در خاورمیانه این دو سیاست در حقیقت در تناقض با روابط نزدیک ایران و روسیه و کارهای مشترک این دو در خاورمیانه است. برای ترامپ ایجاد تعادل بین روابط گرم تر با مسکو و دشمنی بیشتر با تهران یکی از بزرگترین چالش های پیش روی دولت اوست. این تناقضات در سوریه جایی که ایران و روسیه از دولت بشار اسد حمایت میکنند روشن تر است.
با این حال دخالت های مسکو در سوریه از کمک به ایران و دوستانش و نایبان این کشور در سوریه فراتر است. نشانه هایی از روابط نزدیک تر بین ایران و روسیه و همکاری های نزدیک تر دیده میشود.
با افزایش نقش روسیه در سوریه همکاری های این کشور با گروه های مورد حمایت ایران در خط مقدم حیاتی تر شده است . در ویدئویی که در ماه نوامبر در شبکه های اجتماعی منتشر شد سه سرباز روسی در حالی که در کنار مبارزان حزب الله قرار دارند و با عربی دست و پا شکسته میگویند «حزب الله-آری» دیده میشد.
در مناطق تحت رهبری دولت سوریه تصویر پوتین معمولا در پوسترها درکنار اسد و سید حسن نصرالله دیده می شود.
ترامپ قول داده که سیاست های اوباما در حمایت از شورشی های سوری را از هم بپاشد و گفته که آمریکا میتواند با روسیه در سوریه همکاری کنذ. اما با این کار ترامپ آمریکا را از لحاظ تاکتیکی در کنار ایران و نایبان این کشور یعنی حزب الله و شبه نظامیان شیعه قرار خواهد داد.
کابینه ترامپ سهم زیادی را به مخالفان ایران اختصاص داده . کاندیدای وزارت دفاع ترامپ یعنی جیمز متیز در زمان ریاستش بر فرماندهی مرکزی آمریکا سه تهدید علیه امنیت آمریکا را «ایران و ایران و ایران» خوانده بود. او همچنین گفته بود که حذف اسد و قطع حضور ایران در سوریه به عنوان تنها عامل نگه دارنده اسد در قدرت بزرگترین اقدام استراتژیک برای عقب نشینی تهران است.
مایکل فلین نیز گزینه مشاوره امنیت ملی ترامپ است که نسبت به ایران بسیار خشن است. او در مقام ریاست آژانس اطلاعات دفاعی تهران را پشت پرده حمله به دیپمات آمریکایی در بنغازی در سال 2012 می داند و این علی رغم وجود شواهدی در رد این نظریه است.
فلین دائما علیه ایران و توافق هسته ای سخنرانی میکند. او همچنین در مسائل امنیتی منطقه بر این باور است که ایران سعی دارد قدرتش را در خاورمیانه گسترش دهد و سوریه و عراق نیز از اهداف اصلی ایران است.
با این حال فلین نیز بر تناقض سیاست های ترامپ در قبال ایران و روسیه تاکید میکند. علی رغم مخالفت او با ایران او خواستار نزدیکی به مسکو است.
معاون اول ترامپ مایک پنس نیز به شدت علیه ایران موضع گرفته و قول داده توافق هسته ای را لغو کند. او همچنین در قبال روسیه نیز سخت گیر است و پوتین را یک رهبر کوچک و قلدر میداند.
از این گذشته سیاست های ترامپ در قبال سوریه نشان دهنده چند صدایی در دولتش در مورد مقابله با ایران برای افزایش روابطش با روسیه است. علی رغم اینکه او در تبلیغات انتخاباتی گفته بود که آمریکا نباید در درگیری های سوریه دخالت کند و باید با روسیه در مبارزه با تروریسم در سوریه همکاری کند؛ پس از انتخابات گفته بود واشنگتن باید برای ساخت منطقه ای امن در سوریه برای غیرنظامیان سوری همکاری کند.
ساخت چنین منطقه ای نیاز به حمایت های نظامی از سوی آمریکا و متحدانش دارد. در نتیجه دخالت های آمریکا در سوریه باید افزایش پیدا کند.هر حرکتی برای حفظ این منطقه از حملات هوایی روسیه و سوریه معارضان سوری را تقویت میکند حتی اگر این منطقه برای غیر نظامیان طراحی شده باشد . در نتیجه هر اقدامی در این جهت به درگیری بین مسکو و واشنگتن دامن خواهد زد.