سرلشکر محسن رضایی صبح امروز در همایش بزرگداشت 9 دی در مسجد حظیره یزد اظهار داشت: یزد سرزمین علم و علما و سرزمین انقلابیون بزرگ و دیار حماسه و بصیرت است و علمای آن نیز در همه عرصهها خدمات بزرگی به اسلام، قرآن و انقلاب ارائه دادند.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از تمدن و فرهنگ و انقلاب ما مدیون مردم یزد است، ادامه داد: قیام مردم در روز نهم دی ماه، انقلاب بصیرت در مقابل فتنههای بزرگ تاریخ ایران است در حالی که خیلیها میخواهند نهم دی به فراموشی سپرده شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: هرگاه مردم از صحنه کنار بروند خطر بزرگی انقلاب را تهدید میکند اما باید این مسئله را بررسی کرد و این روز را گرامی داشت و تلاش کرد در استانی که 4 هزار شهید و 700 آزاده به انقلاب تقدیم کرده است، 9 دی همیشه زنده بماند.
وی با اشاره به بروز فتنههای مکرر در انقلاب عنوان کرد: در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مبارزهای با شعار مرگ بر شاه آغاز شد و ادامه یافت تا زمانی که استبداد شکست خورد و پس از پیروزی، نخستین حادثه تسخیر لانه جاسوسی از سوی دانشجویان بود که این اقدام کودتایی به دنبال داشت که البته با شکست مواجه شد.
رضایی با اشاره به اینکه تسخیر لانه جاسوسی مبارزات ایران را بینالمللی کرد، اظهار داشت: با نامگذاری روز قدس مبارزه با اشغالگران قدس نیز رقم خورد و حوزه مبارزات توسعه یافت و سپس 9 دی که قیام علیه وابستگی و لجبازی و خودخواهی بود، اتفاق افتاد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه انقلاب برای همه است و مال خواص نیست، گفت: ملت ایران با راهپیمایی 9 دی ثابت کرد که انقلاب برای همگان است و مردم در این قیام، انقلاب را از غرور و تکبر و احساس تملک و تولیت بر انقلاب، نجات دادند و این نشاندهنده پیشرفت سیاسی ملت ایران است.
وی افزود: 9 دی از استبداد و استکبار و وابستگی و موانع داخلی و خارجی انقلاب عبور کرد و با شعار «مرگ بر فتنهگران» در کنار شعارهای «مرگ بر شاه» و «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر آمریکا» یک گام به جلو برداشت.
رضایی، ملت ایران را سیاسیترین ملت در جهان خواند و عنوان کرد: قیام 9 دی نشان داد مردم ایران بصیرت دارند و با علم سیاسی خود در برابر رویدادهایی که دشمنان رقم میزنند، میایستند.
وی با اشاره به فتنههای متعدد در کشور از سالهای پس از پیروزی انقلاب اظهار داشت: فتنه 88 جنسی متفاوت داشت و آمریکا فکر میکرد میتواند در دو هفته تهران را ساقط کند و مملکت را به دست بگیرد این درحالی بود که دو سه هفته مانده بود به انتخابات، رسانههای معاند نیز ساکت شده بودند و توان کار نداشتند.
رضایی خاطرنشان کرد: انتخابات سال 88 تیری به امید دشمنان بود اما با فتنه 88 این امید دوباره زنده شد و رسانهها نیز فعال شدند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه کشورهای اسلامی به خاطر شرایط ایران نگران شده بودند، افزود: فتنه 88 موجی از نگرانی در کشورهای اسلامی ایجاد کرده بود و همه نگران بودند که با گرفتاری ایران، ملتهای مسلمان زیر استبداد آمریکا گرفتار شوند.
وی با اشاره به آسیبهای فتنه به کشور گفت: اقتصاد کشور به مدت 10 ماه تعطیل شد و میلیاردها دلار به کشور خسارت زده شد اما در عرصه بینالمللی نیز اعتبار کشور خدشهدار شد و هنری که ضد انقلاب به کار برد این بود که درگیریهای فیزیکی متفاوت داشت و با فضای مهآلود، حق و باطل را مخلوط کرده بودند.
رضایی با بیان اینکه سه راه حل برای مقابله با فتنه وجود داشت که مورد توجه قرار نگرفت، افزود: نامزدهای معترض باید به شورای نگهبان مراجعه میکردند تا به خواست آنها رسیدگی شود و اگر سند و مدرکی داشتند به قانون مراجعه کنند.
