک‌های «سام»، چند رادار ویژه با برد بیش از 1000 کیلومتر که دارای بسامدهای عملیاتی مختلف و پوشش سامانه‌های دفاع هوایی چون «رعد»، «مرصاد» و «تلاش» است، آمده است: البته عملکرد این سامانه‌ها مشخص نیست اما بسیاری از آن‌ها متحرک بوده و قادرند به سرعت مستقر شوند. ایران حتی اخیرا مجهز به سامانه‌های روسی دفاع موشکی اس-300 شده که هرکدام می‌توانند بیش از صد هدف را همزمان رصد کنند و به 6 هدف تا برد 200 کیلومتر موشک پرتاب نمایند. این سامانه در حال آزمایش است و البته ایران سامانه بومی «باور- 373» با قابلیت‌های مشابه اس-300 را نیز در اختیار دارد.

یک اندیشکده آمریکایی نیز اخیرا درباره کیفیت پدافند هوایی ایران نوشته بود: رشد قابلیت‌های دفاع هوایی این امکان را به ایران می‌دهد تا آزادی عمل آمریکا و عملیات هوایی متحدانش در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان را به خطر انداخته و آسیب‌پذیری پایگاه‌های هوایی دشمن را بیشتر کند.

رادار فتح

اندیشکده واشنگتن نوشت: ایران به طور قابل توجهی دفاع هوایی خود را در چند سال گذشته با ایجاد قرارگاه‌های دفاع هوایی مستقل «خاتم الانبیا» «KADHQ» و استقرار سامانه‌های دفاع هوایی برد کوتاه تا بلند، سازماندهی مجدد و بهبود بخشیده است.

بر این اساس، استقرار سامانه دفاع هوایی اس-300 در خلیج فارس تا محل استقرار ناوگان پنجم دریایی آمریکا در «جفیر» بحرین، میدان گازی شمال قطر و کل تنگه هرمز را پوشش می‌دهد. آتش‌بارهای سامانه‌های اس-300 ایران نیز احتمالا با موشک‌های مختلف برد کوتاه تا متوسط «تور ام-1»، «رعد» و «مرصاد» پوشش داده شده و تقویت می‌شوند.

اندیشکده واشنگتن در خاتمه نوشت: افزایش استقرار دفاع هوایی ایران موجب کاسته شدن از آزادی عمل نیروهای آمریکا در خلیج فارس خواهد شد.