منوچهر محمدی کارشناس مسائل بینالملل صبح امروز در همایش «فتنه 88، ایران و آمریکا، تسلیم یا مقاومت» که به همت سازمان بسیج اساتید کشور در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما برگزار شد، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ضربه سنگینی به آمریکا زد.
وی ادامه داد: ریگان بارها گفته بود آمریکا منافع حیاتی در منطقه داشت، یعنی دوام، قدرت و رفاه و اقتصاد آمریکا وابسته به این منطقه بود، لذا رژیم شاه را که از دست داد عزادار شد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: آمریکاییها فهمیدند که برای ادامه حیاتشان به عنوان ابرقدرت باید انقلاب اسلامی را نابود کنند، لذا توطئههای زیادی را انجام دادند.
وی با تأکید بر اینکه 18 توطئه براندازی علیه کشورمان توسط آمریکاییها راهاندازی شده است، اظهار داشت: در 10 سال اول انقلاب 17 توطئه از جمله جنگ تحمیلی، راهاندازی تروریستها، ایجاد منازعات قومی، کودتای شریعتمداری و قطبزاده و کودتای نوژه سرش در کاخ سفید بوده است. توطئه دیگر نیز فتنه 88 بود.
این کارشناس مسائل بینالملل ضمن بیان اینکه 9 دی باطلالسحر فتنه 88 بود، گفت: آمریکا در راهاندازی جنگ علیه ایران توسط صدام و مدیریت و تجهیز آن نقش کلیدی داشت. جالب این است که بر اساس اسناد طراحی این جنگ از یک سال قبل از آن آغاز شده بود.
محمدی خاطرنشان کرد: برژنسکی 6 ماه قبل از آغاز جنگ طی یک سفر محرمانه به بغداد چراغ سبز را به صدام نشان داد. مسئله دیگر حادثه طبس بود. وقتی در حادثه طبس آمریکاییها با فضاحت شکست خوردند، جنگ را آغاز کردند.
وی با تأکید بر اینکه آمریکا مقدمات جنگ علیه ایران توسط صدام را فراهم کرد، بیان داشت: در مسائل مالی با توجه به تسلط آمریکا در کشورهایی چون عربستان، کویت و قطر، تأمین مالی جنگ صورت گرفت و کار مستشاری را هم در تمام طول جنگ ادامه داد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: وقتی خرمشهر بازپس گرفته شد، آمریکاییها فهمیدند ایران امکان شکست خوردن ندارد. استراتژی آمریکا تغییر کرد و آن، این شد که باید جلوی پیروزیهای ایرانیها را گرفت.
محمدی با اشاره به ماجرای مک فارلین تصریح کرد: این ماجرا در حقیقت برای این بود که به ایران نفوذ کنند و جلوی پیشرفت ایران در جنگ را بگیرند. زمانی که وارد خاک عراق شدیم آمریکاییها احساس خطر کردند و تصمیم گرفتند خود وارد عمل شوند که در پی آن با زدن کشتی ایرانارج و زدن چاههای نفت و اسکلهها و هواپیمای غیرنظامی نشان دادند در این مورد جدی هستند.
وی افزود: بعد از پذیرش قطعنامه پایان جنگ توسط جمهوری اسلامی مکفارلین در مقالهای نوشت اینکه در جنگ آمریکا بیطرف بوده است، شوخی و بیربط است. ما آمدیم در منطقه خلیجفارس که مطمئن باشیم بهحد امکانات به صدام میرسد که اگر پیروز نشد، شکست هم نخورد. علت اینکه به قطعنامه رأی دادیم، برای جلوگیری از شکست عراق بود تا جلوی توسعه جمهوری اسلامی در منطقه را بگیریم.
این کارشناس مسائل استراتژیک گفت: بدانید تضاد و تعارض ما با آمریکا یک تعارض و تضاد بنیادین است، یعنی در واقع به خاطر سیاست استبکارستیزی که جمهوری اسلامی در پیش گرفته آمریکا احساس میکند این سیاست جمهوری اسلامی آنها را به افول بکشاند. آمریکاییها به چیزی جز حذف جمهوری اسلامی رضایت نخواهند داد.
محمدی با اشاره به برجام اظهار داشت: در مسئله برجام هم برخی فکر میکنند پس از دادن تأسیسات هستهای همهچیز تمام میشود، اما آمریکاییها تلاش میکنند تا نهایتاً جمهوری اسلامی تغییر رفتار دهد و معتقدند نام جمهوری اسلامی باشد، اما محتوای آن باید غیراسلامی شود.
وی با تأکید بر اینکه اگر یک قدم بهطرف آمریکاییها برداریم باید هزاران قدم دیگر نیز برداریم، اظهار داشت: آمریکا بهمراتب بدتر از شوروی فروخواهد پاشید.