وی دومین راه حل را ورود حامیان برای حل این مسئله دانست و گفت: جناح حامی فتنهگران باید آنها را به نزد رهبری برده و وادار به تمکین میکردند که این موضوع نیز مورد توجه قرار نگرفت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آبروی خود را برای حل این مشکلات گذاشتم اما نامزدهای معترض گوش ندادند، تصریح کرد: زمانی مردم به صحنه آمدند که همه درها بسته شد و در روز عاشورا فتنهگران کار را تا جایی پیش بردند که پرچمهای مشکی در دانشگاه تهران را آتش زدند.
وی با تاکید بر اینکه 9 دی انقلاب را بیمه میکند، گفت: همانطور که سایر موارد مثل تسخیر لانه جاسوسی، روز قدس، روز پیروزی انقلاب و ... مهم است، روز 9 دی نیز حائز اهمیت است زیرا مردم در آن روز غیرت حسینی خود را به نمایش گذاشتند و وقتی ماجرا تمام شد همه به دنبال این بودند که به نوعی خجالت خود را پنهان کنند.
رضایی خاطرنشان کرد: با وقایعی که اتفاق افتاد، معتقدیم که فتنهگران باید محاکمه شوند و این محاکمه باید بر اساس عدل و عدالت باشد و به طور کامل و دقیق ضبط شود و اسناد آن برای 50 یا 100 سال آینده موجود باشد و برای مردم نیز روشن شود.
وی به تشریح دستاوردهای قیام 9 دی پرداخت و عنوان کرد: اولین دستاورد این قیام تشخیص مرز بین حق و باطل بود که برای ادامه مسیر انقلاب کارایی بسیار دارد و این دستاورد در مسیر طولانی انقلاب اسلامی نگاه با بصیرت به حوادث را به دنبال دارد.
رضایی دستاورد دوم این قیام را بیتاثیری فتنه خواند و گفت: دشمن از ناامیدی در این فتنه به تحریمهای اقتصادی روی آورد و به آنها فهماند که با فتنه نمیتوان نظام ایران را از پای درآورد.
وی، مهمترین دستاورد این قیام را حضور مردم و رابطه آنها با انقلاب خواند و بیان داشت: رابطه مردم با دین، شهدا، انقلاب، امام و رهبری یک رابطه مستحکم و ناگسستنی است که با وجود مشکلات متعدد اقتصادی و فشارهای مالی همچنان به آرمانها و انقلاب خود پایبند هستند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، حضور نهم دی مردم ایران را نیروی معجزهگر در انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: اکنون روی دشمن به مردم است تا مردم از ولایت و رهبری و دین و جمهوری اسلامی فاصله بگیرند و اکنون این تحرکات را در ماهوارهها و فضای مجازی و گردشگری با حمایت کشورهای مختلف دنبال میکنند و بعد سیاسی و اقتصادی را رها کرده و به سمت فرهنگ و معرفت مردم آمدهاند.
وی کانون مبارزات را زندگی مردم برشمرد و عنوان کرد: دشمن از موانع سیاست داخلی، سیاست خارجی، دفاع و ... عبور کرده و بر زندگی مردم برای مبارزه تمرکز کردهاند.
رضایی با اشاره به تمرکز دشمن بر اقتصاد و فرهنگ خانوادهها بیان کرد: راه حل این مبارزه و پیروزی در آن اقتصاد مقاومتی است که مردم یزد با ویژگیهایی که دارند، میتوانند در این مبارزه پیشرو باشند.
وی با تاکید بر اینکه دشمن در آخرین سنگر مبارزاتی است و باید آن را شکست داد، اظهار داشت: اگر از این مانع هم عبور کنیم در منطقه اول هستیم و دیگر مشکلی نخواهیم داشت و از هر نظر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی و دانش و فناوری پیروز خواهیم بود.
وی تصریح کرد: امروز در زمینههای دفاعی و نظامی در صدر منطقه هستیم اما در معیشت مردم توازنی با این پیشرفتها نداریم و فاصله زیادی در اداره کشور بین مردم و مسئولان به وجود آمده که باید این فاصله را پر کرد و به امام و شهدا رسید و نظام را سربلند کرد.